Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepsze Z Najlepszych Na Wii

Zelda? Mario? A może Okami?

• Zaloguj się by odpowiedzieć
123 odpowiedzi na ten temat

#61 Gość_Kazuo_* Napisany 30 grudnia 2011 - 03:39

Gość_Kazuo_*
  • Goście
W styczniu kupuję Wii, dziffki. Na pierwszy i ostatni odstrzał idą:

- Resident Evil Remake & Zero
- Eternal Darkness
- Fire Emblem
- No More Heroes I & II
- Xenoblade
- Skyward Sword

potem albo sprzedam, albo jeszcze ewenszjueli poczekam za Last Story. Niestety, ale ta konsola ssie badyla po same korzenie i gdyby nie kilka fajnych exów (część z GCN'a), to nawet bym się tym nie zainteresował.
  • 0

#62 Malutki Napisany 30 grudnia 2011 - 10:18

Malutki

Master Chief

• Forumowicze
  • 2 508 Postów:

W styczniu kupuję Wii, dziffki. Na pierwszy i ostatni odstrzał idą:

- Resident Evil Remake & Zero
- Eternal Darkness
- Fire Emblem
- No More Heroes I & II
- Xenoblade
- Skyward Sword

potem albo sprzedam, albo jeszcze ewenszjueli poczekam za Last Story. Niestety, ale ta konsola ssie badyla po same korzenie i gdyby nie kilka fajnych exów (część z GCN'a), to nawet bym się tym nie zainteresował.

IMO słaba jest ta Twoja lista gier do sprawdzenia :hmmm:.

Warto sprawdzić również :
-Muramasa: The Demon Blade
-Epic Mickey
-Golden Eye
  • 0

#63 fingus Napisany 30 grudnia 2011 - 11:00

fingus

proud gaymer

• Moderatorzy
  • 35 928 Postów:
Kto nie zagra w Super Mario Galaxy*, ten gej, takie som fakty. :nie:
* i jeszcze w Metroid Prime
  • 0

#64 Texz Napisany 30 grudnia 2011 - 11:12

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 600 Postów:
U R MR GAY!
  • 0

#65 lukaszSA Napisany 30 grudnia 2011 - 13:03

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 29 402 Postów:
Twilight Princess, Metroidy...
  • 0

#66 Texz Napisany 30 grudnia 2011 - 13:15

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 600 Postów:
Dziwne, że tego zabrakło. Konsola Wii to świetna sprawa dla osób, które zakochały się w marce Nintendo, a nie miały dotychczas z nią styczności. Oprócz dużej biblioteki dobrych tytułów z Gacka można jeszcze naściągać największe tuzy z konsol N64, SNES i NES. Okaryna, Super Metroid, Paper Mario, SMB3, Majora Mask, Mario 64... to gry w które ja szarpałem. Co prawda do gier ze SNES i N64 wymagany jest padzik, ale ten drogi nie jest. A kupić warto.
  • 0

#67 Gość_Kazuo_* Napisany 30 grudnia 2011 - 14:42

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Akurat ja mam w pompce gierki Nintendo - Mariany, Donkey Kongi, Kirby - takie gry nigdy mnie nie jarały... a nie, sorry, w Mariana zagrywałem się w czasach drugiej szkoły podstawowej, ale to było z 15 lat temu. Zeldę chcę sprawdzić tylko z ciekawości, z tą serią nigdy nie miałem jeszcze do czynienia.

Warto sprawdzić również :
-Muramasa: The Demon Blade
-Epic Mickey
-Golden Eye

Podobno EM to średniak, o Muramasie pierwsze słyszę, a shooterki FPP nikogo.
  • 0

#68 Pious Napisany 30 grudnia 2011 - 14:43

Pious

Demigod

• Forumowicze
  • 6 410 Postów:

Dziwne, że tego zabrakło. Konsola Wii to świetna sprawa dla osób, które zakochały się w marce Nintendo, a nie miały dotychczas z nią styczności. Oprócz dużej biblioteki dobrych tytułów z Gacka można jeszcze naściągać największe tuzy z konsol N64, SNES i NES. Okaryna, Super Metroid, Paper Mario, SMB3, Majora Mask, Mario 64... to gry w które ja szarpałem. Co prawda do gier ze SNES i N64 wymagany jest padzik, ale ten drogi nie jest. A kupić warto.

O właśnie, wiem coś o tym, bo mam pobrane wszystkie dostępne tytuły z NESa, N64 i SNESa.
  • 0

#69 fingus Napisany 30 grudnia 2011 - 15:42

fingus

proud gaymer

• Moderatorzy
  • 35 928 Postów:

Akurat ja mam w pompce gierki Nintendo - takie gry nigdy mnie nie jarały...

W takim razie mam dla Ciebie złą wiadomość, Nancy. :cf:
  • 0

#70 Gość_Kazuo_* Napisany 30 grudnia 2011 - 15:52

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Zostaw ją dla siebie. Zaliczę wszystkie interesujące mnie exy i konsola wylatuje przez okno.
  • 0

#71 fingus Napisany 30 grudnia 2011 - 15:55

fingus

proud gaymer

• Moderatorzy
  • 35 928 Postów:
Ho ho ho, ale srogo. :lol:
  • 0

#72 Gość_Kazuo_* Napisany 30 grudnia 2011 - 15:57

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Sąsiad zbiera złom, przynajmniej będzie miał z tego sprzętu jakiś pożytek.
  • 0

#73 Kaxi Napisany 30 grudnia 2011 - 16:05

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 564 Postów:
Zanim wywalisz, upewnij się, że to już wszystkie exy.
  • 0

#74 Gość_Kazuo_* Napisany 30 grudnia 2011 - 16:40

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Wszystkie, które mnie mnie w tej chwili interesują. Może jeszcze znajdę coś co mnie zaciekawi (nie wiem czy doczekam się za Last Story), może przeglądając katalogi z grami trafę na jakiś cichy hit, który mi umknął, ale to raczej wąpliwe.
  • 0

#75 Zwyrol Napisany 30 grudnia 2011 - 19:54

Zwyrol

The Strong, Silent Type

• Forumowicze
  • 3 623 Postów:
MadWorlda sprawdź, tani jest, a zabawy będzie dużo. ;]
  • 0

#76 Gość_Kazuo_* Napisany 31 grudnia 2011 - 02:43

Gość_Kazuo_*
  • Goście
No całkiem fajnie to wygląda, na pewno wezmę pod uwagę.
  • 0

#77 Tawotnica Napisany 02 stycznia 2012 - 22:09

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 736 Postów:

Akurat ja mam w pompce gierki Nintendo - Mariany, Donkey Kongi, Kirby - takie gry nigdy mnie nie jarały.

może przeglądając katalogi z grami trafę na jakiś cichy hit,

może coś z tego:
- Battalion Wars 2
- Endless Ocean 1 & 2
- Little King's Story
- Geometry Wars: Galaxies
- Rune Factory: Frontier
- Fragile Dreams
- Another Code R

a na gacka:
- Battalion Wars / jak wyżej
- Geist / rated M
- Lost Kingdoms / rpg karciany

na pewno nie są to najlepsze z najlepszych, ale każda z tych gier jest ciekawa na swój sposób i dostępna jedynie na platformie Nintendo. Battalion Wars, Geist i Endless Ocean są wydawane przez Nintendo, ale developerem nie było Ninny, więc może któraś z tych pozycji cię zaciekawi.
  • 0

#78 ogqozo Napisany 05 stycznia 2012 - 20:51

ogqozo

Nightmare

• Forumowicze
  • 914 Postów:
Nie ma to jak kupić Wii, nie pograć w najlepszą grę generacji i oddać sąsiadowi. Skoro masz w pompce gierki Nintendo, to uprzedzam o możliwym pewnym zdziwieniu, kiedy włączysz te Skyward Sword, Eternal Darkness czy Xenoblade i ci się na ekranie nagle pojawi nazwa wydawcy.
  • 0

#79 Zwyrol Napisany 05 stycznia 2012 - 22:40

Zwyrol

The Strong, Silent Type

• Forumowicze
  • 3 623 Postów:
Najlepszą grą generacji jest oczywiście port z PS2, czyli Okami.
  • 0

#80 cybercotlet Napisany 05 stycznia 2012 - 22:41

cybercotlet

Official Fullblox Master

• Forumowicze
  • 8 865 Postów:
A najgorszą seria Modern Warfare.
  • 0

#81 Gość_Kazuo_* Napisany 05 stycznia 2012 - 23:15

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Tawotnica, dzięki za propozycje.

Najlepszą grą generacji jest oczywiście port z PS2, czyli Okami.

Nie

A najgorszą seria Modern Warfare.

Tak

Nie ma to jak kupić Wii, nie pograć w najlepszą grę generacji i oddać sąsiadowi. Skoro masz w pompce gierki Nintendo, to uprzedzam o możliwym pewnym zdziwieniu, kiedy włączysz te Skyward Sword, Eternal Darkness czy Xenoblade i ci się na ekranie nagle pojawi nazwa wydawcy.

No fajnie, ale wydawca, a deweloper to jednak dwie "trochę" różne rzeczy. Zeldę akurat chcę sprawdzić z ciekawości, nigdy nie miałem do czynienia z tą serią, a zagrać by chociaż wypadało, żeby móc potem na legalu ją hejtować (w razie gdyby mi się nie spodobała).
  • 0

#82 Zwyrol Napisany 06 stycznia 2012 - 00:21

Zwyrol

The Strong, Silent Type

• Forumowicze
  • 3 623 Postów:
Lepiej sprawdź Okami, po tej grze Zelda już w ogóle nie robi.
  • 0

#83 Gość_Kazuo_* Napisany 06 stycznia 2012 - 00:24

Gość_Kazuo_*
  • Goście
Sprawdzałem, Okami też robi średnio.
  • 0

#84 lukaszSA Napisany 06 stycznia 2012 - 10:11

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 29 402 Postów:

Lepiej sprawdź Okami, po tej grze Zelda już w ogóle nie robi.

Nieprawda
  • 0

#85 Tawotnica Napisany 06 stycznia 2012 - 14:26

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 15 736 Postów:
Okami na Wii jest paskudnym portem. Przy dłuższych sesjach Amaterasu traci głowę, dosłownie. Dobrze, że chociaż sterowanie Wiilotem daje radę.
  • 0

#86 Zwyrol Napisany 06 stycznia 2012 - 14:48

Zwyrol

The Strong, Silent Type

• Forumowicze
  • 3 623 Postów:
W bonusowym zadaniu z rysowaniem znaku kanji wiilot ssie jaja. Łatwiej było to zrobić analogiem. Btw zgodziłbym się, że jednak wersja na Wii trochę ustępuje tej z PS2, przede wszystkim nie wiem po co tak podkręcili kolorystykę. Na PS2 była bardziej wyblakła i robiło to lepsze i bardziej naturalne wrażenie takiego malowidła na płótnie wprawionego w ruch.
  • 0

#87 torq314 Napisany 06 stycznia 2012 - 15:15

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 102 Postów:

W bonusowym zadaniu z rysowaniem znaku kanji wiilot ssie jaja. Łatwiej było to zrobić analogiem. Btw zgodziłbym się, że jednak wersja na Wii trochę ustępuje tej z PS2, przede wszystkim nie wiem po co tak podkręcili kolorystykę. Na PS2 była bardziej wyblakła i robiło to lepsze i bardziej naturalne wrażenie takiego malowidła na płótnie wprawionego w ruch.

nie porównuj gry, którą widziałeś na starym CRT z jej portem, który oglądasz na 42 calach. ja mam porównanie, bo w połowie grania w Okami zmieniłem telewizor z 21' crt na 42' lcd i niestety - na tym pierwszym było o NIEBO lepiej. na współczesnym sprzęcie gra obnaża się graficznie. sytuację ratowałby tylko port w HD na ps3, który kupiłbym z miejsca.
  • 0

#88 Zwyrol Napisany 06 stycznia 2012 - 15:20

Zwyrol

The Strong, Silent Type

• Forumowicze
  • 3 623 Postów:
Grałem w Okami z PS2 na LCD przez component i jak dla mnie wyglądało to bardzo dobrze. Ta na Wii wygląda podobnie, ale jednak z kolorami przesadzili trochę. Nie wiem co ma się graficznie obnażać, są czasem spadki animacji, czy pop-up, ale akurat przy tak stylowej oprawie zupełnie to nie przeszkadza.

Dobry kabel to jednak podstawa o czym najlepiej świadczą gry z Gamecube'a odpalone na LCD. Takiego blura to nigdy wcześniej nie widziałem.
  • 0

#89 ogqozo Napisany 06 stycznia 2012 - 18:10

ogqozo

Nightmare

• Forumowicze
  • 914 Postów:

Zeldę akurat chcę sprawdzić z ciekawości, nigdy nie miałem do czynienia z tą serią, a zagrać by chociaż wypadało, żeby móc potem na legalu ją hejtować

Normalnie jak ludzie z Angoli, którzy nie chcą mieć szpitala w wiosce, bo nacieranie się liścmi jest lepsze.

Pociesza mnie, że mam znajomego, który jakość gry również oceniał po tytule i wedle tej eksperckiej metody "nie jarały go gierki" (rypał w jakieś pecetowe klikaniny), ale w zeszłym roku w końcu uległ hype'owi i po 13 latach sprawdził Okarynę, przeszedł ją w tydzień i teraz kupuje różne konsole i gra w każdą Zeldę. Tak więc człowiek rozwija się całe życie, przynajmniej czasami.
  • 0

#90 Kaxi Napisany 06 stycznia 2012 - 18:31

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 564 Postów:
Przecież Kazuo chce ją sprawdzić, więc o co Ci chodzi?
  • 0