Skocz do zawartości

Zdjęcie

Metroid: Other M

Team Ninja Nintendo Wii

• Zaloguj się by odpowiedzieć
493 odpowiedzi na ten temat

#451 Pious Napisany 23 stycznia 2012 - 19:43

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Krótki. Bardzo.
  • 0

#452 Kaxi Napisany 23 stycznia 2012 - 20:22

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 873 Postów:
Podobnie jak gruby, jestem zwolennikiem tej gry. Nie dorasta do Prime'ów, jest zupełnie inny, ale i tak bawiłem się świetnie. Z walki miałem mnóstwo funu.
  • 0

#453 gruby Napisany 23 stycznia 2012 - 21:15

gruby

Big Boss

• Forumowicze
  • 5 334 Postów:
AC miażdży, ale epilog warto zrobić. Batman nie ucieknie ;)
  • 0

#454 BeSOS Napisany 23 stycznia 2012 - 23:03

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Batman już wessał jak bagno i nie chce puścić :olo:
  • 0

#455 Pious Napisany 24 stycznia 2012 - 08:21

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Zrób ten epilog, to krótkie i łatwe. Później możesz zapomnieć o najgorszym Metroidzie od lat.
  • 0

#456 gruby Napisany 24 stycznia 2012 - 10:06

gruby

Big Boss

• Forumowicze
  • 5 334 Postów:
Jeżeli AC został odpalony, to nie sądzę, żeby Jedyn pokazał się na forum aż skończy. To jedna z najlepszych gier ever i OtherM nie ma niestety do niej startu. ;)
  • 0

#457 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 00:42

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Nie ma startu, ale nie przesadzajmy, nie zaluje ze ja skonczylem....choc uwazam ze to powinna byc gra w stylu xbla, choc prwnie filmy sporo zajmuja :) ale mam nadzieje ze to ostatni w tym stylu wybryk nintendo, jesli juz chca oddawac znane marki niech oddaja je w rece utalentowanych devow, TN imo jest dosyc specyficzne i choc robia gry dobre to killerami bym ich nie nazwal.

Gruby, sprawdz Shadow Complex na 360, to jest w zasadzie kopia Metroida jesli chodzi o schemat gry ale imo grywalnosciowo jest to gra o wiele lepsza i calkiem fajnie wyglada :)
  • 0

#458 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 11:32

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:

ale mam nadzieje ze to ostatni w tym stylu wybryk nintendo,

ja myślę, że muszą iść w outsourcing znanych IP, żeby na raz wspierać 3DS'a i Wii U. Akurat w Other M Team Ninja dało radę - moim zdaniem do od strony Nintendo gra została zarżnięta, bo "technicznie" imho jest bardzo dobrze wykonana. Nie sądzę też aby TN miało duży wkład w fabułę. Jeśli mógłbym wybierać, to chciałbym nowego Metroida od Sakamoto na 3DSie a nie robionego przez Retro na Wii U.
  • 0

#459 Pious Napisany 25 stycznia 2012 - 11:37

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Ja bym wolał 3 części MP od Retro na WiiU i jakąs na 3DS. Końcowy filmik w MP3 pozostawia ogromną nadzieję na sequel i mocno liczę, że jeszcze przyjdzie mi spędzić w Prime sporo h.
  • 0

#460 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 12:48

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Prime może się zakończyło jako trylogia ale przeciez można wymyslić setke innych pretekstow do kontynuacji czy zupelnie nową linię fabularną, o to bym sie nie martwil i nie wierze zeby Nintendo/Retro mieli plany pozostawić w spokoju Metroida w takim wydaniu, seria jest zbyt mocna i tak naprawdę juz kultowa aby jej nie oontynuować
  • 0

#461 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 12:58

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:

seria jest zbyt mocna i tak naprawdę juz kultowa aby jej nie oontynuować

Pikmin czy F-Zero też są kultowe w pewnych kręgach, na 25 rocznicę Metroida nie zorganizowali żadnych ekstrasów jak to zrobili dla Zeldy i Mariana no i Other M sprzedało się poniżej oczekiwań - Nintendo chyba już nie ma tyle miłości dla Samus co za czasów GC.

edit: no i serii Metroid nie wymyślił Miyamoto. Konspira!
  • 0

#462 Pious Napisany 25 stycznia 2012 - 13:03

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Nie wymyślił, a seria i tak jest równie dobra, jeśli nie lepsza od zeldy. Ten sam model, ale realizacja cudowna.
  • 0

#463 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 13:21

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Pikmin kultowy? To bardzo dobra gra, ale nic ponad to. Branza nie podniecala sie zapowiedzia Pikmina 2 podczas gdy kazda zapowiedz kolejnego Metroida (other m w to wlaczajac) wywolywala poruszenie. Do tego srednia ocem trylogii jest nie do pobicia. IMO obecnie tylko 3 serie licza sie na konsolach N - Mario, Zelda i Metroid.
  • 0

#464 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 14:32

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:
To nie branża decyduje co jest kultowe tylko gracze. Na myśl o Pikminie 3 na Wii U wystarczająco dużo ludzi ma mokro w majtach. Rozgoryczenie brakiem oryginalnego Pikmina na Wii przecież było spore i każde słówko o nowej części wypowiedziane przez Miyamoto było podstawą do dzikich spekulacji. Circa ~85-90% na GR i Metacritic to też nie tak źle. Nie bronię tych gier w żadnym wypadku, bo mi się nie podobają, ale Nintendo sobie lubi zrobić "jednogeneracyjną" przerwę nawet w znanych seriach. Star Fox'a na Wii przecież też zupełnie pominęli. Donkey Kong prawie dekadę musiał czekać na swój comeback na stacjonarkach. Kid Icarus to w ogóle ożywienie martwego xD

Mnie by nie zdziwiło, gdyby seria Metroid wróciła na handheldy a na Wii U dopiero gdzieś pod koniec generacji albo wcale. Sakamoto widać woli teraz robić zbiory minigierek z popierdółkowatą grafiką niż Metroidy, ale za bardzo kocha swoją Samus, żeby ją oddać znowu w ręce Retro ;P
  • 0

#465 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 15:35

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Skoro gracze decyduja o tym co kultowa to tym bardziej Metroid > Pikmin. Reakcje mediow jednak tez nie powinny byc pomijan bo to one w duzej mierze napedzaja pozniej sprzedaz.
Plotki o jakiejkolwiek grze robionej na konsole Nintendo przez Nintendo wywoluja poruszenie, stad rowniez o Pikminie 3 bylo glosno bo tych gier jest zwyczajnie za malo. Pikmin (nadal podtrzymuje swoje zdanie ze to jedna z najmniej rozpoznawalnych marek N) byl zjawiskiem bo bylo to bodaj pierwsze nowe IP od Nintendo od czasów N64 (1st party).
  • 0

#466 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 15:55

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:
Zarówno Metroid jak i Pikmin mogą sobie przecież koegzystować w uniwersum kultowych marek Nintendo. Sprzedaż, jeśli wierzyć VGC (nie mam innego źródła) jest na podobnym poziomie 1mln+, Pikmin to gra Miyamoto (+1 do kultowości)

Plotki o jakiejkolwiek grze robionej na konsole Nintendo przez Nintendo wywoluja poruszenie,

No bo Nintendo robi głównie gry kultowe :cf:
Może zostawmy ta dyskusję, bo zdefiniowanie co jest kultowe a co nie bywa często dosyć problematyczne. (już tu na forum się wplątałem kiedyś w takie dywagacje, bo ktoś utrzymywał, że Super Metroid nie jest kultowy) Dla mnie w każdym bądź razie Pikmin zdaje się mieć podobną siłę przebicia jak Metroid, może nawet większą, bo szybciej na to złapiesz parę casuali.

edit: kolejna zapomniana franczyza mi się przypomniala - Wave Race! Blue Storm na GC było średniawe, ale oryginał na N64 to kult :olo: (i gra Miyamoto)
  • 0

#467 Kaxi Napisany 25 stycznia 2012 - 16:02

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 873 Postów:
Ja myślę, że Metroid rzeczywiście dostanie teraz kilka lat odpoczynku, a do Zeldy i Mario dołączy jako trzecia kultowa seria z powrotem Donkey Kong* - Returns w końcu zeszło tyle co wszystkich Metroidów. Szansę ma również Kid Icarus, o ile okaże się sukcesem, ale w to akurat mi się nie chce wierzyć.

*ew. status ten otrzyma cokolwiek robi teraz Retro. Ludzie chcą Metroida, plotki mówią o Star Foxie, chciałoby się zobaczyć coś własnego, a pewnie powstanie Returns 2.
  • 0

#468 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 18:51

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Returns 2 nie powstanie z prostego powodu - wersja na Wii była 2d bo konsola jest przestarzała, na WiiU nie przejdzie kolejna gra 2d, nie po to bedzie miala mocne bebechy...jesli natomaist mialaby byc w 3d ejstem za, ogolnie malo ktora gra 2d mi sie w ostatnich latach podobala (wyjatek to shadow complex i to chyba tyle). Smiem twierdzic ze rayman Origins w 3d sprzedalby sie kilka razy lepiej, zarznelo go 2d ;]

@tawo - spoko, ja tez unikam dyskusji nie majacych jednomyslnego rozstrzygniecia bo mozna na nie strzepic klawiature do usranej smierci ;] Ale Pikmin to popierdolka, c'mon :cf:
  • 0

#469 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 18:58

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:

na WiiU nie przejdzie kolejna gra 2d, nie po to bedzie miala mocne bebechy...

a co z New Super Mario Bros. Mii? :hmmm:

Smiem twierdzic ze rayman Origins w 3d sprzedalby sie kilka razy lepiej, zarznelo go 2d ;]

zobaczymy w marcu, premiera na 3DS 16tego. Twierdzę, że się nie sprzeda, bo nikt nie będzie przepłacał jak śmiga na Wii za 10 jurków :cf:

Ale Pikmin to popierdolka, c'mon :cf:

nie twierdzę inaczej, Olimar to labs. Mnie tylko o to chodziło o to, że ma swoich fanatyków, tak jak na przykład ostatnio porzucony Mega Man Legends (crap a w USA niektórym ludziom odwala na jej punkcie)

• 0

#470 BeSOS Napisany 25 stycznia 2012 - 19:06

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
fix your quotes :wariat:
  • 0

#471 Tawotnica Napisany 25 stycznia 2012 - 19:11

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 918 Postów:
fixed, ale z tymi [font]'ami nie wiem ocb
  • 0

#472 fingus Napisany 25 stycznia 2012 - 19:17

fingus

proud gaymer

• Moderatorzy
  • 35 928 Postów:
Miarą kultowości i znaczenia tego czy owego są naśladowcy i copy-caty. Jakich naśladowców miał Pikmin? Overlord. Nic rewelacyjnego. Coś ponadto? :spoko: Czyli nie kult.
  • 0

#473 cybercotlet Napisany 25 stycznia 2012 - 19:25

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 8 982 Postów:
Who cares? Pikmin to zacna gierka i jestem jednym z tych którzy domagają się następnej części :sparta:
  • 0

#474 gruby Napisany 25 stycznia 2012 - 20:36

gruby

Big Boss

• Forumowicze
  • 5 334 Postów:

Pikmin kultowy? To bardzo dobra gra, ale nic ponad to. Branza nie podniecala sie zapowiedzia Pikmina 2 podczas gdy kazda zapowiedz kolejnego Metroida (other m w to wlaczajac) wywolywala poruszenie. Do tego srednia ocem trylogii jest nie do pobicia. IMO obecnie tylko 3 serie licza sie na konsolach N - Mario, Zelda i Metroid.

