Skocz do zawartości

Zdjęcie

Windows Phone

kafelki lumia

  • Zaloguj się by odpowiedzieć
183 odpowiedzi na ten temat

#31 Wezyr Napisany 25 sierpień 2014 - 08:11

Wezyr

    into the nothingness

  • Forumowicze
  • 7165 Postów:

kiedy jakies nowe lumje wychodzą? zdecydowałem się w końcu kupić smarfona i oczywiście musi to być nokja.. no i myślę o 1020 albo 930, ale jak mam możliwość kupienia czegoś nowego to możliwość ów chcę wykorzystać

 

L1020 robi naprawdę zajebiste zdjęcia, jest b. dobrej klasy smartfonem, a kosztuje połowę 930, która jest mokrym snem szrodingera.


  • 0

#32 BigJoe Napisany 25 sierpień 2014 - 10:59

BigJoe

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1187 Postów:

Ale 930 jest nowocześniejsza, ładniejsza, nie taki kloc jak 1020, która swoje gabaryty zawdzięcza tej ogromnej optyce, wykonana z aluminium, do tego ekran full hd, mocniejsze bebechy.Dlatego jest droższa.


  • 0

#33 Dutch Napisany 25 sierpień 2014 - 11:12

Dutch

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1037 Postów:

...i podobno się grzeje pod obciążeniem  :cf:.

 

Sam na nią i tak poluję  :sir:.


  • 0

#34 BigJoe Napisany 25 sierpień 2014 - 11:20

BigJoe

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1187 Postów:

Możliwe, ale trzeba przyznać że 930 jest piękna, 925 też była prawie ładna gdyby nie ten brzydki tył.


  • 0

#35 Dutch Napisany 25 sierpień 2014 - 11:22

Dutch

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1037 Postów:

Nom i pewnie będzie miała wsparcie przez dłuższy czas jako flagowiec, chociaż za rogiem nowa seria 800, ehhh.


  • 0

#36 BigJoe Napisany 25 sierpień 2014 - 11:31

BigJoe

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1187 Postów:

Sądzę że nawet 920 będzie miała jeszcze długo wsparcie, WP to nie android co by porzucić wsparcie od razu po wypuszczeniu urządzenia, albo przy urządzeniu z 1gb ram, byłym flagowcu, mówić że jest za słaby żeby pociągnąć kitkata, choć wiemy że kitkat jest bardziej zoptymalizowany, i mniej ramożerny niż poprzednicy.


  • 0

#37 Pious Napisany 11 wrzesień 2014 - 20:30

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

ok, bawię się moją 930 i w miarę ogarniam. Jak oglądacie youtube, bo widzę, że nie ma oficjalnej apki do tego.


  • 0

#38 torq314 Napisany 11 wrzesień 2014 - 20:32

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Jest z pięć nieoficjalnych i w przeglądarce działa też
  • 0

#39 Pious Napisany 11 wrzesień 2014 - 20:50

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Dobre są?

 

Muszę przyznać, że tel zasuwa jak szalony. Podoba mi się prostota kafelków zamiast kiczowatych widgetów. Dziwnie się używa IE, lubiłem przeglądarkę HTC. Bawię się dalej. Aaa, wziąłem zieloną. Piękny telefon.


  • 0

#40 torq314 Napisany 11 wrzesień 2014 - 21:03

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Fajność wp polega na tym, że on jest żenująco prosty, a równocześnie wszystko ma co powinien.
  • 0

#41 Razel Napisany 11 wrzesień 2014 - 21:06

Razel

    Błędny rycerz

  • Forumowicze
  • 10392 Postów:

Ja wolę UC browser od standardowego IE.


  • 0

#42 Pious Napisany 11 wrzesień 2014 - 21:07

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Kolejny problem. Widzę, że nie ma drop boxa. Jak w kompie z one drive skopiować foty na pulpit, bo tam apka działa tylko w trybie kafelkowym?


  • 0

#43 torq314 Napisany 11 wrzesień 2014 - 22:46

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:

Kolejny problem. Widzę, że nie ma drop boxa. Jak w kompie z one drive skopiować foty na pulpit, bo tam apka działa tylko w trybie kafelkowym?


Gdzie kafelki? Gdzie pulpit? Co ches skad dokąd kopiować?
  • 0

#44 Pious Napisany 11 wrzesień 2014 - 23:58

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Chciałem skopiować z One Drive na kompie foty na pulpit. Nie wiem jak to zrobić, bo apka otwiera się jedynie w trybie kafelkowym i nic nie daje się po prostu skopiować. Nieistotne, bo co potrzebowałem to zrobiłem inaczej.

 

Ciągle bawię się 930 i wrażenia mam pozytywne. Mam ciągle dziwny niepokój, czy na pewno Windows i czy dam radę bez andka.

 

Korzysta ktoś z Endomondo? Jest stabilne?


  • 0

#45 cybercotlet Napisany 12 wrzesień 2014 - 12:05

cybercotlet

    Official Fullblox Master

  • Forumowicze
  • 6181 Postów:
Tak z ciekawości jak macie zorganizowany główny ekran?

U mnie to wygląda tak:
pvayibq.png?1wDUJktB.png?1
  • 0

#46 Razel Napisany 12 wrzesień 2014 - 12:44

Razel

    Błędny rycerz

  • Forumowicze
  • 10392 Postów:

Korzysta ktoś z Endomondo? Jest stabilne?

 

Hula zajebiście, ja żadnych problemów nie uświadczyłem.
 


  • 0

#47 Pious Napisany 12 wrzesień 2014 - 20:08

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Kotlet, jak robi się screenshoty? Wrzuć w spoiler to foto z zeldy, bo muszę mieć ten obraz.

 

Razem, ja już po pierwszym użyciu mam problem z treningiem. Biegłem i naliczyło poprawnie 8km. Wchodzę w apke i na stronę, wrzuciło połowę trasy dwukrotnie. Mam nadzieję że to tylko przypadek.

 

Reszta na propsie. Nawet IE wydaje się szybszy w użyciu.


Ten post był edytowany przez Pious dnia: 12 wrzesień 2014 - 20:18

  • 0

#48 torq314 Napisany 12 wrzesień 2014 - 20:15

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
http://winsupersite....take-screenshot

Ten post był edytowany przez torq314 dnia: 12 wrzesień 2014 - 20:16

  • 0

#49 Pious Napisany 12 wrzesień 2014 - 20:29

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Dzięki.

 

Świetnie się pisze na klawiaturze Windows. Plus też za bardzo sprawny słownik i swyoe.


  • 0

#50 Pious Napisany 12 wrzesień 2014 - 20:59

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Da się jakoś kopiować tekst? Podwójny klik przybliża strony, a pojedynczy z przytrzymaniem nic nie robi.

 

juz wiem, wystarczy szybko dotknąć. Dziwne.


Ten post był edytowany przez Pious dnia: 12 wrzesień 2014 - 21:01

  • 0

#51 torq314 Napisany 12 wrzesień 2014 - 21:01

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
http://www.windowsph.../copy-and-paste
  • 0

#52 Pious Napisany 12 wrzesień 2014 - 21:14

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Jedziemy dalej. Nie działają mi foldery. Przesuwam kafelek na inny, a ten się odsuwa zamiast tworzyć folder :why:


  • 0

#53 Freeman Napisany 12 wrzesień 2014 - 21:17

Freeman

    Viewtiful Joe

  • Forumowicze
  • 1101 Postów:

http://www.windowsph...my-start-screen


  • 0

#54 Pious Napisany 12 wrzesień 2014 - 21:22

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Napisałem, że nakładam jeden na drugi i nie działa. Nie wiem co robię źle.


  • 0

#55 torq314 Napisany 12 wrzesień 2014 - 21:24

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Nic nie robisz źle, funkcja folderów nie jest jeszcze dostępna.
  • 0

#56 cybercotlet Napisany 13 wrzesień 2014 - 10:31

cybercotlet

    Official Fullblox Master

  • Forumowicze
  • 6181 Postów:

Zarejestruj się na preview for developers to będziesz miał już :)

https://dev.windows....elop/devpreview
 

 

Screenshoty

screenshot-button-combo-callout_Invarian

 

http://www.windowsph...ke-a-screenshot


Ten post był edytowany przez cybercotlet dnia: 13 wrzesień 2014 - 10:35

  • 0

#57 Pious Napisany 13 wrzesień 2014 - 11:48

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Dobrze działają te wersje preview?


  • 0

#58 cybercotlet Napisany 13 wrzesień 2014 - 11:49

cybercotlet

    Official Fullblox Master

  • Forumowicze
  • 6181 Postów:

Nie mam większych zastrzeżeń. Jadę na nich niemal cały czas i wydają się być stabilne.


  • 0

#59 Pious Napisany 13 wrzesień 2014 - 12:19

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Jaki masz Tel btw?


  • 0

#60 cybercotlet Napisany 13 wrzesień 2014 - 13:20

cybercotlet

    Official Fullblox Master

  • Forumowicze
  • 6181 Postów:

Lumia 625


  • 0