Przegladając forum nie zauważyłem tego tematu, wiec...
Jaka była wasza pierwsza gra na "kostke"? Jako pierwszą gre zakupiłem Super Smash Bros. Melle, a zaraz później Rogue Leadera (zagadka trzeciej gry nadal pozostaje nierozwikłana )
JA sie wymienilem za mojego GBA i dostalem gacka i ........ MYSZKE MIKI nie majac karty pamieci chwilo , nie gralem w to , zaminilem na Lugi Mansion Wiec moja pierwsza gra byl LM
Jako ze jestem fanem Star Wars to moim pierwszym wyborem byl Rogue Leader...zreszta w tamtym czasie (2 miechy po polskiej premierze GC) i tak niczego lepszego nie bylo...
Ja tak samo jak Martines, zaopatrzylem sie najpierw w Residenta. Chociaz nie powiem, w sklepie mialem dylemat, czy czasem nie wziac Super Mario Sunshine. Na szczescie dokonalem wlasciwego wyboru, a Marian jeszcze troche poczekał.
Bardzo dobrze pamiętam ten dzień...równo tydzień po oficjalnej premierze pal_konsoli Nintendo stałem się szcześliwym jej posiadaczem.Na pierwszą grę - SW:RL II,musiałem poczekać ok.miesiąca(w tym czasie katowałem menu konsoli ).Jednak warto było czekać - Rogue Leader(II,nie III ) mnie powalił...a póżniej już z górki.
Luigi Mansion - kupilem konsole z tym shitem w dzien premiery w niemieckim Games Center i zawiodłem sie strasznie..no ale pozniej było juz coraz lepiej - niewiele lepiej ale zawsze lepiej...
Ach... wspomnienia... Pamiętam, jak o 10 (albo 9) w dzień premiery udałem się do Media Marktu i zakupiłem kostkę, razem z... Wave Racem. Chciałem tez dostać Rogue Leadera, ale niegdzie go jeszcze nie było...
Faktycznie- Rogue Leader to zdecydowanie najlepszy launch title na Cube'a. Mial wielkie poklady miodu, rewelacyjna grafike i jedna z najlepszych jak dla mnie licencji. Gdyby doszly do tej pozycji rownie dobre tytuly, to byc moze przynajmniej premiera GCN wygladala by nieco bardziej fachowo.
Ja do konsoli dostalem gratis gre UNIVERSAL STUDIOS THEME PARK ADVENTURE. Jest to moim zdaniem jedna z najgorszych gier w historii.
Gdy chcialem ja sprzedac na gieldzie oto co uslyszalem:
- O nie, tego nie chce...
- Ta gra jest daremna...
- Zdepcz to !
Nadal sie smieje jak sobie przypomne te komentarze.
Zgadza sie, ja rowniez polecam. Gra w zreczny sposob zacheca do ponownego przejscia, poniewaz na starcie wybieramy jedna z trzech "sciezek". Jest przy tym bardzo klimatyczna, chociaz moim zdaniem malo straszna.