Jedyn, to żeś sypnął odkrycie. ;) Wiadomo, że Święta Trójca N zawsze najbardziej ludzi kręci, ale sporo jest serii od N wyczekiwanych przez miliony, mających status kultowych. Fire Emblem, Sin and Punishment, Xenoblade (może ogólnie: RPG od monolith), Pikminy, Starfoxy, Mario Karty, Smash Bros, Donkey Kong, Advanced Wars, Punch Out - te serie zawsze wywołują znaczną podnietkę w środowisku. Oczywiście daleką od histerii Mariana. Nie wszystkie z nich sprzedają się w milionach (chociaż raczej wszystkie osiągają status bańki w zestawieniach globalnych), ale ciężko je pominąć. Mnie akurat taki Pikmin powiewa, dwójka w ogóle mi sie nie podobała. Jednak wystarczy spojrzeć na Gafa i tam ludzie faktycznie wyczekują nowego Olimara jak zbawienia.

Co do OtherM, oczywiście nie uniknięto tutaj błędów i wpadek, chociaż całokształ wypadł jak dla mnie rewelacyjnie. Cieszę się bardzo, że Metroid dał odsapnąć trochę po Primach serwując coś zupełnie odmiennego od wizji Retro. To właśnie element zaskoczenia i nowości jakiego brakuje mi w Zeldzie.
  • 0

#475 Pious Napisany 25 stycznia 2012 - 20:43

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:
Ja tam bym mógł grać w Prime co 3 lata. Dla mnie ta gra jest bombowa i mało co jej dorównuje. Marzę o MP4. MOM dał ciała, liczyłem na coś na modłę Fusiona, a dostałem to dziwadło. Walka niby fajna, ale jak się przypatrzy to polega na maszowaniu uniku, żeby zrobić szybkiego countera i tyle. Zero tam strategii, ani myślenia. Design plansz zrobiony w 15 minut, a czasem miałem wręcz wrażenie, że idę w tym samym miejscu 10 raz, ale zmienili tylko teksturę. Nie ma w MOM tego czegoś. Oczywiście to bardzo dobra gra i wciągająca, ale jak dla mnie trochę marnuje moc tej serii i może zniechęcić. Do tego to debilne skanowanie zatrzymujące akcję, bo nie można załapać co trzeba zeskanować. Bez podjary kompletnie ta gra.
  • 0

#476 BeSOS Napisany 26 stycznia 2012 - 00:04

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Jedziesz po niej jak po lysej kobyle po czym piszesz ze to bardzo dobra i wciagajaca gra :olo:
  • 0

#477 ACZ Napisany 26 stycznia 2012 - 00:14

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 531 Postów:

Do tego srednia ocem trylogii jest nie do pobicia

patrząc na growe trylogie to sa serie, które mają wyższą średnią. ;]

A co do Pikmina to Pikmin kultowy? tja, jasne, chyba tylko dlatego, że po wielu latach Ninny zrobilo wybryk i splodzilo nowe IP, chyba tylko dlatego. ;]

Pikmin to gra Miyamoto (+1 do kultowości)

jasne.
Wii Music to gra Miyamoto (+2 do kultowości).
  • 0

#478 fingus Napisany 26 stycznia 2012 - 00:22

fingus

proud gaymer

• Moderatorzy
  • 35 928 Postów:
Powiedział człowiek wciąż czekający na kolejny wybryk Uedy. :hihi:
  • 0

#479 BeSOS Napisany 26 stycznia 2012 - 00:23

BeSOS

RYJ

• Forumowicze
  • 24 781 Postów:
Olo :cf: zapomnialem o wii music :]
  • 0

#480 ACZ Napisany 26 stycznia 2012 - 00:32

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 531 Postów:
wyzsza srednie ma trylogia halo, gta, że tak powiem nowożytna trylogia elders scrolsów (morrowind, oblivion, skyrim), a trylogia god of warów ociera sie o metroida.

Powiedział człowiek wciąż czekający na kolejny wybryk Uedy.

czy ja wspominalem firme Ninny czy Miyamoto? No. ;]
  • 0

Inne z tagami: