[OT]po zmianie telewizora na lcd granie w moje ukochane racery zaczęła mi przeszkadzać grafika... grafa mimo wszystko w tych grach ma znaczenie (ale to da się przełknąć), ale odrzuca mnie co innego. kupiłem kierownicę (pierwszy driving force z ff) i ogromnie się zawiodłem. nie miałem jakiś czas konsoli, w tym okresie kupiłem kierownicę i grałem w GTR2 na pc - sam miód a kierownica rewelacyjnie się sprawdzała, mega sprzęt myślałem, ale jak odpaliłem enthusie to rozczarowałem się niesamowicie - kompletnie nie czuć ff, a jego działanie pozostawia sporo do życzenia (właściwie to stawia opór odwrotnie niż powinna). po tym przeżyciu kierownica leży w pudle (wyciągnę ją jak odbiorę gt4 - ale też nie spodziewam się niczego rewelacyjnego).[/OT]
więc zostały inny gatunki. przez przypadek zagrałem w Fahrenheit i widzę ile traciłem omijając przygodówki. do tego platformery które zawsze lubiłem.
Z gier które na pewno zagram to:
- Shadow of the Colossus (poczta już wiezie

- The Getaway (kupiłem ją za 15zł razem z enthusia ale nawet nie dałem jej szansy)
- ICO - jak tylko pojawią się jakieś oferty - na allegro nie widziałem gry w systemie pal przez jakieś 2 miesięce

- Resident Evil 4 - "najlepsza gra akcji poprzedniej generacji" - coś musi chyba znaczyć

- Silent Hill 2 - ta gra to będzie mój deser - po pierwszej części i zmasakrowaniu przez nią mojego podejścia do grania sprzedałem psx'a i nie grałem parę lat, więc zakończenie mojej przygody z ps2 inną grą jest wykluczone

Do tego dochodzą inne gry które chcę sprawdzić:
- Jak - raczej na pewno kupię, pytanie tylko która część ?
- Ratchet & Clank - podobnie jak wyżej
- God of War - jedynka, jest tania a jak się spodoba to może i dwójka (grałem demo i w sumie pasował mi klimat)
- Burnout 3: Takedown lub Burnout 2 Point of Impact - b3 to niby najlepsza część serii ale b2 ma chyba więcej z racera... ewentualnie mogę sobie darować tą serię i sprawdzić na nextgenie, ale szczerze to arcade raczej nigdy mnie nie ciągnął więc chyba lepiej jak wydam teraz 30zł bo 200zł za paradise to raczej nie dam i mogę nawet nie spróbować tej serii...
Zastanawiam się jeszcze nad: (są to gry którym muszę bliżej się przyjrzeć i poczytać)
- BG&E - nie wiem czy mi podejdzie...
- Metal Gear Solid - nie grałem w żadną część, więc chyba wezmę część 2 (z tych samych powodów co GoW)
Co byście do tego dorzucili? Bo miałem czarną dziurę przez praktycznie cały okres życia pastgenów i nie wiem nawet co mnie mogło ominąć... pomóżcie w typowaniu gier, ewentualnie w wyrzuceniu z tej listy co podałem... raczej nie chcę strzelanin fpp czy innych strzelanin bez większej głębi, a GTA to mimo wszystko wolę na n-g. typujcie więc przygodówki, platforówki, racery i wszelkie gry powalające głębią i klimatem

ps. tak na szybko wymienię gry które posiadam i co o nich myślę (może pomoże wam to w propozycjach

- Eye Toy play 2,3 i sport - spoko ale więcej raczej nie potrzebuję

- GT4, Enthusia, WRC4, Toca RD2 - moi ulubieńcy

- Superbike 07, Turist Trophy - po tych grach stwierdziłem że chyba nigdy nie uświadczę dobrej gry motocyklowej na konsolę (sbk 2001 - gra ideał w tym gatunku ale tylko na pc),
- Virtua Fighter 4, Soul Calibur 3 - do multi, z tym że vf4 grałem głównie w single
- pes3 - genialna gra i więcej od piłki nie potrzebuję

- Crash Bandicoot: the Wrath of Cortex - spory zawód, lubię w platforówkach bardziej bajkowy klimat w stylu serii z psx'a, a tutaj znalazłem taki w kliku levelach, ale mimo wszystko podobała mi się,
- Fahrenheit - ta gra pokazała mi jak wiele traciłem omijając ten gatunek gier oraz że zmiana na ps3/x360 nie jest jeszcze konieczna

- Viewtiful Joe 2 - grałem (z zegarkiem w ręku) 2 minuty, nigdy więcej takiego klimatu
czekam na Wasze propozycje do dalej brać przed przesiadką