Skocz do zawartości

Internet w PS2 (Pomoc, porady, itp.)

• Zaloguj się by odpowiedzieć
353 odpowiedzi na ten temat

#121 Gość__* Napisany 27 grudnia 2004 - 19:00

Gość__*
  • Goście
Jeśli dobrze zrozumiałem, to zarejestrowałeś konsole, wysyłająć kartke dołączaną do konsoli do Sony Europe i dostałeś płytke demo+ książeczke. Nie o to chodzi, musisz wysłać kartke dołączaną do Network Adaptora, by móc grać online na serwerach SONY.
  • 0

#122 Gość__* Napisany 27 grudnia 2004 - 19:50

Gość__*
  • Goście
aha :D tyle ze nie dostalem zadnej ksiazeczki :D (moze jzu nie wysylaja - co to za ksiazeczka wogole ? ), czyli Network access disc dostane dopiero jak wysle karte rejestracyjna od NA ? :D
  • 0

#123 Gość__* Napisany 27 grudnia 2004 - 21:11

Gość__*
  • Goście
Masz pewnie PS2 slim z wbudowanym NA i dlatego niemasz Access Discu. Z tego co wiem do tej wersji konsoli dołączana jest karta rejestracyjna, po której wysłaniu dostajesz Access Disc+ PIN.

A w książeczce dołączanej do 'Welcome Discu'(nie mylić z Access Disciem) są screeny z aktualnie promowanych gier. Nic ważnego.
  • 0

#124 Gość__* Napisany 28 grudnia 2004 - 21:32

Gość__*
  • Goście
Dobra na pewno wiele osób ma pytani dot. tego jak podłączyć ps2 do sieci - i nie chodzi tu o pytania ogólne typu czy trzeba mieć grę z online zeby grać przez siec tylko o typowe sprawy techniczno - sprzetowe.

Ja np. mam pytania następujące:

1. Jezeli mam nie routowalne ip (osobiste mam zaczynajace sie od 219. .., a brame mam zaczynaacą się od 80. ...) czyli jestem podłączona przez kablowkę w sieci to czy mogę mieć podłączonego jednocześnie kompa i konsole do jednego modemu?

2. Jeżeli mam modem (zew.) z wyjściem usb i eternet, a kompa mam podłączonego na usb to czy mogę podłączyć konsole przez eternet do tego samego modemu co komp??

3. Podobno można skonfigurować winXP żeby działał jako router - jak to zrobić i czy jest to możliwe w związku z powyższymi pytaniami.
  • 0

#125 Gość__* Napisany 29 grudnia 2004 - 00:44

Gość__*
  • Goście

1. Jezeli mam nie routowalne ip (osobiste mam zaczynajace sie od 219. .., a brame mam zaczynaacą się od 80. ...) czyli jestem podłączona przez kablowkę w sieci to czy mogę mieć podłączonego jednocześnie kompa i konsole do jednego modemu?

nie, nie mozesz

2. Jeżeli mam modem (zew.) z wyjściem usb i eternet, a kompa mam podłączonego na usb to czy mogę podłączyć konsole przez eternet do tego samego modemu co komp??

nie

3. Podobno można skonfigurować winXP żeby działał jako router - jak to zrobić i czy jest to możliwe w związku z powyższymi pytaniami.

to ci nic nie da, gdyz i tak na zewnatrz bedziesz miala to samo IP, a dwie rozne karty sieciowe (wiec rozne adresy MAC), a twoj operator (kablowka) raczej nie pozwala na jednoczesne uzywanie dwoch zrodel.. chyba ze zaplacisz dodatkowy abonament za takie cos :)
  • 0

#126 Gość__* Napisany 29 grudnia 2004 - 16:22

Gość__*
  • Goście
dzieki za info :)

mam nastepne pytania:
czyli musze odlaczyc kompa i podlaczyc ps2 i wtedy bede mogla grac tak? Ale czy wystarczy podlaczyc konsole do modemu i potem skonfigurowac kansole czy trzeba cos kanfigurowac na kompe (wydaje mi sie ze raczj nie bo komp nie bedzie w tym momencie podlaczony, ale wole sie pewnic), z gory zieki za odp.
  • 0

