Skocz do zawartości

Zdjęcie

Yoshi and the Mysterious Book

Nintendo Switch 2

• Zaloguj się by odpowiedzieć
19 odpowiedzi na ten temat

#1 Sylvan Wielki Napisany 12 września 2025 - 14:25

Sylvan Wielki

Demigod

• Forumowicze
  • 9 053 Postów:

Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 13 września 2025 - 08:35

• 1

#2 Kaxi Napisany 12 września 2025 - 15:39

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Ogólnie spoko, ale nie lubię tych gubiących klatki animacji. Jakaś gupia moda.

• 0

#3 Pico Napisany 12 września 2025 - 21:56

Pico

• Forumowicze
  • 12 180 Postów:
Grałem w stare Yoshi na SNESie, więc możliwe, że będę bacznie obserwował giereczkę.
  • 0

#4 Damian Napisany 14 września 2025 - 01:53

Damian

Rikimaru

• Forumowicze
  • 412 Postów:

Gwiazdeczka wśród portów, remasterów, i tym podobnych dziwów przy okazji świętowania 40-lecia Mario. 
Yoshi mało kiedy zawodzi - i w tym przypadku wygląda na to, że jednak nadal da radę  :reggie: 

• 0

#5 Kaxi Napisany 10 marca 2026 - 16:44

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

W maju

• 0

#6 Wezyr Napisany 10 marca 2026 - 21:24

Wezyr

hic sunt leones

• Forumowicze
  • 10 949 Postów:

Cudownie się to prezentuje. <3 Chciałbym żeby gameplay dostarczył nieco bardziej niż wersja włóczkowa która szybko nudzi się przez nieistniejący poziom trudności.

• 0

#7 Texz Napisany 10 marca 2026 - 21:42

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 670 Postów:
Pożywka dla casuali. Ja dziękuję.
  • 0

#8 Damian Napisany 04 kwietnia 2026 - 09:01

Damian

Rikimaru

• Forumowicze
  • 412 Postów:

Pewnie skuszę się na start, mimo premierowej ceny z dupy kosmosu...
Ale w sumie po to zaopatrzyłem się w nową konsolkę, aby pogrywać w nowe gierki  :olo: 

A tak na serio - Yoshi w sumie nigdy mnie nie zawiódł. WiiU dało mi przepiękne włókniaste Woolly World, Switch kartonowe Crafted World.
Switch 2 pewnie też nie zawiedzie w tej materii  :reggie:

Ten post był edytowany przez Damian dnia: 04 kwietnia 2026 - 09:01

• 0

#9 Kaxi Napisany 23 kwietnia 2026 - 15:08

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Okazuje się, że to nie tyle platformówka co platformowy sandbox:

• 1

#10 Pico Napisany 19 maja 2026 - 16:11

Pico

• Forumowicze
  • 12 180 Postów:
81/100

premiera za 2 dni.
  • 0

#11 Kaxi Napisany 19 maja 2026 - 17:51

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Ale od NL 6/10. Dobrze, że nie brałem żadnego pre-orderka. 

• 0

#12 Nyjacz Napisany 20 maja 2026 - 08:56

Nyjacz

( ˇ෴ˇ )

• Forumowicze
  • 13 119 Postów:
Pamiętacie jak Nintendo wydawało dobre gry?
  • 0

#13 Kaxi Napisany 20 maja 2026 - 08:58

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Średnia 80% to nie jest zła gra. W sumie chyba łapie się jako bardzo dobra? Ale zdecydowanie to nie gra dla mnie. Z recenzji wynika, że to taki Yoshi dla naprawdę maluchów/totalnych każuali.

• 0

#14 lukaszSA Napisany 20 maja 2026 - 09:00

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 30 110 Postów:

Kiedy ostatnio Yoshi był dobrą grą nie tylko dla dzieci?

