Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nintendo 3DS Pogadanki

król konsol

• Zaloguj się by odpowiedzieć
5207 odpowiedzi na ten temat

#61 Texz Napisany 16 czerwca 2010 - 15:01

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
Do premiery jeszcze daleko. Nawet nie podali przybliżonej ceny tego urządzenia, a liczba gier do sprawdzenia na nim równała się liczbie jeden. Jeżeli dobrną do kolejnego E3 to zapewne będziemy wiedzieć więcej...
  • 0

#62 Kradziej Napisany 16 czerwca 2010 - 15:41

Kradziej

Wciąż dzieciak

• Forumowicze
  • 16 004 Postów:

jeszcze bardziej chce mi się śmiać z osób posiadających PSP :lol:

Graliśmy w dobre szpile przez ładnych kilka lat, odczep się pan ;)
W sumie to po pokazie 3DS bardzo się zdziwiłem, że Sony nie zaprezentowało na targach PSP2.
  • 0

#63 Gnato Napisany 16 czerwca 2010 - 16:21

Gnato

Korpulentny intelektualnie

• Forumowicze
  • 1 457 Postów:
Ja nie, widząc ich politykę, wydawanie PSP2 byłoby błędem. Nie ma na rynku konsoli na tyle mocniejszej by usprawiedliwiać nową platformę - wyścig zbrojeń zwolnił, grafika na handheldzie ma swoje ograniczenia w postaci wielkości ekranu i pojemności baterii by napędzić mocniejsze bebechy. Nie tędy droga. Sony ma obecnie dwie wersje PSP w sprzedaży, więc wydawanie kolejnej, jedynie nieco mocniejszej a posiadającej kamerkę i żyroskop jest słabe. Nie mają ekranu 3D, czym mogliby się wyróżnić?
  • 0

#64 Gość_Hellmans_* Napisany 16 czerwca 2010 - 16:29

Gość_Hellmans_*
  • Goście
Dodany obrazek
Oby konsola to potrafiła, nie zawiedźcie mnie Nintendo.
  • 0

#65 Texz Napisany 16 czerwca 2010 - 16:30

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
Niczym, czego nie wymyśliło już Nintendo. Są pod ścianą.
@Hell: fail
  • 0

#66 piterekd Napisany 16 czerwca 2010 - 16:31

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 17 265 Postów:

Dodany obrazek

Oby konsola to potrafiła, nie zawiedźcie mnie Nintendo.

Myślę, że poradzi sobie z 4chanorg :tak:
  • 0

#67 Gość_Hellmans_* Napisany 16 czerwca 2010 - 16:41

Gość_Hellmans_*
  • Goście

Myślę, że poradzi sobie z 4chanorg :tak:

Myślisz? HO HO HO :clown: 
  • 0

#68 piterekd Napisany 16 czerwca 2010 - 16:43

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 17 265 Postów:
Czasami zdarza mi się :^^:
  • 0

#69 Texz Napisany 16 czerwca 2010 - 16:50

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
To na pewno będzie potrafić:
Dodany obrazek

• 0

#70 Gość_Zero_* Napisany 16 czerwca 2010 - 17:06

Gość_Zero_*
  • Goście

To na pewno będzie potrafić:
Dodany obrazek

muahahaha :D do czego to doszło że fani Ninny mogą sobie robić polewke z Sony i X360 nie tylko w kwestii sprzedaży
  • 0

#71 cybercotlet Napisany 16 czerwca 2010 - 17:17

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 8 857 Postów:

muahahaha :D do czego to doszło że fani Ninny mogą sobie robić polewke z Sony i X360 nie tylko w kwestii sprzedaży

Dałbym se to do sygnatury ale przyjdzie taki buc skorp i mi wyłączy siga :mad:
  • 0

#72 Gość_Zero_* Napisany 16 czerwca 2010 - 17:22

Gość_Zero_*
  • Goście

Dałbym se to do sygnatury ale przyjdzie taki buc skorp i mi wyłączy siga :mad:

No co Ty nie znasz sposobu na scorpia? Wrzucasz gifa do siga i na biało piszesz "Scorpio kocham Cię, chce mieć z Tobą dzieci" i już po problemie ... tylko że trzeba się liczyć na dostawanie tony jego fotek z gołą klatą ... :/
  • 0

#73 Kaxi Napisany 16 czerwca 2010 - 18:08

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 512 Postów:
Sony powinno dobrze przemyśleć swoja wizję PSP2. PSP Go pokazało, że oczekiwania konsumentów idą w zupełnie innym kierunku niż przewidywania ich inżynierów...

GIF WIN
  • 0

#74 cybercotlet Napisany 16 czerwca 2010 - 18:20

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 8 857 Postów:
Przemyślenia pewnie będą takie, że wrzucą do handhelda coś koło current gena plus 3d, czyli totalna zrzynka - to jedynie sony dobrze wychodzi :lol:
  • 0

#75 burnstein Napisany 16 czerwca 2010 - 18:51

burnstein

ostatni król forumka

• Reformatorzy
  • 51 722 Postów:
Olo, to już chyba wiem jakiego currentgena sobie kupię :smile:
  • 0

#76 MonsieurWoland Napisany 18 czerwca 2010 - 22:41

MonsieurWoland

Noblesse oblige.

• Forumowicze
  • 15 269 Postów:

jeszcze bardziej chce mi się śmiać z osób posiadających PSP :lol:

A wiesz z kogo mi bardziej chce sie smiac? Z osób posiadajacych Gameboy Color :clown:
  • 0

#77 Tawotnica Napisany 19 czerwca 2010 - 11:25

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 695 Postów:
Jest jedna, bardzo istotna sprawa z tym 3ds'em - d-pad. Teraz jest położony niżej, co zapewne sprawi, że przyjemność z grania w SFIV spadnie o 50% (przynajmniej w moim wypadku). Bo ten analog, mimo, że ponoć lepszy niż w PSP mnie nie przekonuje. Musiałbym dotknąć, zobaczyć. Poza tym? Count me in. Jeśli nie będzie od tego ustrojstwa bolała głowa to zaczynam odkładać pieniądz ^^
  • 0

#78 Texz Napisany 19 czerwca 2010 - 11:31

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
Przecież gro osób będzie grało w SFIV właśnie na tym analogu. Raz, z relacji wynika że jest lepszy od tego z PSP. Dwa, robienie kółek, ćwierć i pół kółek na nim powinno być o wiele łatwiejsze niż na D-padzie.
  • 0

#79 ACZ Napisany 19 czerwca 2010 - 11:59

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 37 554 Postów:

Jeśli nie będzie od tego ustrojstwa bolała głowa to zaczynam odkładać pieniądz ^^

Iwata już przed E3 gadał, że efekt 3d będzie można w każdej chwili wyłączyć jeśli kogoś rozboli głowa.
  • 0

#80 Texz Napisany 19 czerwca 2010 - 12:12

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
Iwata gadał... nawet chyba pokazywali konsolkę - z boku jest suwak do wyłączania efektu 3D. Nintendo strzeliłoby sobie samobója, gdyby wydali konsolkę bez tej możliwości.
  • 0

#81 egonszef Napisany 19 czerwca 2010 - 12:13

egonszef

ke?

• Forumowicze
  • 2 454 Postów:
Nie wiem czy było w tym temacie czy gdzieśtam ale widziałem gdzieś jak ktoś gra w grę, w której trzeba przechylać obraz aby ułożyć cośtam i wogóle :) wiecie o czym piszę?? :) w każdym bądź razie po obadaniu tego już wiedziałem że 3ds jest wart zainteresowania, a jeżeli to nie było na 3DSa to po obejrzeniu tego mogłem sobie wyobrazić co będzie potrafił ten nowy ds, i kurdens.. nie wiem jak wytrzymam z bonerem do marca?? trzeba by jakoś hirurgicznie krew odpompować czy spuścić, nie wiem, muszę się shiniana poradzić
  • 0

#82 cybercotlet Napisany 19 czerwca 2010 - 12:16

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 8 857 Postów:

Nie wiem czy było w tym temacie czy gdzieśtam ale widziałem gdzieś jak ktoś gra w grę, w której trzeba przechylać obraz aby ułożyć cośtam i wogóle :) wiecie o czym piszę?? :) w każdym bądź razie po obadaniu tego już wiedziałem że 3ds jest wart zainteresowania, a jeżeli to nie było na 3DSa to po obejrzeniu tego mogłem sobie wyobrazić co będzie potrafił ten nowy ds, i kurdens.. nie wiem jak wytrzymam z bonerem do marca?? trzeba by jakoś hirurgicznie krew odpompować czy spuścić, nie wiem, muszę się shiniana poradzić

Na 90% oglądałeś co innego.
  • 0

#83 Texz Napisany 19 czerwca 2010 - 12:17

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 599 Postów:
Niestety ten bajer jest możliwy jedynie na NDSi

• 0

#84 Gość_Zero_* Napisany 19 czerwca 2010 - 12:17

Gość_Zero_*
  • Goście

ten filmik to fake, który wyszedł jeszcze przed e3

edit. a to jednak nie fake :clown:
  • 0

#85 ACZ Napisany 19 czerwca 2010 - 12:17

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 37 554 Postów:
Tamto to była gra na DSi, gdzie za czujnik wychylania robiła kamerka. Gra wyszła tylko w Japonii.
  • 0

#86 Gnato Napisany 19 czerwca 2010 - 12:33

Gnato

Korpulentny intelektualnie

• Forumowicze
  • 1 457 Postów:
Mając 3 kamerki i żyroskop można w tej materii czynić cuda, co zresztą już pokazano - np. strzelać do fikcyjnych obiektów 3D zawieszonych w prawdziwej przestrzeni, również wyświetlanej jako 3D.
  • 0

#87 Tawotnica Napisany 19 czerwca 2010 - 14:21

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 695 Postów:

Przecież gro osób będzie grało w SFIV właśnie na tym analogu. Raz, z relacji wynika że jest lepszy od tego z PSP. Dwa, robienie kółek, ćwierć i pół kółek na nim powinno być o wiele łatwiejsze niż na D-padzie.

No to niech to gro osób sobie gra na analogu jak im się podoba. Osobiście od II na SNES'a gram d-padem (bo jakżeby inaczej?) i poza arcade stickiem jest to dla mnie najwygodniejsza opcja kręcenia kółek, ćwierćobrotów etc. Najlepiej do SF sprawdza się moim zdaniem krzyżak PSowy, bo toto ustrojstwo na padzie od 360 jest tragiczne i podobnie jak na padzie gackowym za nisko.
Analog po jednej stronie sprawia mi kolejny problem - jestem leworęczny, więc się zastanawiam co z tytułami, które będą wymagały stylusa i sterowania analogiem. Nie ma zamiennika po prawej stronie tak jak w wypadku d-pada i a/b/x/y

Iwata już przed E3 gadał, że efekt 3d będzie można w każdej chwili wyłączyć jeśli kogoś rozboli głowa.

No slider do regulowania efektu 3D to zło konieczne. Już samo to, że na konsolę trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem i z odpowiedniej odległości wymusza tego typu rozwiązanie. I tutaj rodzą się kolejne pytania - czy efekt ten jest na tyle stabilny, że w polskich pociągach czy busach na podziurawionych drogach sobie pogramy w pełnym 3d czy trzeba je będzie wyłączać/zmniejszać, żeby nie widzieć podwójnie.

edit: i jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała co do ergonomii 3DS'a - hasło: przyciski łopatkowe. Ktoś wie czy L/R się czymś różnią od tych w DSi? W grach, gdzie trzeba ich często używać w połączeniu z d-padem czy przyciskami (jak np.: w Mega Man Zero) na dłuższą metę były średnio wygodne. Dużo lepiej się grało na oryginalnym DS'ie, choć lubiły się psuć po latach intensywnego używania ;p

Tamto to była gra na DSi, gdzie za czujnik wychylania robiła kamerka. Gra wyszła tylko w Japonii.

Błąd. Gra wyszła nawet w Europie pt.: 'Tales in a Box' i oprócz paru oczywistych wad znanych każdemu, kto grał w WarioWare: Snapped (kalibrowanie, dobrze oświetlony pokój itd) jest kapitalna.
  • 0

#88 Gość_Carbon_* Napisany 16 lipca 2010 - 13:50

Gość_Carbon_*
  • Goście
Są widoki na Monster Hunter na 3DSie? Jakaś zapowiedź?
  • 0

#89 Krill Napisany 16 lipca 2010 - 14:28

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2 014 Postów:
Damyt, muszę przyznać, że dopóki nie zobaczyłem, to się nie jarałem, ale jednak za***isty bajer z tego obrazu stereoskopowego :D. Samo określenie "stereoskopowy" podoba mi się dużo niż bardziej nadawanie słowu "trójwymiarowy" nowego znaczenia. No bo co kiedy po premierze Super Mario 3DS będziemy mówić o grach nie-3D? W każdym razie- to pierwszy handheld od czasu kolorowego Gęboja, który od lat który mnie zainteresował i to nielicho.
  • 0

#90 nicun Napisany 16 lipca 2010 - 16:07

nicun

Nostalgia to rak duszy

• Forumowicze
  • 4 758 Postów:

W każdym razie- to pierwszy handheld od czasu kolorowego Gęboja, który od lat który mnie zainteresował i to nielicho.

Przyznaję, że ja też czekam z niecierpliwością. Jestem ciekaw czy zobaczę coś w 3D, bo świat widzę płasko i ze stereoskopowym widzeniem u mnie na bakier :|
...a jeśli nawet nic nie zobaczę, to przynajmniej bez bólu przesiądę się z DSa na coś mocniejszego :)
  • 0