Skocz do zawartości

Zdjęcie

Super Mario Galaxy 2

• Zaloguj się by odpowiedzieć
469 odpowiedzi na ten temat

#151 Godot Napisany 22 maja 2010 - 09:32

Godot

Everyone has a price!

• Forumowicze
  • 23 619 Postów:
Może ktoś potwierdzic, czy ten level z Mario 64 jest jako jedyny, czy jest więcej?
  • 0

#152 Pious Napisany 22 maja 2010 - 12:43

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Chyba jedyny, bo w sieci tylko o nim się mówi. Już się nie mogę doczekać premiery, gra wygląda oszałamiająco, czysta rewelacja!
  • 0

#153 P-chan Napisany 22 maja 2010 - 13:49

P-chan

Link

• Forumowicze
  • 311 Postów:

eee, ja chyba wyrosłem z tego, nie wiem sam. Patrze na to i widzę Galaxy w wersji x2. Gra dostaje super recki, jak jedynka zresztą, ale jakoś nie mogę się napalić (moze dlatego, ze Wii opchnąłem;)) no i pamiętam też, ze Mario galaxy mnie lekko rozczarowała, dla mnie to gierka na 9 jak najbardziej, ale oprawa nie powoduje opadu szczęki (szczególnie jak się ma np PS3 i Ratcheta...) i tak patrząc na nią, gdyby nie była tak kolorowa to chyba tylu zachwytów by nie było, zresztą to stały trik Nintendo. :twisted: Wyrosłem z Mario :rolleyes:

Mówisz tak tylko zewzględu na to boś sprzedał Wii i masz czego żałować :twisted: .

Co do Rachet'a przyznaje to fajna gra, ale ludzie to już nie jest platformówka tylko szczelanka z elementami platformówki. Ba a nawet jeśli to i tak do Mariana nie ma co podskakiwać.
Nintendo znowu pokazuje jak się powinno robić tego typu gry, i jak widać wcale nie trzeba wysokiej rozdzielczości by gra prezentowała się rewelacyjnie.
  • 0

#154 ACZ Napisany 22 maja 2010 - 14:41

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 970 Postów:
Przestańcie wreszcie fanboje się fapować na to całe Nintendo...

Ba a nawet jeśli to i tak do Mariana nie ma co podskakiwać.
Nintendo znowu pokazuje jak się powinno robić tego typu gry, i jak widać wcale nie trzeba wysokiej rozdzielczości by gra prezentowała się rewelacyjnie.

Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały. Każda gra z Mario sprzedaje się w milionach, bo jest to symbol i ikona Nintendo i każdy go zna. Jestem pewny, że gdyby gra nazywała się Super Pikmin Galaxy to gra by się sprzedała słabo mimo identycznej mechaniki rozgrywki. Przestańcie się tak więc fapować, bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa. Nintendo o tym dobrze wie, dlatego ma w d*pie tworzenie nowych postaci, bo fanboje i tak stwierdzą, że nowe postaci nie są Nintendo potrzebne, aby gra świetnie bawiła i kółko się zamyka.
  • 0

#155 Malutki Napisany 22 maja 2010 - 14:47

Malutki

Master Chief

• Forumowicze
  • 2 508 Postów:
Gamespot ocenił nową platformówkę od Big N .....
http://www.gamespot....topslot;title;1
:shock: :shock: :shock:
Spoiler

• 0

#156 P-chan Napisany 22 maja 2010 - 15:37

P-chan

Link

• Forumowicze
  • 311 Postów:

Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały. Każda gra z Mario sprzedaje się w milionach, bo jest to symbol i ikona Nintendo i każdy go zna. Jestem pewny, że gdyby gra nazywała się Super Pikmin Galaxy to gra by się sprzedała słabo mimo identycznej mechaniki rozgrywki. Przestańcie się tak więc fapować, bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa. Nintendo o tym dobrze wie, dlatego ma w d*pie tworzenie nowych postaci, bo fanboje i tak stwierdzą, że nowe postaci nie są Nintendo potrzebne, aby gra świetnie bawiła i kółko się zamyka.

Czychu jeśli tak twierdzisz to czemu Sony nie prubuje, bo po prostu im się nie chce, a w stajni mieli świetne platformówki, tylko pozwolili sobie na roztwonienie ich potencjału wystarczy spojrzeć na Crash'a, ktory w końcu był tworzony na ich platforę i sprzedawał się swego czasu rewelacyjnie. Cieżko było zatrzymać markę przy sobie? Gdy się jej pozbywało Naughty Dog, nie wspominając o paru innych tytułach.
Co do twoich zarzutów w kwestii Nintendo, i Mariana to nie zgodzę się do końca, bo gry z Marianem (mówię o platformówkach), to synonim czystego gameplay'u i esencja nintendowskich gier, a ludzie kupują bowiem wiedzą co się po nich spodziewać.
Co innego mamy w przypadku paru innych tytułów, gdzie postać Mario może i pomaga sprzedać jakąś ilość gier, ale jeśli te gry nie broniły by się same to coś czuje że sam Mario by nie sprzedał tylu egzemplarzy danego tytułu.
Choć kilka gier o tym, że to postać Mario sprzedaje gry Nintendo, jednak podwarza Twoją teorię, tak samo jak to, że Nintendo nie inwestuje w nowe IP. Wystarczy choćby spojrzeć w stronę różnych gier z serii Wii coś tam. Byc może to nie są gry wybitne ani rewelacyjne (nie wspominając już o tym, że fani nadal czekają na coś bardziej konkretnego), ale nie zapominaj że to też gry. Gry które sprzedały się w milionach egzemplarzy.
A przykład nowego Mariana tylko pokazuje jak powinno się robić gry, w których nie liczy się tylko grafika (o czym większość obecnych producentów gier zapomina, a nie liczni zaówarzają ten problem), i jakieś dodatkowe DLC wyłudzające kase od naiwnych graczy. Mario to po prostu kompletna gra, która zasłurzenie odniesie sukces. Natomiast konkurencja powinna uczyć się modelu biznesowego od Nintendo, bo w pewnym aspekcie stoi w miejscu przegrywając z firmą z Kioto.
  • 0

#157 cybercotlet Napisany 22 maja 2010 - 15:50

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 9 056 Postów:

Sorry, ale np. Sony czy inny duży producent byłby w stanie wyprodukować typową platformówkę na wysokim poziomie tylko ich nie produkują, bo by się nie sprzedały.

Sony bardzo by chciało mieć tak świetną platformówke ja SMG ale niestety byli w stanie wyprodukować jedynie nędzne LBP
DEAL WITH IT B)
  • 0

#158 Texz Napisany 22 maja 2010 - 16:39

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 668 Postów:
Ta gra to kopalnia pomysłów, kolejnych genialnych plansz i walk z bossami. Takie rzeczy są normalnie możliwe gdy robi się sequel jakiejś gry, albo ciągle rozbudowuje się istniejący od lat 80 wszechświat, w tym przypadku Mariana i Lucka. SMG nie dostałoby dobrych ocen jedynie za to, że występują tam maksymalnie infantylne i ogólnie passe postacie. Gdyby za każdą nową grą trzeba było wymyślać nowe postacie, nową fabułę, to jak się to wszystko zagnieżdża i kończy, albo deweloping trwałby tyle co stworzenie GTA IV, albo nie byłoby szans na stworzenie czegoś rewolucyjnego, zbierającego najlepsze możliwe oceny.
No i Marian rządzi. Absolutnie i niezaprzeczalnie. SM Sunshine nie przeszedłem, bo po prostu głupio się czułem grając w grę, gdzie kwiatki się spłaszczają, a głównym herosem jest hydraulik z wodogłowiem. SMG włączyłem i z miejsca okrzyknąłem grą tej generacji. Nagle zdziecinniałem, że nie przeszkadzał mi infantylizm świata? Nie. Ta gra po prostu jest cholernie dobra, bez porównania z czymkolwiek. No chyba, że mówimy o sequelu ;)
  • 0

#159 ramzes64 Napisany 22 maja 2010 - 22:44

ramzes64

Dante

• Forumowicze
  • 1 432 Postów:
Ratcheta w to nie mieszajcie, bo jest sredni ... ostatnio w niego gram, ale z racji zblizajacej sie premiery SMG2 / odpalam sobie SMG i staram sie ukonzyc gre Luigim.