#127 Gość__* Napisany 29 grudnia 2004 - 21:31

Gość__*
  • Goście
Teraz potrzebuje pomocy Od jakiegoś miesiąca nie mogę grać na konsoli on-line, ponieważ konsola ma za niski transfer (udostępniam połaczenie z kopmutera - jestem uzytkownikiem sieci LAN i wg. http://specials.zdnet.co.uk/misc/band-t ... st500.html moje łacze osiaga transfer ok. 400 kbps ).

I teraz chciałbym sie zapytać jak mam mojemu komputerowi przedstawić, że to konsola powinna mieć pierwszeństwo w przesyłaniu pakietów ?
  • 0

#128 Gość__* Napisany 30 grudnia 2004 - 04:34

Gość__*
  • Goście
gdziesz czytalem ze jest program do podzialu lacza (transferu),moze tym programem sprobujesz.Niestety nie pamietam jak sie nazywal :( .
  • 0

#129 Gość__* Napisany 30 grudnia 2004 - 16:07

Gość__*
  • Goście
no to rzeczywiscie pomogles... joke :P (bez urazy)
  • 0

#130 Gość__* Napisany 30 grudnia 2004 - 16:26

Gość__*
  • Goście
on tak zawsze "pomaga" LOL :)
  • 0

#131 Gość__* Napisany 31 grudnia 2004 - 00:28

Gość__*
  • Goście

on tak zawsze "pomaga" LOL

wal sie na ryj debilu

A ten program mozna zanlesc na http://www.google.pl
  • 0

#132 Gość__* Napisany 31 grudnia 2004 - 09:20

Gość__*
  • Goście

on tak zawsze "pomaga" LOL

wal sie na ryj debilu

A ten program mozna zanlesc na http://www.google.pl

a nie mowilem :) inteligencja az tryska z niego :) hehe
  • 0

#133 Gość__* Napisany 01 stycznia 2005 - 00:30

Gość__*
  • Goście
No dobra lole już Wam wystarczy.. Od MJ'a dostałem na gg odpowiedniego linka i dziękuje Mu za to :P TO tyle :P
  • 0

#134 Mielu Napisany 02 stycznia 2005 - 01:15

Mielu

crapmaster

• Forumowicze
  • 1 949 Postów:
Chłopaki, jak chcecie się bluzgać to chyba pomyliliście fora. Znacie się osobiście? To się spotkajcie gdzieś i wymieńcie argumenty.

Skasowałem te bzdety. I proszę wrzućcie na luz :?
  • 0

#135 Gość__* Napisany 26 stycznia 2005 - 13:58

Gość__*
  • Goście

Opcja gry przez internet w produkcjach konsolowych staje się już standardem.

what :?:
może i dla redaktorów najprężniejszego pisma o konsolach w kraju to jest standard , dla zwykłych użytkowników chyba niebardzo . . .

czy myle się :?:

• 0

#136 Gość__* Napisany 26 stycznia 2005 - 14:04

Gość__*
  • Goście

może i dla redaktorów najprężniejszego pisma o konsolach w kraju to jest standard , dla zwykłych użytkowników chyba niebardzo . . .

Tu chyba chodzilo o swiat i europe po prostu. W Polsce nic nie jest standardem. Wiec i to nie jest rowniez. Ale ogolnie to jest to juz standard.
  • 0

#137 Gość__* Napisany 27 stycznia 2005 - 01:54

Gość__*
  • Goście

to ze ty jestes zacofany to juz twoj problem :)
  • 0

#138 Gość__* Napisany 04 lutego 2005 - 12:22

Gość__*
  • Goście
Hej!!!
A wiec tak mam juz kod i Access Disc do PsTwo posiadam tez Neostrade 128.
Zastanawialem sie z kumplem jak to teraz podlaczyc :?: W najnowszym Neo Plus w dzale Online jest poruszany ten temat. Tam najlepszym rozwiazaniem jest router...i mam juz dwa na oku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40265081
kumpel mowi ze spoko starczy ten tanszy...a co Wy o tym sadzicie? Wedlug Was jest to dobre rozwiazanie? Czy da sie to zalatwic taniej w sposob mnie zadowalajacy?

