Super Mario Galaxy 2
Napisany 22 maja 2010 - 09:32
Napisany 22 maja 2010 - 12:43
Napisany 22 maja 2010 - 13:49
eee, ja chyba wyrosłem z tego, nie wiem sam. Patrze na to i widzę Galaxy w wersji x2. Gra dostaje super recki, jak jedynka zresztą, ale jakoś nie mogę się napalić (moze dlatego, ze Wii opchnąłem;)) no i pamiętam też, ze Mario galaxy mnie lekko rozczarowała, dla mnie to gierka na 9 jak najbardziej, ale oprawa nie powoduje opadu szczęki (szczególnie jak się ma np PS3 i Ratcheta...) i tak patrząc na nią, gdyby nie była tak kolorowa to chyba tylu zachwytów by nie było, zresztą to stały trik Nintendo.
Wyrosłem z Mario
Mówisz tak tylko zewzględu na to boś sprzedał Wii i masz czego żałować
Co do Rachet'a przyznaje to fajna gra, ale ludzie to już nie jest platformówka tylko szczelanka z elementami platformówki. Ba a nawet jeśli to i tak do Mariana nie ma co podskakiwać.
Nintendo znowu pokazuje jak się powinno robić tego typu gry, i jak widać wcale nie trzeba wysokiej rozdzielczości by gra prezentowała się rewelacyjnie.
Napisany 22 maja 2010 - 14:41
Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały. Każda gra z Mario sprzedaje się w milionach, bo jest to symbol i ikona Nintendo i każdy go zna. Jestem pewny, że gdyby gra nazywała się Super Pikmin Galaxy to gra by się sprzedała słabo mimo identycznej mechaniki rozgrywki. Przestańcie się tak więc fapować, bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa. Nintendo o tym dobrze wie, dlatego ma w d*pie tworzenie nowych postaci, bo fanboje i tak stwierdzą, że nowe postaci nie są Nintendo potrzebne, aby gra świetnie bawiła i kółko się zamyka.Ba a nawet jeśli to i tak do Mariana nie ma co podskakiwać.
Nintendo znowu pokazuje jak się powinno robić tego typu gry, i jak widać wcale nie trzeba wysokiej rozdzielczości by gra prezentowała się rewelacyjnie.
Napisany 22 maja 2010 - 14:47
Napisany 22 maja 2010 - 15:37
Przestańcie wreszcie fanboje się fapować na to całe Nintendo...
Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały. Każda gra z Mario sprzedaje się w milionach, bo jest to symbol i ikona Nintendo i każdy go zna. Jestem pewny, że gdyby gra nazywała się Super Pikmin Galaxy to gra by się sprzedała słabo mimo identycznej mechaniki rozgrywki. Przestańcie się tak więc fapować, bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa. Nintendo o tym dobrze wie, dlatego ma w d*pie tworzenie nowych postaci, bo fanboje i tak stwierdzą, że nowe postaci nie są Nintendo potrzebne, aby gra świetnie bawiła i kółko się zamyka.
Czychu jeśli tak twierdzisz to czemu Sony nie prubuje, bo po prostu im się nie chce, a w stajni mieli świetne platformówki, tylko pozwolili sobie na roztwonienie ich potencjału wystarczy spojrzeć na Crash'a, ktory w końcu był tworzony na ich platforę i sprzedawał się swego czasu rewelacyjnie. Cieżko było zatrzymać markę przy sobie? Gdy się jej pozbywało Naughty Dog, nie wspominając o paru innych tytułach.
Co do twoich zarzutów w kwestii Nintendo, i Mariana to nie zgodzę się do końca, bo gry z Marianem (mówię o platformówkach), to synonim czystego gameplay'u i esencja nintendowskich gier, a ludzie kupują bowiem wiedzą co się po nich spodziewać.
Co innego mamy w przypadku paru innych tytułów, gdzie postać Mario może i pomaga sprzedać jakąś ilość gier, ale jeśli te gry nie broniły by się same to coś czuje że sam Mario by nie sprzedał tylu egzemplarzy danego tytułu.
Choć kilka gier o tym, że to postać Mario sprzedaje gry Nintendo, jednak podwarza Twoją teorię, tak samo jak to, że Nintendo nie inwestuje w nowe IP. Wystarczy choćby spojrzeć w stronę różnych gier z serii Wii coś tam. Byc może to nie są gry wybitne ani rewelacyjne (nie wspominając już o tym, że fani nadal czekają na coś bardziej konkretnego), ale nie zapominaj że to też gry. Gry które sprzedały się w milionach egzemplarzy.
A przykład nowego Mariana tylko pokazuje jak powinno się robić gry, w których nie liczy się tylko grafika (o czym większość obecnych producentów gier zapomina, a nie liczni zaówarzają ten problem), i jakieś dodatkowe DLC wyłudzające kase od naiwnych graczy. Mario to po prostu kompletna gra, która zasłurzenie odniesie sukces. Natomiast konkurencja powinna uczyć się modelu biznesowego od Nintendo, bo w pewnym aspekcie stoi w miejscu przegrywając z firmą z Kioto.
Napisany 22 maja 2010 - 15:50
Sony bardzo by chciało mieć tak świetną platformówke ja SMG ale niestety byli w stanie wyprodukować jedynie nędzne LBPPrzestańcie wreszcie fanboje się fapować na to całe Nintendo...
Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały.
DEAL WITH IT
Napisany 22 maja 2010 - 16:39
No i Marian rządzi. Absolutnie i niezaprzeczalnie. SM Sunshine nie przeszedłem, bo po prostu głupio się czułem grając w grę, gdzie kwiatki się spłaszczają, a głównym herosem jest hydraulik z wodogłowiem. SMG włączyłem i z miejsca okrzyknąłem grą tej generacji. Nagle zdziecinniałem, że nie przeszkadzał mi infantylizm świata? Nie. Ta gra po prostu jest cholernie dobra, bez porównania z czymkolwiek. No chyba, że mówimy o sequelu
Napisany 22 maja 2010 - 22:44
SMG bardziej wciaga i daje wiecej funu niz Ratchet
Ratchet ma kilka miejsc w ktorych fajnie sie gra platformowo / ale to jest strzelanka/slasher (gdy wywija sie tym mloteczkiem). Graficznie wyglada? hmm, wyglada jakos tak sztucznie. Co z tego ze wszystko jest ostre / skoro brakuje "tego czegos"
tego czegos - co ma Mario - DUSZE
sorry ze jestem fanboyem i sie do tego przyznaje - ale mamy koeljną mega za***ista gre (dla dzieci - jakby to powiedzieli hardkorowcy) / a jednak gra dla dzieci, oceniana przez doroslych - otrzymuje najwyzsze noty i dzieki temu juz jest w TOP 3 na gamerankings.com
* a co do tego ze Marian sie sprzedaje i ciagnie karawane z hajsem ... a kto broni Sony lub Microsoftowi zrobic marke - ktora pociagnie sprzedaz / gry itd / Sonic nie daje rady, a tez sie dlugo trzyma - innej takiej postaci niema w swiecie gier.
LiteBigPlanet to kaszana (moja dziewczyna jak zobaczyla powiedziala ze to "podroba Mario" (NSMB.Wii w ktore gramy) - ale Marian jest prosty w obsludze - HOP i skaczesz zolwiowi na glowe, on sie chowa i skorupka odlatuje ... a w LBP przekombinowane jest sterowanie / jakies wlepki na ogon dla konia - nie ma tam czystego gameplayu, tylko jakies duperele / utrudniajace zabawe / przerywające ją - system rozgrywki jest po prostu przekombinowany. Sony stawialo na MILUSIE Sackboye / niestety - to nie zagra na dluzszą mete. Przyciagnie graczy, pobawia sie / ale za 10 lat nie bedzie juz tego / a Mario bedzie
Napisany 22 maja 2010 - 23:28
Sorry, ale jeśli LBP jest dla ciebie przekombinowane, to SMG2 z toną kostiumów dla Mariana powinno być totalnym kosmosem.LiteBigPlanet to kaszana (moja dziewczyna jak zobaczyla powiedziala ze to "podroba Mario" (NSMB.Wii w ktore gramy) - ale Marian jest prosty w obsludze - HOP i skaczesz zolwiowi na glowe, on sie chowa i skorupka odlatuje ... a w LBP przekombinowane jest sterowanie / jakies wlepki na ogon dla konia - nie ma tam czystego gameplayu, tylko jakies duperele / utrudniajace zabawe / przerywające ją - system rozgrywki jest po prostu przekombinowany. Sony stawialo na MILUSIE Sackboye / niestety - to nie zagra na dluzszą mete. Przyciagnie graczy, pobawia sie / ale za 10 lat nie bedzie juz tego / a Mario bedzie
Napisany 22 maja 2010 - 23:40
Napisany 23 maja 2010 - 00:45
Nie wiesz co piszesz. Nie grzesz więcej.Sorry, ale jeśli LBP jest dla ciebie przekombinowane, to SMG2 z toną kostiumów dla Mariana powinno być totalnym kosmosem.
Napisany 23 maja 2010 - 08:44
Napisany 23 maja 2010 - 10:55
Ktoś się tego nie spodziewał?
Napisany 23 maja 2010 - 11:02
Fakin tru, czekam na kolosalnego Quick Looka - najlepiej z czterema osobami (Jeff, Brad, Vinny, Ryan) i 40-minutowego - tak jak to było w przypadku NSMB Wii!SMG2 na najbardziej zajefajnym serwisie w Internecie dostał maksymalną notę: http://www.giantbomb...axy-2/61-26839/
Ktoś się tego nie spodziewał?
