Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ninja Gaiden 4

Team Ninja Platinum Games Xbox Game Studios XSX PS4 PC

• Zaloguj się by odpowiedzieć
45 odpowiedzi na ten temat

#31 oranje Napisany 27 stycznia 2025 - 00:25

oranje

15-2-0

• Forumowicze
  • 14 369 Postów:
Nyjacz jest wyrocznią. Jego zdanie jest jedynym słusznym.
  • 0

#32 Nyjacz Napisany 27 stycznia 2025 - 07:37

Nyjacz

( ˇ෴ˇ )

• Forumowicze
  • 12 618 Postów:
@wezyr, u mnie wjechała jedynka i dokładnie te same odczucia, zajebiście się gierkuje.

@oranje, zły dzień miałeś? Po prostu napisałem swoje zdanie, ale jestem gotowy przyjąć, że ktoś przeorał B3 wzdłuż i wszerz i jest to jego ulubiona część.
  • 0

#33 xell Napisany 27 stycznia 2025 - 10:27

xell

snorting mountains of cocaine

• Forumowicze
  • 22 230 Postów:

A odpowiadając xellowi: Sigma 2 jest łatwiejsza niż OG2, ale Sigma 1 jest trudniejsza niż Black.

Nie chodzi o "jestem hardkorem", tylko o liczne zmiany na gorsze w Sigmach... Zwłaszcza Sigma 2 która zredukowała ilość przeciwników i odrąbywanie kończyn, przez co zupełnie zmieniła spektakularność walk. NG:B i NG2 są w 4k, nie wiem po co się pieprzyć z sigmami.

• 0

#34 Nyjacz Napisany 27 stycznia 2025 - 11:16

Nyjacz

( ˇ෴ˇ )

• Forumowicze
  • 12 618 Postów:

Są w 4K... na jednej platformie. Blacka nawet kupilem podczas krótkiego momentu, kiedy posiadalem Xboxa Series X. Na każdej innej platformie, na której zagrasz w Gaideny, a jest ich trochę, bo PC, PS4/5, Switch i handheldy PC, nie ma. Co więcej, Black nie dziala w emulacji, nie da się przejść gry, ale... wg. lwiej części fanów NG na r/ninjagaiden nie ma żadnego racjonalnego powodu, by try-hardować, żeby w ogóle grać w Blacka zamiast Sigmy. Sigma jest trudniejsza i ma więcej przeciwników. Zmienia detale, które są istotne glównie dla znających OG. Poza tym jest sztosem, jest to zarówno moje zdanie, jak konsensus. Jak masz Xboxa, odpalaj Blacka, a jeśli nie, to po prostu graj w Sigmę, you can't go wrong. A na PC ściągasz moda "Sigma Black", która jeszcze bardziej przybliża Sigmę do Blacka. Glowną różnicą będzie brak "zagadek".

Inaczej ma się sprawa z Sigmą 2. Różnice w balansie i gore są spore. Z tego, co widzialem fani się spierają. Niektórzy twierdzą, że tylko OG, bo trudność i absurdalny przepych są mocnymi stronami. Inni - mają bekę z tych pierwszych i mówią, że Sigma 2 jest po prostu lepiej zbalansowana. Co do gore, wszyscy są zgodni, że Sigma 2 ssie. Ale, ale ale! Jest NG2 Black, które przywraca gore i część zmian w balansie i jest mod Sigma 2 Black, który przywraca i gore, i balans.

Masz Xboxa, odpalaj OG2 albo świeżutkie 2 Black. Masz PC, odpalaj Sigma 2 Black albo świeżutkie 2 Black. Masz PS4/5, odpalaj 2 Black. Masz Switcha, masz pecha XD

• 0

#35 Tawotnica Napisany 27 stycznia 2025 - 15:30

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 855 Postów:

o, gdzieś mnie ominął ten news. Mam nadzieję, że pyknie platynowym ta gierka, bo po odejściu Kamiyi tyko doom & gloom od nich było słychać. Gdzie szczerze mówiąc bardziej się jaram powrotem Ninja Gaiden w 2D od Dotemu. 

