Skocz do zawartości

Zdjęcie

Silent Hill: Shattered Memories

• Zaloguj się by odpowiedzieć
185 odpowiedzi na ten temat

#181 Kazuo Napisany 13 stycznia 2013 - 15:02

Kazuo

ziomeczek Goofy'ego

• Forumowicze
  • 18 498 Postów:
Shattered Memories - najlepszy Silent od czasu SH3. Inne podejście do gameplayu, inny design miasta, sporo fajnych pomysłów, kilka niezłych zagadek, bardzo dobra, nieliniowa fabuła, no i klimat gęsty jak włosy na mojej dupie. Pod koniec robi się niezła schiza. Świetna giereczka.
  • 0

#182 Wezyr Napisany 14 stycznia 2025 - 22:07

Wezyr

hic sunt leones

• Forumowicze
  • 10 564 Postów:

Ad Uno: a dlaczego nie?

Odpowiem ja: PSP ma maly ekran, nie daje takiego poczucia strachu i wsiakniecia w gre jak wersje stacjonarne. No chyba, ze nie jestes fanem horrorow i Sileta skonczysz w metrze o 12 w dzien.

Tak się składa, że akurat wczoraj skończyłem wersję na PSP i mogę odnieść się co nie co do siebie sprzed 15 lat (byłem wtedy szczęśliwym człowiekiem) - poczucia strachu nie było nie z powodu małego ekranu, a wyraźnego jak nigdy wcześniej w serii podziału na sekcje eksploracyjne i ucieczkę. Za to fabuła, o Jezusie, nie wiem czy nie lepsza niż w dwójce, coś pięknego - w ostatnich minutach miałem koparę przy podłodze. Doskonały reimagining pierwszego SIlenta i czołówka jeśli chodzi fabułę, nawet dla samej niej warto.

• 1

#183 Mateo Napisany 14 stycznia 2025 - 22:31

Mateo

Demigod

• Forumowicze
  • 7 389 Postów:
A już cię szczęście opuściło czy co? :)
  • 0

#184 Wezyr Napisany 14 stycznia 2025 - 22:33

Wezyr

hic sunt leones

• Forumowicze
  • 10 564 Postów:

Nie czułem się szczęśliwy od lat.

• 0

#185 Mateo Napisany 15 stycznia 2025 - 10:23

Mateo

Demigod

• Forumowicze
  • 7 389 Postów:
Grałem niegdyś w tego Silenta na PS2 i klimat był naprawdę spoko, tylko nie pamiętam czemu nie ukończyłem. Chętnie bym ograł to w jakiejś nowej edycji. Remastering czy coś w ten deseń, jak choćby coś na wzór wydanego Metroid Prime.
  • 1

#186 Nyjacz Napisany 16 stycznia 2025 - 13:57

Nyjacz

( ˇ෴ˇ )

• Forumowicze
  • 12 429 Postów:

Ta gra zwazywszy na latarke i sterowanie ruchem bylaby idealna na VR.

Mateo, odpal lapka i pykaj na emulatorze. Gralem w trzy wersje: emulacja PSP z polskimi napisami, emulacja PS2 i na Wii z oryginalna plytka. Kazda wersja git, dla tego Twin Peaksowego klimatu i koncowego twistu (!!!) mega warto.

• 2