SMG bardziej wciaga i daje wiecej funu niz Ratchet

Ratchet ma kilka miejsc w ktorych fajnie sie gra platformowo / ale to jest strzelanka/slasher (gdy wywija sie tym mloteczkiem). Graficznie wyglada? hmm, wyglada jakos tak sztucznie. Co z tego ze wszystko jest ostre / skoro brakuje "tego czegos"

tego czegos - co ma Mario - DUSZE

sorry ze jestem fanboyem i sie do tego przyznaje - ale mamy koeljną mega za***ista gre (dla dzieci - jakby to powiedzieli hardkorowcy) / a jednak gra dla dzieci, oceniana przez doroslych - otrzymuje najwyzsze noty i dzieki temu juz jest w TOP 3 na gamerankings.com

* a co do tego ze Marian sie sprzedaje i ciagnie karawane z hajsem ... a kto broni Sony lub Microsoftowi zrobic marke - ktora pociagnie sprzedaz / gry itd / Sonic nie daje rady, a tez sie dlugo trzyma - innej takiej postaci niema w swiecie gier.

LiteBigPlanet to kaszana (moja dziewczyna jak zobaczyla powiedziala ze to "podroba Mario" (NSMB.Wii w ktore gramy) - ale Marian jest prosty w obsludze - HOP i skaczesz zolwiowi na glowe, on sie chowa i skorupka odlatuje ... a w LBP przekombinowane jest sterowanie / jakies wlepki na ogon dla konia - nie ma tam czystego gameplayu, tylko jakies duperele / utrudniajace zabawe / przerywające ją - system rozgrywki jest po prostu przekombinowany. Sony stawialo na MILUSIE Sackboye / niestety - to nie zagra na dluzszą mete. Przyciagnie graczy, pobawia sie / ale za 10 lat nie bedzie juz tego / a Mario bedzie :D
  • 0

#160 Kradziej Napisany 22 maja 2010 - 23:28

Kradziej

Wciąż dzieciak

• Forumowicze
  • 16 004 Postów:

LiteBigPlanet to kaszana (moja dziewczyna jak zobaczyla powiedziala ze to "podroba Mario" (NSMB.Wii w ktore gramy) - ale Marian jest prosty w obsludze - HOP i skaczesz zolwiowi na glowe, on sie chowa i skorupka odlatuje ... a w LBP przekombinowane jest sterowanie / jakies wlepki na ogon dla konia - nie ma tam czystego gameplayu, tylko jakies duperele / utrudniajace zabawe / przerywające ją - system rozgrywki jest po prostu przekombinowany. Sony stawialo na MILUSIE Sackboye / niestety - to nie zagra na dluzszą mete. Przyciagnie graczy, pobawia sie / ale za 10 lat nie bedzie juz tego / a Mario bedzie :D

Sorry, ale jeśli LBP jest dla ciebie przekombinowane, to SMG2 z toną kostiumów dla Mariana powinno być totalnym kosmosem.
  • 0

#161 Razel Napisany 22 maja 2010 - 23:40

Razel

Błędny rycerz

• Forumowicze
  • 11 471 Postów:
Ej, ktoś mi tu posta usunął z rana :(
  • 0

#162 cybercotlet Napisany 23 maja 2010 - 00:45

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 9 056 Postów:

Sorry, ale jeśli LBP jest dla ciebie przekombinowane, to SMG2 z toną kostiumów dla Mariana powinno być totalnym kosmosem.

Nie wiesz co piszesz. Nie grzesz więcej.
  • 0

#163 Kradziej Napisany 23 maja 2010 - 08:44

Kradziej

Wciąż dzieciak

• Forumowicze
  • 16 004 Postów:
Bardzo dobrze wiem, co piszę :|
  • 0

#164 Texz Napisany 23 maja 2010 - 10:55

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 668 Postów:
SMG2 na najbardziej zajefajnym serwisie w Internecie dostał maksymalną notę: http://www.giantbomb...axy-2/61-26839/
Ktoś się tego nie spodziewał?
  • 0

#165 Kradziej Napisany 23 maja 2010 - 11:02

Kradziej

Wciąż dzieciak

• Forumowicze
  • 16 004 Postów:

SMG2 na najbardziej zajefajnym serwisie w Internecie dostał maksymalną notę: http://www.giantbomb...axy-2/61-26839/
Ktoś się tego nie spodziewał?

Fakin tru, czekam na kolosalnego Quick Looka - najlepiej z czterema osobami (Jeff, Brad, Vinny, Ryan) i 40-minutowego - tak jak to było w przypadku NSMB Wii! :tak:
  • 0

#166 ramzes64 Napisany 26 maja 2010 - 22:22

ramzes64

Dante

• Forumowicze
  • 1 432 Postów:
tak dla podgrzania atmosfery - wlasnie widze ze SMG2 jest na pierwszym miejscu najwyzej ocenionych gier / pokonal juz Zelde OoT ... no ale jak pamietamy, SMG tez byl pierwszy przez chwilke, a pozniej spadl na drugie. Teraz pytanie, czy SMG2 utrzyma pozycje, czy spadnie?

http://www.gameranki...com/browse.html
  • 0

#167 Danteusz Napisany 26 maja 2010 - 23:15

Danteusz

Alpha Male!