• 0

#36 ACZ Napisany 03 lipca 2025 - 11:50

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 290 Postów:

• 0

#37 ACZ Napisany 19 sierpnia 2025 - 22:30

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 290 Postów:

• 0

#38 nole Napisany 18 września 2025 - 15:05

nole

Mr ZURKON is here to KILL

• Forumowicze
  • 6 973 Postów:

• 0

#39 PomezZ Napisany 18 września 2025 - 15:55

PomezZ

Dante

• Forumowicze
  • 1 688 Postów:

Meh. Nic nie ma podejścia do oryginalnego NG2 i masowej, chirurgicznej rzezi jaka miała tam miejsce...

• 0

#40 Mateo Napisany 18 września 2025 - 15:57

Mateo

Demigod

• Forumowicze
  • 7 419 Postów:
A w odświeżonego Gaidena 2 grałeś ?
  • 0

#41 ACZ Napisany 27 września 2025 - 17:38

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 290 Postów:

Poziomy trudności.

• 1

#42 ACZ Napisany 21 października 2025 - 18:08

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 290 Postów:

Najwyżej oceniana część od czasu jedynki.

82%

• 0

#43 Nyjacz Napisany 22 października 2025 - 11:22

Nyjacz

( ˇ෴ˇ )

• Forumowicze
  • 12 618 Postów:
Jest kozacko, MGR x NG2, generalnie. Gram sobie powoli i prawie wszystko, włącznie z soundtrackiem, dowozi.

Bardzo podoba mi się dowolność. Parry czy uniki można robić na kilka sposobów. Są wszystkie sztandarowe ruchy z Gaidena, ale też wiele nowych.

Na minus pierdolenie głównych bohaterów (polecam włączyć japoński dub, bo angielski ciężko znieść), na ten moment cyberpunkowe Tokyo.

Gram na hardzie i troszku ginę, uczę się. Polecam od razu dać tryb B w controlsach.

Graficznie jest bez szału, po prostu ok, choć czytelnie. NG2B jest ładniejszy. Za to tutaj płynność to miazga. Na najwyższych ustawieniach 4K/120fps na lajcie wchodzi.

Akurat niedawno splatynowalem sobie Ninja Gaiden Sigma, przeszedłem też Blacka, zrobiłem Master Ninja w 2B, więc porównanie mam na świeżo. To jest Ninja Gaiden z krwi i kości, który wpadł w platynowe sito. Jest cudownie!
  • 3

#44 ACZ Napisany 22 października 2025 - 15:04

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 290 Postów:

Przypominam, że pisałem, że jak Platynowi mają dobrze zapłacone, to bez problemu zrobią bardzo dobrą grę.

Następnym razem zamiast powątpiewać, to polecam słuchać fachowca, czyli mnie.

http://nikogoforum.p...4/#entry2081775

• 0

#45 Pico Napisany 22 października 2025 - 20:17

Pico

• Forumowicze
  • 11 444 Postów:
Kogo to obchodzi, jeśli nie napiszesz nic o swoich odczuciach co do grania w tę grę, bo... nie grasz w gry!!!
  • 0

#46 Tawotnica Napisany 05 listopada 2025 - 12:26

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 855 Postów:

mi po 3 rozdziałach się średnio podoba, szczególnie po odświeżeniu dwójki.

Nie czuję level designu z tymi ratchetowymi grindami, wkurza mnie klejenie się do przeciwników (przeszkadza mi to mocno w crowd control) i na normal mam wrażenie, że 90% gry to zarządzanie Bloodbind - naładuj pasek i rób łubudubu, co jest fajne na wstępie, ale dość szybko zaczyna nużyć. To już wolałem Kaiju z Bayo 3 zamiast tego.

• 0

Inne z tagami: