Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sadness!

• Zaloguj się by odpowiedzieć
729 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Czy Sadness kiedykolwiek powstanie? (70 użytkowników głosowało)

Czy Sadness kiedykolwiek powstanie?

1. tak (19 głosów [20.43%])

Procent głosów: 20.43%

2. nie (32 głosów [34.41%])

Procent głosów: 34.41%

3. a co na to Piotr? (42 głosów [45.16%])

Procent głosów: 45.16%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#631 117 Napisany 07 maja 2009 - 13:42

117

Elitarny użytkownik

• Forumowicze
  • 10 904 Postów:
w szczegolnosci, ze link do YT ktory jest w newsie ktory podal wrog jest fake kontem nibris, a raczej nlbrls co strone wczesniej pokazal Ryan
  • 0

#632 Mielu Napisany 13 maja 2009 - 08:58

Mielu

crapmaster

• Forumowicze
  • 1 949 Postów:
http://www.n-europe....s.php?nid=13183

ful interwju z Uncle Mroową.

N-E: So Nibris are licensed GameCube developers?
Antolski: I'm certain we had Dolphin, I am not sure we had that add-on for the Wii though. I was told that we were going to be licensed by Nintendo, and we were supposed to get those kits, but they didn't tell me how the whole thing ended and when.

:lol:
  • 0

#633 gruby Napisany 13 maja 2009 - 09:33

gruby

Big Boss

• Forumowicze
  • 5 334 Postów:
Przybyłem to wstawić właśnie :D LOL. Wkleję bitsy z Gafa:

N-E: Were there any signs that Nibris was anywhere close to entering actual development of Sadness?
Antolski: A couple of times, first when we made a deal with Frontline, and then a couple times later - but we had a lot of problems with deadlines. In my opinion: it was because there was no main designer, just three leading creative members of the team but no actual leader. There is a Polish proverb, "When there are six cooks, there is nothing to eat," and I think it sums everything up.

N-E: Did Nibris actually have official Wii development kits? Are they a licensed developer?
Antolski: Well, we certainly had Dolphin development kits, for the GameCube, and as far I know, a Wii development kit is just some kind of add-on for the Dolphin.

N-E: So Nibris are licensed GameCube developers?
Antolski: I'm certain we had Dolphin, I am not sure we had that add-on for the Wii though. I was told that we were going to be licensed by Nintendo, and we were supposed to get those kits, but they didn't tell me how the whole thing ended and when.

N-E: When did you start working at NIBRiS, and how long did you work there?
Antolski: I started at the very beginning, in 2006, and it lasted just over a year ... I had absolutely no experience: In fact, I wasn't even an adult yet.

Beczka polewki. :P :shock:
  • 0

#634 ACZ Napisany 13 maja 2009 - 11:36

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 370 Postów:
A po polsku? Oni nie mają nawet devkita Wii, tja?
  • 0

#635 117 Napisany 13 maja 2009 - 14:10

117

Elitarny użytkownik

• Forumowicze
  • 10 904 Postów:
oj czychu... sieroto

N-E: Pojawiły się jakies znaki na niebie i ziemi, ze nibris był blisko rozpoczecia deweloperki sanessssssa?
Antolski: pare razy, pierwszy gdy zrobilismy deala z frontline, i pare razy pozniej - ale mielismy problemy z deadline'ami. mysle, ze to z powodu braku lead designera, mielismy po prostu 3 leading cretive members w teamie ale nie bylo tak naprawde lidera. jest takie polskie powiedzenie "gdzie kucharek szesc tam ryz po cygansku" to wszystko tlumaczy

N-E: Czy nibris mial oficjalne dev kity do wii? czy sa zlicencjonowanym deweloperem?
Antolski: Na bank mielismy delfiny w basenie, dla GAMECASTA!! (ryan) i jezeli sie nie myle, to dev kity wii to tylko jakies add-on do delfina

N-E: to czy Nibris jest zlicejnconowanym deweloperem do Gamecasta
Antolski: Jestem pewny ze mielismy Dolphin, nie jestem pewny czy mielismy add-on do Wii. powiedziano mi, ze bedziemy zlicejnconowani przez ninny i mielismy dostac te kity, ale nie powiedzieli mi jak to wszystko sie skonczylo.

