premiera w Japonii 28 marca. gra zostanie wzbogacona jakimiś dodatkami.
Muramasa na oledzie? ![]()
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 09 czerwca 2026 - 16:56
premiera w Japonii 28 marca. gra zostanie wzbogacona jakimiś dodatkami.
Muramasa na oledzie? ![]()
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 09 czerwca 2026 - 16:56
Za developing portu odpowiada Vanillaware. Nowością jest dlc zawierające cztery krótkie scenariusze. Każda z tych historyjek ma innego głównego bohatera (pojawią się również nowi bossowie). Wg Kawano Muramasa na Vicie wygląda świetnie.

Muramasa ? Kto to/co to ?
Piec.
"W wersji na PlayStation Vita zaimplementowaliśmy elementy rozgrywki, które zostały wycięte z edycji przeznaczonej na Wii. Mimo wszystko ekipa Vanillaware nie przepada za starymi projektami, więc znajdzie się tu również zupełnie nowa zawartość, która będzie korzystać z możliwości tej konsolki. W grze zawarliśmy nowe rozwiązania i bohaterów - niestety na ten temat nie mogę powiedzieć nic więcej."
Unboxing edycji specjalnej!

Brałbym z miejsca, ale po Dragon's Crown baaaaardzo mi hype na chodzone mordo-klepko-slashery opadł, bo tamta gra jest wręcz koszmarna.
Gierka jest ponadczasowa i szkoda, że takich produkcji cały czas brakuje...
I gra jako Kisuke pękła. 56 level, 9 godzin z małym hakiem, wszystkie miecze odblokowane. A tu jeszcze kilka miejsc do zwiedzenia na mapie
Zakładam, że przechodzenie Momohime zajmie mi podobnie dużo czasu.
Dwa razy trzeba skończyc chyba żeby zobaczyć wszystko, a póżniej jeszcze raz pójść obojętnie kim do bossa.
Mi zajęło pierwsze przejście na 100% tego co się dało ok 10h, drugie podejście sobie zostawiam na kiedys tam bo jak napisał Toecutter to gierka ponadczasowa i takich już nie robią więc nie chce jej na siłe szybciutko kończyć znowu ![]()

Dwoma, trzeba jeszcze po dwa razy każdą zatłuc głównego bossa - pierw mieczami które się odblokowują po pierwszym zatłuczenia, potem ostatnim mieczem który można wykuć, ale do tego musisz porobić jakieś jaskinie i zatłuc w postgame jakichś bossów zaciukiwałeś drugą postacią żeby ci wpadła reszta mieczyków (po pierwszym przejściu gry dojdzie ci możliwość rozwalania białych barier). Trochę roboty jest, a jak celujesz w platynkę to już w ogóle.
Oprócz na Nintendo Vita i Nintendo Vita 2 gra też wyjdzie na PS5 i PC.
Będzie to pierwsza gra Vanillaware na Steamie btw.
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 09 czerwca 2026 - 16:58