God Of War: Ghost Of Sparta
Rozpoczęte przez
hubson
, 04 05 2010 15:12
81 odpowiedzi na ten temat
#1 Napisany 04 maja 2010 - 15:12
Nie zauważyłem tematu, więc zakładam
Stworzenia gry ponownie podjął się zespół odpowiedzialny za poprzednią część na PSP – ekipa Ready At Dawn Studios. God of War: Chains of Olympus jest obecnie najlepiej ocenianą grą w historii PSP, więc po kontynuacji możemy spodziewać się wiele.
Sami twórcy zapowiadają zresztą, że gra ma być jeszcze lepsza. Otoczenie ma być pokazane w wyższej rozdzielczości, dodany będzie efekt głębi obrazu, a gra będzie o 25% dłuższa od poprzedniczki. Poprawiony ma zostać też system walki oraz magicznych umiejętności Kratosa.
Akcja gry ma toczyć się miedzy pierwszym, a drugim God of War z PS2. Tytuł pokaże jak Kratos zmaga się ze swoimi mrocznymi wizjami, dotyczącymi jego rodziny oraz jak zdobywa swoje moce jako nowy Bóg Wojny.
gry.wp.pl
Screeny :
Dla mnie wygląda obłędnie
Stworzenia gry ponownie podjął się zespół odpowiedzialny za poprzednią część na PSP – ekipa Ready At Dawn Studios. God of War: Chains of Olympus jest obecnie najlepiej ocenianą grą w historii PSP, więc po kontynuacji możemy spodziewać się wiele.
Sami twórcy zapowiadają zresztą, że gra ma być jeszcze lepsza. Otoczenie ma być pokazane w wyższej rozdzielczości, dodany będzie efekt głębi obrazu, a gra będzie o 25% dłuższa od poprzedniczki. Poprawiony ma zostać też system walki oraz magicznych umiejętności Kratosa.
Akcja gry ma toczyć się miedzy pierwszym, a drugim God of War z PS2. Tytuł pokaże jak Kratos zmaga się ze swoimi mrocznymi wizjami, dotyczącymi jego rodziny oraz jak zdobywa swoje moce jako nowy Bóg Wojny.
gry.wp.pl
Screeny :
Dla mnie wygląda obłędnie
#2 Napisany 04 maja 2010 - 16:33
Mam bonera
Przyda się, bo poprzednią część można w 3h zrobić.gra będzie o 25% dłuższa od poprzedniczki.
#3 Napisany 04 maja 2010 - 16:50
Mam nadzieje, że tym razem nie bedzie wtopy fabularnej jak w przypadku Chains of Olympus ,gra przedstawiała losy Kratosa tuż przed rozpoczeciem własciwej trylogii. Problem w tym, że cała pierwsza część to retrospekcja.
#4 Napisany 04 maja 2010 - 17:10
Niby tak, ale w trzeciej jest bardzo dużo zaczerpnięć z Chains of Olympus. Np. Hades wypomina Kratosowi, że zabił Persefonę, a Helios przypomina że Kratos już raz go uratował.
#5 Napisany 04 maja 2010 - 19:14
Ready at Dawn to świetna i superzdolna ekipa. Zrobili przecież rewelacyjnego Daxtera, świetnie im wyszedł port Okami na Wii. Powinni zrobic własne IP. Nowy GoW to gra, dla której trzeba będzie skołowac PSP
#6 Gość_Hellmans_* Napisany 04 maja 2010 - 19:38
Biorę w ciemno. Teraz muszę kupić nową baterię do mojego FATa bo ta co mam od nowości aktualnie trzyma jakieś 20 minut
#7 Napisany 06 maja 2010 - 23:08
Oł, ciekaw jestem co przyniesie kolejna część, jakie będą nowe bronie i moce oraz w jaki sposób Kratos je zdobędzie. Wydawało mi się, że od strony graficznej gra prezentuje się i tak dobrze, więc lepiej by było gdyby autorzy skupili się jeszcze bardziej na długości rozgrywki
#8 Napisany 07 maja 2010 - 07:40
No, no, no, ładne bullshoty na tych screenach. Ale może ta gra rzeczywiście będzie tak wyglądać... nie będzie
#9 Gość_Hellmans_* Napisany 07 maja 2010 - 19:59
No, no, no, ładne bullshoty na tych screenach. Ale może ta gra rzeczywiście będzie tak wyglądać... nie będzie
A dlaczego nie? Pomijając ten AA z d*py to gra pewnie będzie tak wyglądać, jedynka (chains of olympus) pokazała że taki poziom jest osiągalny.
#10 Gość_Hellmans_* Napisany 16 czerwca 2010 - 15:21
Gejplej:
#11 Napisany 16 czerwca 2010 - 18:28
Wstęp skojarzył mi się z pierwszą częścią GoW na PS2. Z tym, że pojawili się teraz ciekawsi przeciwnicy
Podoba mi się broń, którą władał Kratos, nieźle wygląda ta włócznia, ciekawe tylko jakie ma ataki
Podoba mi się broń, którą władał Kratos, nieźle wygląda ta włócznia, ciekawe tylko jakie ma ataki
#12 Napisany 18 czerwca 2010 - 10:34
wywiadzior http://e3.gamespot.com/video/6266604/
#13 Napisany 23 czerwca 2010 - 18:04
Zastanawiam się jakie będzie zastosowanie tej broni: http://psp-team.pl/f...SP_1606_005.jpg
Kojarzy mi się z głową Meduzy z pierwszej części GoW, albo maską Harona z wersji PSP i przyznam szczerze, że niespecjalnie mi się podoba ten fakt. Liczyłem na coś całkiem odmiennego.
Kojarzy mi się z głową Meduzy z pierwszej części GoW, albo maską Harona z wersji PSP i przyznam szczerze, że niespecjalnie mi się podoba ten fakt. Liczyłem na coś całkiem odmiennego.
#14 Napisany 09 lipca 2010 - 14:49
16 minutowe stage demo gamespotu http://e3.gamespot.com/video/6266185/
#15 Napisany 24 lipca 2010 - 14:51
#16 Napisany 24 lipca 2010 - 17:32
Finał walki, ciekawe jak będzie wyglądała ona sama i co więcej odbywać się będzie w podziemiu.
Zastanawiam się czy autorzy zwiększyli ilość możliwych ataków na danych potworach. Zauważyłem, że Kratos jednego burka kopnął, innego posłał w powietrze, a jeszcze innym bił o ziemię.
No i widać, że te „oko" to broń elektryczna, szkoda, spodziewałem się czegoś innego.
Zastanawiam się czy autorzy zwiększyli ilość możliwych ataków na danych potworach. Zauważyłem, że Kratos jednego burka kopnął, innego posłał w powietrze, a jeszcze innym bił o ziemię.
No i widać, że te „oko" to broń elektryczna, szkoda, spodziewałem się czegoś innego.
#17 Gość_klips_* Napisany 27 lipca 2010 - 15:36
Musze odświeżyć sobie poprzednie GOW, żeby lepiej się wczuć. Jest nadzieja!
#18 Napisany 28 lipca 2010 - 22:38
Ładnie to wygląda, ale chyba najpierw skończę trójkę na ps3
#19 Napisany 03 sierpnia 2010 - 10:22
http://blog.us.plays...#comment-435139
Pojawiło się kilka ciekawostek np. data premiery i co będzie zawierała gra jeśli złożymy pre-ordera.
Pojawiło się kilka ciekawostek np. data premiery i co będzie zawierała gra jeśli złożymy pre-ordera.
#20 Napisany 30 sierpnia 2010 - 21:58
Ten filmik z Midasem.... Klasa sama w sobie. Chętnie zobaczyłbym tę odsłonę na PS3, oczywiście na silniku GoW III. Ale oczywiście i kieszonkową wersją nie pogardzę.
#21 Napisany 31 sierpnia 2010 - 06:47
http://www.joystiq.c...n-psp-revealed/
PlayStation Blog US ujawnił bundle'a PSP z God of Warem. W jego skład wejdzie czarno-czerwone PSP 3k, God of War: Chains of Olympus, film Kick-Ass i oczywiście God of War: Ghost of Sparta. Ciekawe czy trafi toto do Europy.
PlayStation Blog US ujawnił bundle'a PSP z God of Warem. W jego skład wejdzie czarno-czerwone PSP 3k, God of War: Chains of Olympus, film Kick-Ass i oczywiście God of War: Ghost of Sparta. Ciekawe czy trafi toto do Europy.
#22 Napisany 10 września 2010 - 12:59
Wyszło demko Ghost of Sparta, które można obcykać pod tym linkiem
Ja już grałem w to demko i myślę że giera będzie naprawdę udana. Włócznia i tarcza dają radę Niestety turlanie od poprzedniej części nie zostało naprawione i jest do kitu. Nie wiem czemu nie skopiowali tego z PS2 Graficzka jak na PS2, może nawet lepsza
Ja już grałem w to demko i myślę że giera będzie naprawdę udana. Włócznia i tarcza dają radę Niestety turlanie od poprzedniej części nie zostało naprawione i jest do kitu. Nie wiem czemu nie skopiowali tego z PS2 Graficzka jak na PS2, może nawet lepsza
#23 Napisany 10 września 2010 - 13:40
Może dlatego nie skopiowano uników z PS2 bo PSP nie posiada prawego analoga?
#24 Napisany 10 września 2010 - 13:55
W ogóle nie wygląda jak screeny w pierwszym poście.
#25 Napisany 10 września 2010 - 13:59
FixedW ogóle nie wygląda jak bullshoty w pierwszym poście.
#26 Napisany 10 września 2010 - 20:18
A jakie moce mają włócznia i tarcza?Wyszło demko Ghost of Sparta, które można obcykać pod tym linkiem
#27 Napisany 11 września 2010 - 06:25
A jakie moce mają włócznia i tarcza?
Moc zabijania
A tak na serio włócznią można rzucać, a przy robieniu komba, 3cie uderzenie zamienia sie w kilka szybkich dźgnięć To chyba wszytko. Może w pełnej wersji będzie inaczej.
#28 Napisany 08 października 2010 - 10:15
Trailer. Polecam obczaić, bo w jednym fragmencie jest nie kto inny jak brat Kratosa lub jego duch.
http://www.ps3site.p...koszmary/54982/
http://www.ps3site.p...koszmary/54982/
#29 Napisany 08 października 2010 - 10:52
Na nowego Kratosa czekam najbardziej w tym roku.
Fajnie, że pociągną wątek, który nie znalazł się w GOW3 z bratem łysego.
Fajnie, że pociągną wątek, który nie znalazł się w GOW3 z bratem łysego.
#30 Napisany 08 października 2010 - 18:03
O, Kratos będzie w Hadesie! A, nie, moment, to już było w czterech poprzednich grach...