• 0

#15 Tawotnica Napisany 20 maja 2026 - 09:05

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 16 123 Postów:

Kiedy ostatnio Yoshi był dobrą grą nie tylko dla dzieci?

w 2006, a i tak był rozczarowaniem

• 0

#16 lukaszSA Napisany 20 maja 2026 - 09:13

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 30 110 Postów:

Ale pluszowe Amiibo to były sztosy :banderas:

• 1

#17 Kaxi Napisany 20 maja 2026 - 09:48

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Tak, zwłaszcza wielki! No i wooly world był fajną grą do pogrania z dzieciakiem/dziewczyną. W singlu nawet fajnie się zbierało znajdźki. Ale tutja próg wyzwania obniżono jeszcze bardziej.

• 1

#18 Damian Napisany 30 maja 2026 - 01:03

Damian

Rikimaru

• Forumowicze
  • 412 Postów:

Ale pluszowe Amiibo to były sztosy :banderas:

Tak - Yoshi's Wooly World miało nadal to coś...
Nie wiem, czy chodziło konkretnie o te pluszowe amiibo/tą całą otoczkę, ale przy maksowaniu gierki dawało sporo radochy...
Jeżeli nowe Yoshi dla Słysza Dwa nawet to sobie odpuściło, to jest coś mocno nie tak...  :reggie:

• 0

#19 Tawotnica Napisany 15 lipca 2026 - 19:11

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 16 123 Postów:

Średnia 80% to nie jest zła gra. W sumie chyba łapie się jako bardzo dobra? Ale zdecydowanie to nie gra dla mnie. Z recenzji wynika, że to taki Yoshi dla naprawdę maluchów/totalnych każuali.

Pierwsze dwa światy - tak, łatwizna i zamuła. Teraz jestem na piątym i na niektóre słoneczka w ogóle nie mam koncepcji. :dunno: Mało jest plansz z poziomem trudności w tradycyjnym znaczeniu, że można skusić coś źle robiąc (plansza z kwiatkami, które mogą zostać zjedzone przez kasztany przychodzi mi tu do głowy). Bardziej chodzi o wykombinowanie, co z danym stworem można jeszcze zrobić.

Zupełnie mi z początku taka konstrukcja nie siadła, bo wchodziłem z mindsetem że zrobię, co muszę, żeby odblokować kolejną planszę, a pomasteruję później. Nah, wtedy się dobrze nie bawiłem. Dużo lepiej spędzić trochę więcej czasu na popróbowanie rzeczy na zasadzie "ciekawe czy mogę?" nawet jak się przypadkiem już odblokowało koniec levelu, bo gierka z reguły odpowie "tak, możesz". 

Doceniam jaką kopalnią pomysłów na gameplay jest Yoshi and the Mysterious Book. Problem w tym, że dany level musi "kliknąć" i stwór dobrze telegrafować swoją mechanikę, bo inaczej popadam w schematy "skok na banie, rzut jajkiem, ponoszenie na plecach", byleby coś ruszyć dalej.
Np. wędkarz od razu mi pyknął, to było proste wszystkie ryby wyłowić i fajnie z tego miejsca lawinowo się rozwija plansza. Kiedy jest ten moment "aha" gierka jest genialna, kiedy go nie ma można tylko wzruszyć ramionami. Trzeba mieć odpowiedni nastrój na tego typu rozrywkę. 

Gdzie to na luzie najlepszy Yoshi od good-feel. Chwała im za to, że próbują coś nietypoweggo (bo w typowego Yoshi nie umią :P). 

Imo warto gierce dać szansę. Grałem na przemian z Elliotem i się pięknie obydwa tytuły wpisały w wakacyjny klimat. 

• 3

#20 Kaxi Napisany 20 lipca 2026 - 09:20

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 15 120 Postów:

Pograłem w demko z synem i mega zażarło! Nawet ten pierwszy świat. Ale to fajnie motywuje i pobudza kreatywnośc dziecka "a ciekawe czy się tak da" albo "a co się stanie jak zrobimy to".

Rozważam zakup pełniaka, bo o ile nie ma co-opa to sobie nawzajem  podpowiadaliśmy i zabieraliśmy pada żeby spróbować najnowszy pomysł.

• 1

Inne z tagami: