Skocz do zawartości

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów


  • Zaloguj się by odpowiedzieć
1089 odpowiedzi na ten temat

#1051 Daddy Napisany 11 maj 2017 - 18:27

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Zachęcony dzisiejszą dyskusją z Gregiem (odradzającym mi granie w W2) i resztą (zachęcającą) sprawdziłem sobie ten filmik, który zachęca jednak do zagrania w W2:

 


  • 0

#1052 Chewie Napisany 11 maj 2017 - 18:36

Chewie

    🌟🌟🌟🌟🌟

  • Forumowicze
  • 11651 Postów:

i jak, zachęciłeś się?


  • 0

#1053 Daddy Napisany 11 maj 2017 - 19:45

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Tak, oglądnąłem cały filmik.


  • 0

#1054 Tynio Napisany 11 maj 2017 - 21:13

Tynio

    Master Chief

  • Forumowicze
  • 3472 Postów:

Ja też polecę Ci W2 dużo lepiej mi się grało niż DA2 

 


  • 0

#1055 cwany-lis Napisany 11 maj 2017 - 21:39

cwany-lis

    dobrze rokujący pisarz

  • Forumowicze
  • 21768 Postów:

ja na razie odpadłem po 8 godzinach ale byłem tuż po ograniu Dzikiego Gonu, DA2 jakoś w lutym przeszedłem - fabularnie perełka, grafika dobra a rozrywka nie przeszkadzająca w odbiorze 


  • 0

#1056 Daddy Napisany 11 maj 2017 - 23:16

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Dlatego właśnie chcę najpierw zagrać w W2 przed W3 - aby się nie odbić, i żeby mimo wszystko tę nie bardzo związaną, ale podobno bardzo dobrą historię poznać :sir:

 

Kurzy, bierz Xa od brata, bo ostatni oczytam codziennie :olo:


  • 0

#1057 bartezoo Napisany 12 maj 2017 - 08:25

bartezoo

    Big Boss

  • Forumowicze
  • 3812 Postów:
System walki akurat w ogóle lepszy jest niż w W3 (zwłaszcza pod modach na PC) i rozwój postaci wydaje mi się bardziej przemyślany. DMC pamietaj, że początek wydaje się dość trudny bo na normalu pada się po 3-4 hitach, ale parę leveli zdobędziesz to już robi się luzik. No i warto przejśc obie scieżki fabularne bo rożnią się całkiem mocno.
  • 2

#1058 Tynio Napisany 12 maj 2017 - 09:29

Tynio

    Master Chief

  • Forumowicze
  • 3472 Postów:

Dlatego właśnie chcę najpierw zagrać w W2 przed W3 - aby się nie odbić, i żeby mimo wszystko tę nie bardzo związaną, ale podobno bardzo dobrą historię poznać :sir:

 

Kurzy, bierz Xa od brata, bo ostatni oczytam codziennie :olo:

 

Wpadaj do Wrocka mam 2x X360 w domu więc jedną pożyczę :) 

 

System walki akurat w ogóle lepszy jest niż w W3 (zwłaszcza pod modach na PC) i rozwój postaci wydaje mi się bardziej przemyślany. DMC pamietaj, że początek wydaje się dość trudny bo na normalu pada się po 3-4 hitach, ale parę leveli zdobędziesz to już robi się luzik. No i warto przejśc obie scieżki fabularne bo rożnią się całkiem mocno.

 

Właśnie, że są dwie ścieżki  cały czas chodzi mi po głowie by jeszcze raz przejść mimo, że skończyłem W3

Sterowanie dobre, ale co do padania to nie wiem czy to kwestia tylko niskiego levelu, a może brak umiejętności gracza na początku.

Nie mogłem się przyzwyczaić na PC dopiero jak kupiłem na Xboxa to poleciałem jak strzała.


  • 0

#1059 kowal Napisany 12 maj 2017 - 09:55

kowal

    Gracz

  • Forumowicze
  • 5408 Postów:

DMC jak długo Ty już czytasz tego Wiedźmina? taki przykład daje młodzieży kadra nauczycielska? :cf:

W2 ogrywaj, nie zawiedziesz się.


  • 0

#1060 Daddy Napisany 12 maj 2017 - 10:16

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

 

Dlatego właśnie chcę najpierw zagrać w W2 przed W3 - aby się nie odbić, i żeby mimo wszystko tę nie bardzo związaną, ale podobno bardzo dobrą historię poznać :sir:

 

Kurzy, bierz Xa od brata, bo ostatni oczytam codziennie :olo:

 

Wpadaj do Wrocka mam 2x X360 w domu więc jedną pożyczę :)

 

 

Dzięki za propozycję, jak nie wypali tam, gdzie mam już umówione, to będę pamiętał o Twojej :)

 

DMC jak długo Ty już czytasz tego Wiedźmina? taki przykład daje młodzieży kadra nauczycielska? :cf:

W2 ogrywaj, nie zawiedziesz się.

 

Szkoda pisać :olo: Strasznie to rozwlekłem, bo nie mam tak jak kiedyś, że siadam z książką i pęka po kilku dniach.


  • 0

#1061 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 07:56

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Jestem w lochu po pierwszej dużej misji i mam się wydostać, jak przychodzi do walki na pięści ze strażnikami, to QTE trwa ułamek sekundy, mrugają 2-3 ikony i nie idzie zareagować. Jak oglądam filmiki z innych walk, to każdy QTE jest 1-2 sekundy na ekranie i wiadomo co w cisnąć. Czy to normalne, czy jakiś bug? W menu mam odznaczone "TRUDNE QTE", czy to przez to? Jeśli to nie jest trudne, to nie wyobrażam sobie jak wygląda "trudne" :olo:


  • 0

#1062 burnstein Napisany 02 czerwiec 2017 - 08:02

burnstein

    ostatni król forumka

  • Reformatorzy
  • 45954 Postów:

Leszczyk.

 

ed.

a propos leszczykowstwa, czy ja dobrze kojarzę Dedi, że ty nigdy w żadne soulsborny nie grałeś?


Ten post był edytowany przez burnstein dnia: 02 czerwiec 2017 - 08:05

  • 0

#1063 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 08:21

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

To nie leszczykowstwo, bo nie wygląda to naturalnie, że to tak szybko pokazują (szczególnie, że to pierwsza walka na pięści w grze i nawet nie było tutoriala, a mam je włączone).

 

Grałem chwilę w DkS, ale mi nie podeszło. 


Ten post był edytowany przez DaddyMadCaddy dnia: 02 czerwiec 2017 - 08:22

  • 0

#1064 fingus Napisany 02 czerwiec 2017 - 08:59

fingus

    proud gaymer

  • Moderatorzy
  • 35173 Postów:
DkS nie da rady podejść po "graniu chwilę", to tak jakbyś w Destiny skończył pierwszą misję i powiedział "nie podeszło". Przestań płatkośniegować i słuchaj rad starszych od siebie kolegów. :cf:

Ten post był edytowany przez fingus dnia: 02 czerwiec 2017 - 08:59

  • 0

#1065 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 09:06

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Mam tego świadomość, więc nie oceniam tej serii, wiem, że nic nie widziałem. 

 

Rozważam sprawdzenie BB, ale teraz mam inny problem, bo mi spuszczają wpi3rdol w więzieniu i wygląda mi to na buga :(


Ten post był edytowany przez DaddyMadCaddy dnia: 02 czerwiec 2017 - 09:07

  • 0

#1066 Tynio Napisany 02 czerwiec 2017 - 09:16

Tynio

    Master Chief

  • Forumowicze
  • 3472 Postów:

Aktualizację gry zrobiłeś? (jak jakaś była oczywiście)

 

Ja pamiętam, że mi się udało.


  • 0

#1067 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 09:31

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Nie ;( Muszę znaleźć kabel LAN, bo w konsoli nie ma karty sieciowej ;)


  • 0

#1068 twilitekid Napisany 02 czerwiec 2017 - 10:25

twilitekid

    HBH

  • Forumowicze
  • 6740 Postów:

Nie ;( Muszę znaleźć kabel LAN, bo w konsoli nie ma karty sieciowej ;)

 

W X360 nie ma karty sieciowej?  To na co ten kabel  :olo:


Ten post był edytowany przez twilitekid dnia: 02 czerwiec 2017 - 10:26

  • 0

#1069 bartezoo Napisany 02 czerwiec 2017 - 10:33

bartezoo

    Big Boss

  • Forumowicze
  • 3812 Postów:

Stary 360 nie ma WiFi 


  • 0

#1070 twilitekid Napisany 02 czerwiec 2017 - 10:42

twilitekid

    HBH

  • Forumowicze
  • 6740 Postów:

Stary 360 nie ma WiFi 

 

Ale ma kartę sieciową :olo:


  • 0

#1071 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 11:09

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Ale nie przyszła w paczce :u2: (chodzi mi o tę kartę do podłączenia bezprzewodowego) Ale znalazłem kabel, to sobie potem ściągnę update i zobaczymy, czy to coś da. Chyba, ze się okaże, że bez karty nawet nie ma portu LAN to będzie śmieszniej :olo: Muszę sprawdzić.


Ten post był edytowany przez DaddyMadCaddy dnia: 02 czerwiec 2017 - 11:10

  • 0

#1072 vagrant3 Napisany 02 czerwiec 2017 - 12:16

vagrant3

    złoty członek

  • Forumowicze
  • 11340 Postów:

Chyba, ze się okaże, że bez karty nawet nie ma portu LAN to będzie śmieszniej :olo: Muszę sprawdzić.


nie będzie śmieszniej.
  • 0

#1073 twilitekid Napisany 02 czerwiec 2017 - 12:49

twilitekid

    HBH

  • Forumowicze
  • 6740 Postów:

Ale nie przyszła w paczce :u2: (chodzi mi o tę kartę do podłączenia bezprzewodowego) Ale znalazłem kabel, to sobie potem ściągnę update i zobaczymy, czy to coś da. Chyba, ze się okaże, że bez karty nawet nie ma portu LAN to będzie śmieszniej :olo: Muszę sprawdzić.

 

Karta sieciowa =/= wifi. O to jest cały śmieszek.


  • 0

#1074 Tynio Napisany 02 czerwiec 2017 - 13:43

Tynio

    Master Chief

  • Forumowicze
  • 3472 Postów:

Fat 360 ma kartę sieciowa, slim ma Wi Fi i kartę

Fat leży zawsze koło rutera więc zawsze kablem łączyłem drugi Xbox Slim lezy u córki bo ma Wi-Fi


  • 0

#1075 Daddy Napisany 02 czerwiec 2017 - 18:06

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

 

Chyba, ze się okaże, że bez karty nawet nie ma portu LAN to będzie śmieszniej :olo: Muszę sprawdzić.


nie będzie śmieszniej.

 

 

Tak, gniazdo LAN oczywiście było, zostało podłączone, aktualizacja ściągnięta, da się normalnie robić to QTE, więc strażnicy leżą już sklepani :raikoh:

 

 

Ale nie przyszła w paczce :u2: (chodzi mi o tę kartę do podłączenia bezprzewodowego) Ale znalazłem kabel, to sobie potem ściągnę update i zobaczymy, czy to coś da. Chyba, ze się okaże, że bez karty nawet nie ma portu LAN to będzie śmieszniej :olo: Muszę sprawdzić.

 

Karta sieciowa =/= wifi. O to jest cały śmieszek.

 

 

Też tak myślałem, póki mnie nie zmyliłeś tym:

 

 

Nie ;( Muszę znaleźć kabel LAN, bo w konsoli nie ma karty sieciowej ;)

 

W X360 nie ma karty sieciowej?  To na co ten kabel  :olo:

 

 

A teraz wyszło, że to ja zrobiłem z siebie głupka. Pewnie dobrze Ci z tym!!


  • 0

#1076 Daddy Napisany 03 lipiec 2017 - 10:57

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Skończyłem :raikoh:

 

Bardzo się cieszę, że Cię nie posłuchałem, Gregu, i przeszedłem sam, a nie przeczytałem tylko rys. Naprawdę fajna gra, mimo, że nie rozwija głównego wątku z książek, to są ciekawe nawiązania, no i przede wszystkim postacie, które niekoniecznie potem pojawiają się w W3 :olo:

 

Wybrałem ścieżkę Roche'a, potem trochę żałowałem, że nie Iorwetha (a nie mam czasu i ochoty przechodzić całej gry 2. raz, a nie zrobiłem save'a przed wyborem w Akcie 1), ale potem doczytałem co trzeba, zobaczyłem na YT Sukuba (meh :cf: ), więc nie żałuję.

 

Mój wybór i tak nie ma wpływu na to jak się zacznie W3, skoro to będzie na innej konsoli - swoją drogą zastanawiam się która wersja jest "kanoniczna", w sensie obowiązuje w W3, bo rozumiem, że nie ma zabawy z save'ami jak przy ME.

 

Co do samej gry, to na początku wydawało mi się trochę drętwe sterowanie postacią i czuć było poprzednią generację, ale z czasem przyzwyczaiłem się i mi to nie przeszkadzało. Bardzo podobał mi się język - w sensie naturalne rzucanie "kurwami" jak w książkach, czuć było ducha Metroida Sagi :sapek:

 

Ogólnie 9.1/10 :olo: i poleruję penisa przed W3.

 

Baronie, szykuj patelnię, nadchodzę!


  • 3

#1077 twilitekid Napisany 03 lipiec 2017 - 11:05

twilitekid

    HBH

  • Forumowicze
  • 6740 Postów:

W W3 jest dialog z pytaniami o pewne wątki z W2.


  • 0

#1078 Daddy Napisany 03 lipiec 2017 - 11:10

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

W sensie na początku, żeby ustalić wersję wydarzeń z W2? Coś jak komiks na PS3 przy ME2?


  • 0

#1079 twilitekid Napisany 03 lipiec 2017 - 11:13

twilitekid

    HBH

  • Forumowicze
  • 6740 Postów:

Jest dialog i odpowiadasz na pytania. Jakoś na początku, nie pamiętam dokładnie.


  • 0

#1080 Daddy Napisany 03 lipiec 2017 - 11:14

Daddy

    probably no more moves like a jogger, ever

  • Moderatorzy
  • 30260 Postów:

Ok, kumam, dzięki :)


  • 0