Ps.Taka opcja Neostady chyba wystarczy do spokojnego giercowania...??

Wdzieczny bym byl za kazda odpowiedz bo mam juz taka chcice na to granie ze HEJ :wink:
  • 0

#139 wrog Napisany 04 lutego 2005 - 22:33

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Taka neostrada powinna wystarczyć na spokojne granie. Nie musisz kupowac routera, wystarczy, ze udostepnisz polaczenie przez komputer.
Poczytaj sobie --> http://www.onlinec.w... ... .php?id=31
  • 0

#140 Gość__* Napisany 21 lutego 2005 - 21:08

Gość__*
  • Goście
Mam mały problemik. Otóż zarejestrowałem konsolę, ładnie pięknie po miesiącu dostałem niebieską kopertę z PINem. Ale nie mam płytki z oprogramowaniem do NA.

Tak tak wiem - płytka z oprogramowaniem przychodzi później niż neibieska koperta. Ale od momentu otrzymania PINu minęły 2 miechy a płytki jeszcze nie ma. Co mam zrobić?

Dzięki z góry za pomoc
  • 0

#141 Mr_selfdestruct Napisany 22 lutego 2005 - 16:58

Mr_selfdestruct

Toad

• Narybek
  • 3 Postów:
..kurcze nie chce nudzic ale jednak jestem zmuszony zadac raz jeszcze pytania dotyczace podlaczania konsoli do netu:

1. czy istnieje mozliwosc bezposredniego (bez uzycia kompa) podlaczenia konsoli ps2 do netu? jeli tak to w jaki sposob?

2. jestem podlaczony do sieci osiedlowej (punkt.pl)..kabel podlaczany do kompa to skretka z RJtem na koncu..wydawalo by sie ze moge ja wpiac bezposrednio do konsoli i wszystko bedzie dzialac..czy mam racje?jesli nie to gdzie sie myle i co mam zrobic zeby konsola dzialala w sieci (najlepiej bez kompa)..

3. panowie z mojej sieci wpadli na genialny pomysl i kazdy komputer podlaczony do sieci musi byc zarejestrowany (identyfikacja maca)..to problem prosty do obejscia w przypadku pieca (zmieniam maca w ustawieniach karty sieciowej) ale czy w przypadku ps2 tez bede musial takiego maca (jesli w ogole jest) zmieniac?

..z gory thx za ewentualne odpowiedzi...
  • 0

#142 wrog Napisany 23 lutego 2005 - 19:42

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Podajesz dostawcy netu MACa adaptora ( mozna go uzyskac za pomoca Network Access Disc lub gier z trybem online), zmieniasz MACa w PC na taki sam jaki ma NA. Podpinasz wtedy bezporednio konsole bez uzycia PCta. Wada? Komp i konsola nie beda mogly chodzic jednoczesnie w sieci.
  • 0

#143 Mr_selfdestruct Napisany 23 lutego 2005 - 20:28

Mr_selfdestruct

Toad

• Narybek
  • 3 Postów:
..ok juz mam 2 pcty pod jednym maciiem.to bede musial zmienio w obu..tylko ze w jednym mam win me i tam raczej nie moge zmienic..nie wiem jak..w opcjach sieciowki nie ma takiej mozliwosci..a czy rooter nie rozwiazlby sprawy???
  • 0

#144 wrog Napisany 23 lutego 2005 - 21:21

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Niestety, pozostaje zmiana systemu na tym kompie albo odnalezienie opcji podmiany MACa, musi gdzies tam byc. Nie korzystalem nigdy z ME i nie wiem gdzie moze sie ona znajdowac.