Napisany 26 maja 2010 - 22:22
http://www.gameranki...com/browse.html
Napisany 26 maja 2010 - 23:15
Prawie zawsze jest tak że pierwsze 20-30 ocen wybijają gry wysoko. Potem pojawiają się recenzje tych którzy ograli grę dłużej i znaleźli parę rzeczy które im nie pasują, wtedy średnia spada. Za miesiąc się przekonamy gdzie będzie SMG2tak dla podgrzania atmosfery - wlasnie widze ze SMG2 jest na pierwszym miejscu najwyzej ocenionych gier / pokonal juz Zelde OoT ... no ale jak pamietamy, SMG tez byl pierwszy przez chwilke, a pozniej spadl na drugie. Teraz pytanie, czy SMG2 utrzyma pozycje, czy spadnie?
Napisany 26 maja 2010 - 23:42
Pewnie niewiele niżej niż jestPrawie zawsze jest tak że pierwsze 20-30 ocen wybijają gry wysoko. Potem pojawiają się recenzje tych którzy ograli grę dłużej i znaleźli parę rzeczy które im nie pasują, wtedy średnia spada. Za miesiąc się przekonamy gdzie będzie SMG2
Napisany 27 maja 2010 - 07:53
bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa.
jasne, bo przecież w Nintendogs, Wii Sports, Pokemonach, Brain Age, Animal Crossing czy w Zeldach głównym bohaterem jest Mario
N sprzedaje 2x więcej gier niż konkurencja, bo ma 2x większą bazę użytkowników, co chyba nie jest żadnym szokującym odkryciem.
Napisany 27 maja 2010 - 09:08
Pewnie długo się taki wynik nie nie utrzyma.Tak czy inaczej jest na co czekać.tak dla podgrzania atmosfery - wlasnie widze ze SMG2 jest na pierwszym miejscu najwyzej ocenionych gier / pokonal juz Zelde OoT ... no ale jak pamietamy, SMG tez byl pierwszy przez chwilke, a pozniej spadl na drugie. Teraz pytanie, czy SMG2 utrzyma pozycje, czy spadnie?
Btw jaka frustracja panuje na forach , że Marian zbiera solidne noty.Już miałem okazje zobaczyć porównania do tytułów z plejki dwójki
Napisany 27 maja 2010 - 09:11
Napisany 27 maja 2010 - 09:52
niestety ameryka i japonia zawsze będą zawyżać i oceny i sprzedaż wszystkiego z mario.
Napisz jeszcze, że to jest żydowsko-masoński spisek, a sama gra jest niegrywalnym crapem!
Napisany 27 maja 2010 - 10:48
Czyli Super Smash Bros. Brawl i Super Mario Galaxy to crapy niewarte swojej ceny , a średnia ocen w internecie to jedna wielka pomyłkaniestety ameryka i japonia zawsze będą zawyżać i oceny i sprzedaż wszystkiego z mario.
Napisany 27 maja 2010 - 11:28
Napisany 27 maja 2010 - 12:46
niestety ameryka i japonia zawsze będą zawyżać i oceny i sprzedaż wszystkiego z mario.
Może jesszcze napisz jakie to Nintendo i ich hydrałlik jest zły, bo zniewolił biedne umysły amerykanów i japończyków, a teraz zabiera się za nic nie spodziewających się europejczyków
Napisany 27 maja 2010 - 13:38
racja, tak jak w wypadku Mario & Sonic at the Olympic Games
Napisany 02 czerwca 2010 - 18:51
Napisany 02 czerwca 2010 - 19:14
Napisany 02 czerwca 2010 - 19:27
A, jak zwykle. Jedne plansze przechodzi się w biegu, w innych trzeba nieźle ruszyć łbem ( jak dotrzeć Chmurkowym Marianem do chmurek na pełnym oceanie, gdy nie można się zamoczyć ani na trochę? Na liściu - amfibii
To tyle z jakiś 60%, bo mam na razie ok. 75 gwiazdek. Ledwo. Robi się niebezpiecznie trudno. Samą planszę przed Bowserem powtarzałem 20 razy ( 20 żyć).
Zapomniałem o Super Guide. Po straceniu 5 żyć pojawia się Rozalina i proponuje przejście danego etapu gry. W kazdym momencie możemy się włączyć przez wciśnięcie +, ale w nagrodę zbierzemy zaledwie brązową gwiazdkę, nie złotą. O złotą trzeba samemu powalczyć. Wg. mnie jest to całkiem rozsądne rozwiązanie. Ale skorzystałem z tego tylko raz i zaraz po tym przeszedłem samemu.