Gra z księżniczką w roli głównej została zapowiedziana na 2024
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 15 września 2023 - 00:33
Gra z księżniczką w roli głównej została zapowiedziana na 2024
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 15 września 2023 - 00:33
Ten krótki fragment pachnie mi gimmickową grą - bo video sugeruje mechanikę "stań w konkretnym miejscu by zrobić jakąś super skryptowaną rzecz", coś jak Paper Mario na Wii U itd. Czyli mechanika z zerowym eksperymentowaniem po stronie gracza.
To wchodzenie w tło na końcu trailera do zebrania gwiazdki... może to jest nowa graod Good Feel? Wolne tempo rozgrywki i nacisk na eksplorację brzmią jak Yoshi.
Czyli będzie crap :<
Good feel robi co innego, było na japońskim dajrekcie i pewnie do nas nie zawita.
właśnie patrzę, wygląda jak Goemon na sterydach. To odetchnąłem z ulgą.
Ciekawe jaki team wewnętrzny to robi.
Kto chciałby grać tak paskudną postacią?
piczi jest najlepsza w New i SM3DW przez szybowanko

Wygląda ładnie. Oby tylko było więcej transformacji niż te parę z okładki, 5h grania i cześć
Dalej chyba nie ujawnili jaki zespół za tę grę odpowiada?
Jakbym miał strzelać to bym powiedział goodfeel albo intelligent systems
Nowy trailerek. Nawet nieźle to wygląda, trochę jak połączenie Luigi's Mansion z Wario World.
więcej transformacji. Teraz jedyne co mnie boli, to że na zwiastunach wygląda na baaaardzo prostą gierkę.
Trochę wygląda to jak jeden stój- jedna interakcja/skill. Każualowe, ale może nadrobić różnorodnością.
To gra dla jedenastoletnich dziewczynek, to naturalne, że będzie urągająco prosta.
Najlepsza w tej grze była nazwa kodowa "Princess Peach will star as the main character in a brand new game"
Wygląda jak gra TYLKO dla dzieci, w przeciwieństwie do naprawdę wielu gier Nintendo, które są dla wszystkich. Czyli drugi Kirby.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem: że Piczka jest drugim Kirbym, czyli grą tylko dla dzieci? To chyba nie grałeś w Kirbyego, bo z ostatnich kilku części i remasterów pamiętam, że opcjonalne areny, true endingi i wyzwania czasowe na platynkę były dla mnie bardziej wymagające od niejednej gry From Software. Kirby moim zdaniem najlepiej wpisuje się w formułę gry dla wszystkich Nintendo. Niski próg wejścia, łatwo się nauczyć, ale jest też dużo contentu dla chorych pojebów.

Demko w eShopie. Zaintrygowany jestem ![]()
Ma to sens. Na pewno to nie Next Level Games, ale jesli nie Good Feel, to w ostateczności Camelot albo Grezzo.
Demko obejmuje dwa levele - jeden z mieczykową Piczą, drugie z ciastkarką Picz. Pierwszy to zestaw kill roomów zakończony prostym bosskiem. Drugi to dwie minigierki na czas i punkty.
Wygląda na to, że o różnorodność gimmicków przebrań nie trzeba się będzie martwić, ale za to złożoność sterowania, bo jest używany tylko jeden przycisk akcji. Takie Balan Wonderland trochę, tylko ze skokiem ![]()
No dobra, jeszcze można pozować ZR/ZL w miejscach na które świeci reflektor, ale w gruncie rzeczy to dwuprzyciskowiec.
Poza tym jak na moje za dużo przerw w rozgrywce. Rozumiem, że Peach jest tu gwiazdą przedstawienia, ale nie potrzeba co minutę zwycięskiej animacji, bo otworzyła drzwi czy smyrnęła trzy drzewka kokardą.
Nie jest tak, że w ogóle nie widać potencjału, ale raczej obawy o poziom trudności/złożoność rozgrywki po trailerach się dla mnie potwierdzają.
Większość recek to i tak od fanbojów N, więc spokojnie od średniej można odjąć 10%, więc wychodzi średnia 66%, czyli krapik. ;]
Ten post był edytowany przez ACZ dnia: 21 marca 2024 - 19:51
.
Ten post był edytowany przez ACZ dnia: 29 kwietnia 2024 - 10:20
Przeszedłem już parę pięterek i szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczony gierką. Po demku spodziewałem się gorszego produktu końcowego.
Ostatnie gry z Yoshi zamulały powolnym tempem i długimi levelami. U Piczki z kolei jest short & sweet, więc powtarzanie etapu w celu wymaksowania sparkli nie boli aż tak bardzo.
Sam miks różnych umiejętności imo bardzo udany. Trochę wolniejsze levele z Detective i Patisserie Peach, skupione na walkach Swordfighter, fragmenty na szynach z Cowgirl. Mimo niskiego poziomu trudności nudy nie ma - takie singleplayerowe It Takes Two, co chyba jest dobrą rekomendacją.
Niestety muzyka jak często w grach Good Feel, mimo że poprawnie zrobiona to nie urywa dupy i szybko się nudzą te same 3 zapętlone kawałki, kiedy gramy standardową Peach. Powinni sobie wziąć przykład z Kirbusia. Dobry OST potrafi dodać uroku nawet najprostszej platformówce.