The Last Story
Napisany 13 lipca 2010 - 21:24
Gość_Zero_*
Napisany 13 lipca 2010 - 21:25
Napisany 13 lipca 2010 - 21:29
Gość_Zero_*
Napisany 13 lipca 2010 - 21:32
Napisany 13 lipca 2010 - 21:34

Napisany 13 lipca 2010 - 23:24
japońskie gry na stacjonarki w ogóle stoją w miejscu.czy ja wiem czy przez HD czy po prostu jRPGi stoją w miejscu od wielu lat ... poza nielicznymi przypadkami
Napisany 14 lipca 2010 - 08:33
http://www.siliconera.com/2010/07/13/will-the-last-story-be-sakaguchis-last-title/The Last Story’s title may have another dimension to it. The upcoming Nintendo RPG might be Sakaguchi’s last game.
The Mistwalker head blogged that, “me and my team poured 120% of our energy into this title.” He feels anxious like a kid leaving for a journey. “I am completely pouring everything into this one, there is a strong feeling this may be my last work. “
Say it ain’t so, Sakaguchi.
Gość_Zero_*
Napisany 14 lipca 2010 - 16:54
japońskie gry na stacjonarki w ogóle stoją w miejscu.
taki MGS od pierwszej części do czwartej rozwinął się dość sporo
Napisany 14 lipca 2010 - 18:56
taki MGS od pierwszej części do czwartej rozwinął się dość sporo

Chodziło mi o japońskie giery obecnej generacji.
A, nawiasem mówiąc, MGS może i się rozwinął, ale nawet czwórka ma od zarąbania totalnie głupich archaizmów, na które wpasć mogli tylko Japońce. Po co komu kamera FPP, hm?
Napisany 14 lipca 2010 - 22:43
Z dobrych Jrpgów na konsole HD przychodzi mi na myśl tylko Tales of Vesperia , reszta to średniaki .
Ostatnim razem jak sprawdzałem Lost Odyssey, to była na konsoli HD i łoiła po dupie większość innych jRPGów, w które grałem.
Gość_Zero_*
Napisany 14 lipca 2010 - 22:50
Ostatnim razem jak sprawdzałem Lost Odyssey, to była na konsoli HD i łoiła po d*pie większość innych jRPGów, w które grałem.
Ostatnio jak sprawdzałem Lost Odyssey i dobiłem do 3 płyty i komnaty z luster to nie mam parcia by pożyczyć od kogoś 4 płytę, bo moja nie działa ... sorry Blizz, nie wiem jak zakończenie, ale w LO jest tak:
1 płyta - kopie zad i zostawia w tyle inne jRPGi
2 plyta - daje rade, jest ok
3 plyta - wtf? tak to koncertowo zjebać ?

czułem się jakbym oglądał Nieśmiertelnego 2
edit. czekam na Persone 5 na currentgeny
Napisany 14 lipca 2010 - 22:55
Ostatnio jak sprawdzałem Lost Odyssey i dobiłem do 3 płyty i komnaty z luster to nie mam parcia by pożyczyć od kogoś 4 płytę, bo moja nie działa ... sorry Blizz, nie wiem jak zakończenie, ale w LO jest tak:
1 płyta - kopie zad i zostawia w tyle inne jRPGi
2 plyta - daje rade, jest ok
3 plyta - wtf? tak to koncertowo zjebać ?
czułem się jakbym oglądał Nieśmiertelnego 2
edit. czekam na Persone 5 na currentgeny
Może faktycznie nie trzyma równego poziomu przez cały czas, ale system, muzyka, bohaterowie, dialogi itd. to pierwsza klasa przez całą grę. A już na pewno lata świetlne przed takimi koszmarkami jak Eternal Sonata.
Gość_Zero_*
Napisany 14 lipca 2010 - 23:06

a ES jest całkiem fajna dla mnie, nie wiem co chcesz - stawiam ją napewno wyżej niż crapowane i nudne jak cholera FF13

Napisany 15 lipca 2010 - 00:03
czy ja wiem czy przez HD czy po prostu jRPGi stoją w miejscu od wielu lat ... poza nielicznymi przypadkami
no chyba jednak nie przez to skoro wcześniejsze Finale a także mnóstwo jrpg'ów od lat potrafiły mieć większą swobodę

Z dobrych Jrpgów na konsole HD przychodzi mi na myśl tylko Tales of Vesperia , reszta to średniaki .Jakby nie patrzeć koszta produkcji robią swoje i pewnie nie doczekamy się next genowego jrpg'a .
no sorry, ale jakby nie patrzec FFXIII to JEST jRPG i wygląda next-genowo. ToV, Eternal Sonata, LO, Blue Dragon czy EoE etc raczej też by na konsolach poprzedniej generacji nie poszły. Z drugiej strony, to nie jest tak że każda gra która nie jest jrpgiem wygląda jak Gearsy albo Uncharted OLO
a ES jest całkiem fajna dla mnie, nie wiem co chcesz - stawiam ją napewno wyżej niż crapowane i nudne jak cholera FF13 w RoF muszę zagrać bo podobno dobre i wymagające
1.masz jakas wewnetrzna potrzebę zeby jechać po tej grze w każdym wątku w jakim nadarzy sie okazja?
2.pewnie Blizz ma to samo do ES co ty do np. Finala
a i nie spodziewaj się cudów z tym poziomem trudności w EoE...
Gość_Zero_*
Napisany 15 lipca 2010 - 00:30

Napisany 15 lipca 2010 - 00:40

patrz na dobre strony, na przykład że przynajmniej jest do czego fapować
(OLO)
btw.
Will The Last Story Be Sakaguchi’s Last Title?
http://www.siliconer...his-last-title/
nieee! goddamnit Sakaguchi -.- jeśli masz zamiar sie przez nastepne pare lat opalać na plaży na hawajach zamiast pracować to chociaż wydaj tą grę na coś poza wii... -.-
Napisany 15 lipca 2010 - 00:44

Napisany 15 lipca 2010 - 00:46

Gość_Zero_*
Napisany 15 lipca 2010 - 00:52
bo jak tak, to nie bedzie crap

Napisany 15 lipca 2010 - 00:59
Zapomniałem jeszcze - LO ma Thousand Years of Dreams - samo to jest dla mnie na 10/10.Nie no, system za***isty, chociaż to debilne lvl mnie drażni i nie podchodzi, jak chce pogrindować to to robię, a nie że zaraz dostaje tak mało expa bo mam już odpowiedni poziom - dla mnie idiotyzm na miarę równoczesnego lvlowania otoczenia w Oblivionie. Za muzykę oddaje pokłon, soundtracka przed grą przesłuchałem ze sto razy i ciągle jest równie genialny, piosenka z endingu jest rewelacyjna i tylko dla niej chciałbym skończyć (Ty pewnie masz NTSC i nawet jakbyś chciał mi pożyczyć to by nie działało z moim PALem
) bohaterowie i dialogi też dają radę ...
a ES jest całkiem fajna dla mnie, nie wiem co chcesz - stawiam ją napewno wyżej niż crapowane i nudne jak cholera FF13w RoF muszę zagrać bo podobno dobre i wymagające
LO ma zajebistą muzykę, bohaterów, interesującą fabułę, fajny system, dialogi, duży świat (nawet jeśli pustawy), i realistyczny design. ES ma ładną grafikę i nic poza tak naprawdę. Sorry, ale Polka do mnie nie przemawia, design zawsze wybieram realistyczny (FF8>FF7), design dungeonów IMO kulał, świat był niewykorzystany w ogóle (zero własnej eksploracji) i tylko wstawki z życia Chopina były naprawdę fajnym patentem.
A levelowanie w LO mi pasowało - każdy kij ma dwa końce. Ty nie mogłeś levelować, ale ja za to mogłem iść ulubionym składem, a potem dolevelować resztę ekipy w dziesięciu walkach - to mi się podobało.
Gość_Zero_*
Napisany 15 lipca 2010 - 01:04
A levelowanie w LO mi pasowało - każdy kij ma dwa końce. Ty nie mogłeś levelować, ale ja za to mogłem iść ulubionym składem, a potem dolevelować resztę ekipy w dziesięciu walkach - to mi się podobało.
No tak.
W ES podobał mi się design bardzo, fajnie wpletli motywy muzyczne, jakiejś klucze wiolinowe do lasek, batuty i inne pierdoły - mi to pasiło. No Thousand Years of Dreams z LO oczywiście za***iste

Napisany 15 lipca 2010 - 08:39
Lost Odyssey jeszcze nie sprawdziłem, trzeba nadrobić zaległości.Ostatnim razem jak sprawdzałem Lost Odyssey, to była na konsoli HD i łoiła po d*pie większość innych jRPGów, w które grałem.
Nie chodziło mi o to czy coś poszłoby na starszym systemie czy też nie.Co z tego ,że oprawa w XIII jest za***ista skoro reszta zawodzi.no sorry, ale jakby nie patrzec FFXIII to JEST jRPG i wygląda next-genowo. ToV, Eternal Sonata, LO, Blue Dragon czy EoE etc raczej też by na konsolach poprzedniej generacji nie poszły. Z drugiej strony, to nie jest tak że każda gra która nie jest jrpgiem wygląda jak Gearsy albo Uncharted OLO
Łał, najlepiej jest inwestować w same gry od NintendoNiby czemu?
Jeżeli Cię to pocieszy to jak wyjdzie te Lost Story, to oleję ciepłym moczem tego crapa

Szanse są nikłe.Czytałem gdzieś w sieci , że projekt ten jest kolaboracją Nintendo z Mistwalker'em .W dodatku wydawcą The Last Story jest Nintendo.nieee! goddamnit Sakaguchi -.- jeśli masz zamiar sie przez nastepne pare lat opalać na plaży na hawajach zamiast pracować to chociaż wydaj tą grę na coś poza wii... -.-
Napisany 15 lipca 2010 - 10:23

Napisany 15 lipca 2010 - 14:17
Nie chodziło mi o to czy coś poszłoby na starszym systemie czy też nie.Co z tego ,że oprawa w XIII jest za***ista skoro reszta zawodzi.
pisałeś o next genowości , a to jest mierzone głównie poziomem grafiki, przynajmniej tak mi się wydaje... I to z tego że różni ludzie mogą mówić różne rzeczy, ale obiektywnie jest tylko jedna rzecz która w XIII zawodzi czyli ten cały brak otwartego świata aż do 9 chaptera
Łał, najlepiej jest inwestować w same gry od Nintendo .Co z tego , że gra już teraz wyśmienicie się prezentuje , najlepiej ją zjechać na dzień dobry...
a co to za filozofia? przecież nie będę grać w każdą grę tylko dlatego że sie dobrze prezentuje OLO
Szanse są nikłe.Czytałem gdzieś w sieci , że projekt ten jest kolaboracją Nintendo z Mistwalker'em .W dodatku wydawcą The Last Story jest Nintendo.
świetnie, to niech zrobią The Last Story Sigma po pół roku, czy coś takiego, też może być
Tak swoją drogą na GAFie w tematach o grach posty w stylu "łeeee, dlaczego nie na konsolę X?" nagradzane są banem/warnem
w takim razie dobrze to forum nazywa się NEOGO a nie GAF

Napisany 15 lipca 2010 - 14:26
Co z tego , że gra już teraz wyśmienicie się prezentuje
Pod jakim względem?

Napisany 15 lipca 2010 - 15:02

Napisany 16 lipca 2010 - 18:30
Napisany 16 lipca 2010 - 21:23
Napisany 17 lipca 2010 - 19:14
A czemu akurat LBP2? Jest w ogóle jakikolwiek wspólny target dla dwóch na tyle odmiennych gier na odmienne konsole?Muszą to jakoś tak wydać, żeby nie okazało się że na półce z nowościami stanie obok premierowego LBP2.
Napisany 17 lipca 2010 - 19:58
A czemu akurat LBP2? Jest w ogóle jakikolwiek wspólny target dla dwóch na tyle odmiennych gier na odmienne konsole?
Albo była to metafora i ma symbolizować wiele tytułów AAA na raz, albo faktycznie nie rozumiem