Tak tak wiem - płytka z oprogramowaniem przychodzi później niż neibieska koperta. Ale od momentu otrzymania PINu minęły 2 miechy a płytki jeszcze nie ma. Co mam zrobić?

Napisać do admina CS - admin@eu.ps2centralstation.com
  • 0

#145 Gość__* Napisany 25 lutego 2005 - 17:06

Gość__*
  • Goście
Elo ludziska :D . Mam problem z interkiem w moim PS 2. Ostatnio pojawił się jakiś dziwny problem z dns. Za każdym razem gdy chcę się połączyć pisze że jest jakiś error, ale te ustawienia poprzednio działały połączeniu jak najbardziej poprawnie i nie było takich problemów. O co chodzi i co mam robić?? Help :(
  • 0

#146 wrog Napisany 25 lutego 2005 - 17:47

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Jak sie laczysz, bezposrednio czy udostepniasz przez pc? Neostrada, SDI, jakis LAN? Łączy sie i nagle pokazuje errora czy dochodzi do weryfikacji DNAS? Dostawca/admin nie zmienial nic u siebie? Jesli masz ustawienia automatyczne to zawsze mozesz sprobowac recznych a dnsy znajdziesz -Uruchom>cmd>ipconfig /all
  • 0

#147 Gość__* Napisany 25 lutego 2005 - 19:15

Gość__*
  • Goście
Sory że nie podałem info od razu :? . No to jadziem: łącze się bezpośrednio z internetem bez jakiś tam dodatkowych udostępnień, internet mam od E-wro [osiedlówka], błąd ten wyskakuje przy weryfikacji DNAS, jeśli chodzi o zmiany to w bloku zmieniali skrzynki odpowiedzialne za interek i zaczęło wszystko szybciej chodzic :) (jakieś 200 kbps), ustawienia mam ręczne bo na automatycznych nic nie działało [i wszystkie kody są wpisane poprawnie bo po kilka razy sprawdzałem]. Wrazie czego sory ale w temacie internetu ze strony technicznej słabo u mnie :P .
  • 0

#148 wrog Napisany 25 lutego 2005 - 23:41

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Skoro wszystko masz dobrze wpisane i laczysz sie bezposrednio to najlepiej zrobisz kontaktujac sie ze swoim adminem, powinien ci pomoc.
Czasem pomaga zwykle usuniecie ustawien i skonfigurowanie wszystkiego od nowa, sprobuj moze ruszy :) . Jak wypada test polaczenia NAD?
  • 0

#149 Gość__* Napisany 26 lutego 2005 - 12:38

Gość__*
  • Goście
Tylko że ja już nie raz usuwałem i konfigurowałem ustawienia od nowa :? . A test połączenia z NAD kończy się aktualnie na drugim kole[tym od DNS właśnie]. Wezmę i zkontaktuję się z moim adminem tak jak radzisz. Może rzeczywiście coś pomoże
  • 0

#150 Gość__* Napisany 09 marca 2005 - 21:11

Gość__*
  • Goście
Elo ludziska :D . Mam kilka pytań na które potrzebuję odpowiedzi:
1- dzisiaj doszedł do mnie kod PIN od sony [ten potrzebny do ukonczenia rejestracji] i muszę wiedzieć jak długo mogę zwlekać z jego wpisaniem. Mam aktualnie problem z interkiem w pleju [dokładnie DNS] i muszę wiedzieć jak szybko mam to naprawić
2- ten kod to pewnie wynik mojej rejestracji na oficjalnej stronce sony i chciałbym wiedzieć czy za jakiś czas dojdzie też płytka NAD [słyszałem że po tej rejestracji też powinna od zostać wysłana]. Co prawda mam już taką na składzie, ale chciałbym wiedzieć czy mam jeszcze czegoś oczekiwać :) .
Ludziska PLZ help :(
  • 0