N-E: kiedy zaczales pracowac w NIBRiS, i jak dlugo tam robiles?
Antolski: zaczalem od samego poczatku, w 2k6 i to trwalo troche ponad rok... nie mialem zadnego doswiadczenia. w sumie to nie bylem nawet pelnoletni
  • 0

#636 ACZ Napisany 13 maja 2009 - 14:20

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 370 Postów:
Dziękuję.
Czyli nawet nie mieli devkitów Wii.
  • 0

#637 lukaszSA Napisany 13 maja 2009 - 15:03

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 29 655 Postów:
Każdy nowy post w tym temacie sprawia, że humor mi się poprawia :)
  • 0

#638 wrog Napisany 13 maja 2009 - 16:29

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
No, 26 stron o niczym robi wrażenie. Niektóre fajne gry nie mogą się pochwalić takim dorobkiem na forum :)
  • 0

#639 Blizzard Beast Napisany 13 maja 2009 - 16:53

Blizzard Beast

N+ Crew

• Forumowicze
  • 4 576 Postów:
Większość :P
  • 0

#640 Scorpio Napisany 13 maja 2009 - 16:55

Scorpio

Can'-Ka No Rey

• Forumowicze
  • 13 964 Postów:
BO SADNESS TO WIEKOPOMNE DZIEŁO W WYKONANIU POLAKÓW HERETYCY!

ufff, też się uśmiałem :lol:
  • 0

#641 torq314 Napisany 13 maja 2009 - 18:52

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:
pamiętam jak miałem jakieś 8 lat (?) i pierwszy raz zobaczyłem Imperium Kontratakuje, to z kumplem planowaliśmy zbudować w jego pokoju X-Winga. spieraliśmy się o szczegóły, na przykład o to czy będzie mógł latać do wysokości trzeciego czy czwartego piętra albo o to, czy w kabinie ma mieścić się jedna czy dwie osoby. spieraliśmy się o kolory, prędkość itd. itp. mieliśmy nawet "projekt", a z piwnicy kumpla ojciec przyniósł ze dwie czy trzy drewniane listewki.

myślę, że praca nad Sadness przebiegała mniej więcej na takim właśnie poziomie - jak takich jak my dwóch ośmiolatków, którzy budowali na dywanie X-Winga.
  • 0

#642 Blizzard Beast Napisany 13 maja 2009 - 19:22

Blizzard Beast

N+ Crew

• Forumowicze
  • 4 576 Postów:
Tak, tylko, że Wasze dokonania nie skończyły się wstydem na cały świat.
  • 0

#643 117 Napisany 13 maja 2009 - 19:48

117

Elitarny użytkownik

• Forumowicze
  • 10 904 Postów:
lol przeciez nie wina nibris ze gracze napalili sie na dupe machajaca parasolka
  • 0

#644 Kaxi Napisany 13 maja 2009 - 20:03

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 14 756 Postów:
Tłumaczenie Zeratula WIN. Zwłaszcza fragment o kucharkach :hurra:
  • 0

#645 torq314 Napisany 13 maja 2009 - 20:39

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:

Nintendo było dla nas od zawsze czymś więcej niż tylko ich gry i konsole. Kiedy zapowiedzieli kolejną, Wii, poczuliśmy, że nadchodzi czas prawdziwej rewolucji! Dlatego gdy któryś z nas w końcu rzucił pomysł - 'Zróbmy rewolucyjną grę na rewolucyjną konsolę!' - odpowiedź mogła być tylko jedna - TAK!

Niestety, nikt z nas nigdy wcześniej nie produkował gier komputerowych. Ba, nie mieliśmy doświadczenia z niczym związanym z produkowaniem gier - nie pisaliśmy scenariuszy, nie tworzyliśmy muzyki, nie zajmowaliśmy się programowaniem, nie prowadziliśmy projektów. Ale nic to, wszystkiego da się nauczyć! Resztę świata póki co i tak biliśmy jednym - olbrzymim zapałem, który ponoć góry przenosić potrafi.

Problemy zaczęły się wtedy, kiedy ten zapał usiadł przed oprogramowaniem do modelowania i spłodził pierwszy model 3D, wózek.

- W mordę jeża ... - pomyślałem [...]"

cdn
  • 0

#646 ACZ Napisany 13 maja 2009 - 21:07

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 370 Postów:
Czekamy na dalszy odcinek Torq ;]
  • 0

#647 Texz Napisany 13 maja 2009 - 21:24

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 600 Postów:
Gamecast XD dżydżas Ryan.
  • 0

#648 torq314 Napisany 13 maja 2009 - 21:51

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:

[...] w milczeniu kontemplowaliśmy model obracający się wokół własnej osi. Przed oczami stawały nam już wizje wirtualnych światów. Chwila była magiczna.
- Wiecie, mam taki pomysł, żeby gra była o kobiecie, która w opuszczonym zamku walczy o życie swojego synka - zacząłem - Wszystko będzie w czerni i bieli. Zło czające się dookoła, tajemnicze odgłosy. Będzie można użyć dowolnego przedmiotu w zasięgu ręki jako broni ... - scenariusz powoli zaczął rysować się w mojej głowie.
- Nogi od stołu też? - zapytał znienacka któryś z kolegów.
- Nogi od stołu? - powtórzyłem nieprzytomnie wytrącony z wizji scenariusza - No, też. Wszystkiego!
- A śrubek, którymi noga była przykręcona do stołu? Śrubki możnaby wbijać nietoperzom w oczy!
- Niezłe - skwitowałem - Śrubek też.
- A tego wózka górniczego? - drążył któryś. Zaczęło mnie to irytować.
- I co? Postać podnosiłaby wózek i uderzała nim w przeciwników? - zapytałem złośliwie
- No, nie. Mogłaby odkręcić kółka i śrubki wbijać nietoperzom w oczy!
- Niezłe - skwitowałem.
[...]

cdn
  • 0

#649 Blizzard Beast Napisany 13 maja 2009 - 22:24

Blizzard Beast

N+ Crew

• Forumowicze
  • 4 576 Postów:
Dajesz. Mocne. :lol:
  • 0

#650 Texz Napisany 13 maja 2009 - 22:32

Texz

1985 AI Bot

• Forumowicze
  • 29 600 Postów:
Genialne, ale do głębi prawdziwe i smutne. Śmiem sądzić, że naprawdę miał miejsce podobny dialog. :lol:
  • 0

#651 Voo Napisany 21 maja 2009 - 18:24

Voo

...

• Forumowicze
  • 691 Postów:
W ostatnim PSXE jest artykuł (sceptyczny) o Europejskiej Akademii Gier, gdzie płacąc po 3.000 PLN za semestr, mamy możliwość przez 2 lata uczyć się tworzenia gier od takich tuzów jak cyt:

Piotr Babieno (Nibris, gra Sadness)

ma ktoś może 12 patyków? Chciałbym się dowiedzieć czegoś o (nie)robieniu gier :)
  • 0

#652 torq314 Napisany 21 maja 2009 - 18:56

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:
nawet jeśli za indeks się płaci, to wykłady są zwykle otwarte. przecież wykładowca nie sprawdza dowodów osobistych tym, którzy przyszli.
możesz się więc spokojnie na wykład tego i tamtego tuzy przejść i zdać relacje.

poza tym PE, jak to bywa, wybrał sobie informacje dość selektywnie. proponuję zajrzeć tu i przeczytać kolejne akapity:
http://www.ega.org.p.../wykladowcy_ega

interesująco wygląda to:
http://www.ega.org.p...program_studiow

niepokojąco dużo haseł ma jednak w sobie słowo "podstawy", zwłaszcza w tematach, które powinny być mięsem tych studiów.

no i niestety, Piotr Babieno na razie nie wykłada:
http://www.ega.org.p...ntow/plan_zajec
  • 0

#653 ACZ Napisany 21 maja 2009 - 19:20

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 38 370 Postów:
No i widzicie jak można się na ściemie ładnie zakręcić tworząc studio, które nic nie robi? Piotrek wychodzi teraz na specjalistę w tworzeniu gier i będzie trzepał grubą kasiurę dając wykłady.
  • 0

#654 torq314 Napisany 21 maja 2009 - 19:48

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:
:(

chyba jednak większą kasę trzepałby robiąc przyzwoite gry. na wykładaniu w szkółce weekendowej można co najwyżej dorobić, a nie zarobić.
  • 0

#655 117 Napisany 21 maja 2009 - 20:15

117

Elitarny użytkownik

• Forumowicze
  • 10 904 Postów:
3k za semestr to nie jest duzo... mnie jeden przedmiot wiecej kosztuje ($1600 za jeden przedmiot) :lol:
  • 0

#656 117 Napisany 03 czerwca 2009 - 21:04

117

Elitarny użytkownik

• Forumowicze
  • 10 904 Postów:
slyszalem, ze przemianowano sadness na sexness i gra teraz wychodzi na ps3 i bedzie sterowana za pomoca dildo

mialem gdzies linka ale zgubilem
  • 0

#657 lukaszSA Napisany 04 czerwca 2009 - 14:43

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 29 655 Postów:
Nibris nie chciało zmiażdżyć konkurencji więc nie pokazało Sadness na E3.
  • 0

#658 wrog Napisany 04 czerwca 2009 - 16:15

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 3 046 Postów:
Podobno były pokazy za zamkniętymi drzwiami i tylko na zaproszenie, ale poczta nawaliła i do nikogo nie dotarły na czas.
  • 0

#659 Gość__* Napisany 04 czerwca 2009 - 18:16

Gość__*
  • Goście
Ci od Sadness dostali wize, ale dopiero na 5 czerwca xD
  • 0

#660 torq314 Napisany 04 czerwca 2009 - 18:45

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 25 358 Postów:
akurat było kolokwium zaliczeniowe.