• Administratorzy
  • 33 165 Postów:

tak dla podgrzania atmosfery - wlasnie widze ze SMG2 jest na pierwszym miejscu najwyzej ocenionych gier / pokonal juz Zelde OoT ... no ale jak pamietamy, SMG tez byl pierwszy przez chwilke, a pozniej spadl na drugie. Teraz pytanie, czy SMG2 utrzyma pozycje, czy spadnie?

Prawie zawsze jest tak że pierwsze 20-30 ocen wybijają gry wysoko. Potem pojawiają się recenzje tych którzy ograli grę dłużej i znaleźli parę rzeczy które im nie pasują, wtedy średnia spada. Za miesiąc się przekonamy gdzie będzie SMG2
  • 0

#168 cybercotlet Napisany 26 maja 2010 - 23:42

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 9 056 Postów:

Prawie zawsze jest tak że pierwsze 20-30 ocen wybijają gry wysoko. Potem pojawiają się recenzje tych którzy ograli grę dłużej i znaleźli parę rzeczy które im nie pasują, wtedy średnia spada. Za miesiąc się przekonamy gdzie będzie SMG2

Pewnie niewiele niżej niż jest :) max minus 2 miejsca w dół obstawiam.
  • 0

#169 Tawotnica Napisany 27 maja 2010 - 07:53

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 16 021 Postów:

bo sprzedaż większości gier od Nintendo pcha postać Mario, bo gdyby w grach nie występowała to ich sprzedaż byłaby znacznie niższa.

jasne, bo przecież w Nintendogs, Wii Sports, Pokemonach, Brain Age, Animal Crossing czy w Zeldach głównym bohaterem jest Mario :lol:
N sprzedaje 2x więcej gier niż konkurencja, bo ma 2x większą bazę użytkowników, co chyba nie jest żadnym szokującym odkryciem.
  • 0

#170 Malutki Napisany 27 maja 2010 - 09:08

Malutki

Master Chief

• Forumowicze
  • 2 508 Postów:

Pewnie długo się taki wynik nie nie utrzyma.Tak czy inaczej jest na co czekać.
Btw jaka frustracja panuje na forach , że Marian zbiera solidne noty.Już miałem okazje zobaczyć porównania do tytułów z plejki dwójki :P .
  • 0

#171 Aras Napisany 27 maja 2010 - 09:11

Aras

like a prayer

• Forumowicze
  • 8 074 Postów:
niestety ameryka i japonia zawsze będą zawyżać i oceny i sprzedaż wszystkiego z mario.
  • 0

#172 Texz Napisany 27 maja 2010 - 09:52

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 668 Postów:

niestety ameryka i japonia zawsze będą zawyżać i oceny i sprzedaż wszystkiego z mario.

Napisz jeszcze, że to jest żydowsko-masoński spisek, a sama gra jest niegrywalnym crapem! :blink:
  • 0

#173 Malutki Napisany 27 maja 2010 - 10:48

Malutki

Master Chief

• Forumowicze
  • 2 508 Postów:

Czyli Super Smash Bros. Brawl i Super Mario Galaxy to crapy niewarte swojej ceny , a średnia ocen w internecie to jedna wielka pomyłka :-o
  • 0

#174 cybercotlet Napisany 27 maja 2010 - 11:28

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 9 056 Postów:
Aras nie grać w grę ALE Aras wiedzieć najlepiej :|
  • 0

#175 P-chan Napisany 27 maja 2010 - 12:46

P-chan

Link

• Forumowicze
  • 311 Postów:

Może jesszcze napisz jakie to Nintendo i ich hydrałlik jest zły, bo zniewolił biedne umysły amerykanów i japończyków, a teraz zabiera się za nic nie spodziewających się europejczyków <_< .
  • 0

#176 Tawotnica Napisany 27 maja 2010 - 13:38

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 16 021 Postów:

racja, tak jak w wypadku Mario & Sonic at the Olympic Games
  • 0

#177 Texz Napisany 02 czerwca 2010 - 18:51

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 668 Postów:
No dobra Greg, co chcesz wiedzieć?
  • 0

#178 Godot Napisany 02 czerwca 2010 - 19:14

Godot

Everyone has a price!

• Forumowicze
  • 23 619 Postów:
Wszystko :)
  • 0

#179 Texz Napisany 02 czerwca 2010 - 19:27

Texz

Twój ulubiony user

• Forumowicze
  • 29 668 Postów:
Skacze się, zbiera gwiazdki. Świat przedstawiony to to samo co w jedynce, tylko wszystkim wyczyściło mózgi, a wszechświat pozmieniał się nie do poznania. Jest dużo trudniej, tutoriala nie ma. Nie ma durnych gadek i ratowaniu świata. Początek praktycznie podobny do NSMB Wii i bardzo dobrze. Dużych zmian nie ma. Przeciwnicy ci sami. Dodatkowych postaci można wyliczyć na palcach jednej ręki. Światy są nieźle zakręcone, choć trzy pierwsze troszkę przynudzają niskim poziomem trudności, ale po odkryciu komet zmienia się to diametralnie. Kolejne światy są już trudniejsze, aby zaskoczyć pod koniec. Zbieramy gwiazdki i grand stary. Poruszamy się po planszy niczym w NSMB Wii statkiem w formie głowy Mariana. Obok nas na statku jest jakiś fioletowy pedzio, który stara się być zabawny. Po zdobyciu ok. 70 gwiazdek można wyruszyć na spotkanie z Bowserem. Ostatnia plansza przegenialna. Yoshi rządzi. Muzyka w tej grze jeszcze lepsza niż w jedynce, choć są także z niej utwory. Plansza z Mario 64 jest tylko jedna, z dwoma gwiazdkami (i chyba kometą). Misje z kometami są ultra trudne. W niektórych zbieramy filetowe monety, a za nami gonią klony powtarzające nasze ruchy, więc trzeba obierać nowe ścieżki i się nie zatrzymywać. Są Speed Runy z góry ustalonym czasem (np: 3 minuty), ale i z 15 sekundami, gdzie trzeba zbierać znajżdżki w formie zegarków, żeby ten czas przedłużać o ... 10 sekund. Strasznie stresujące. Zwłaszcza że na końcu czeka boss. Bodajże jedna plansza z lataniem na ptaku z trailerów (dwie gwiazdki). Jeździmy też na kuli (jedna plansza). Ogólnie bardzo różnorodnie. Założę się, że Nintendo ma pomysły na trzecią część, bo nic się nie powtarza. Non stop atakowani jesteśmy czymś nowym, nawet w podrębie jednej planszy gdy walczymy o inną gwiazdkę. Po pokonaniu Bowsera i napisach (fajne, interaktywne napisy) odkrywamy World S, gdzie odblokowujemy naprawdę zakręcone plansze po zdobywaniu potrzebnej ilości gwiazdek. Ostatnia to chyba 119. Czyli ciągle coś nowego, w porównaniu do zbierania 120 gwiazdek w jedynce.
A, jak zwykle. Jedne plansze przechodzi się w biegu, w innych trzeba nieźle ruszyć łbem ( jak dotrzeć Chmurkowym Marianem do chmurek na pełnym oceanie, gdy nie można się zamoczyć ani na trochę? Na liściu - amfibii :lol: )
To tyle z jakiś 60%, bo mam na razie ok. 75 gwiazdek. Ledwo. Robi się niebezpiecznie trudno. Samą planszę przed Bowserem powtarzałem 20 razy ( 20 żyć).

Zapomniałem o Super Guide. Po straceniu 5 żyć pojawia się Rozalina i proponuje przejście danego etapu gry. W kazdym momencie możemy się włączyć przez wciśnięcie +, ale w nagrodę zbierzemy zaledwie brązową gwiazdkę, nie złotą. O złotą trzeba samemu powalczyć. Wg. mnie jest to całkiem rozsądne rozwiązanie. Ale skorzystałem z tego tylko raz i zaraz po tym przeszedłem samemu.
  • 0

#180 Godot Napisany 09 czerwca 2010 - 17:52

Godot

Everyone has a price!

• Forumowicze
  • 23 619 Postów:
Dzwoniłem dzisiaj do Ultimy, prawdopodobnie jutro będą wysyłac, czyli dostanę w piątek. Szykujcie się na masową z&z ponieważ zamierzam zrobic fotostory z otworzenia i pierwszych minut gry ^_^
  • 0