Skocz do zawartości

Zdjęcie

PS4 pomoc


  • Zaloguj się by odpowiedzieć
508 odpowiedzi na ten temat

#1 burnstein Napisany 22 luty 2013 - 09:44

burnstein

    ostatni król forumka

  • Reformatorzy
  • 39241 Postów:
piszcie jak macie jakieś problemy ze swoimi pe es czwórkami i szukacie pomocy :^^:

Odblokowuję temat, bo w każdym dziale kąsolkowym jest "pomoc", więc czemuż by nie w tym? :link:

Ten post był edytowany przez fingus dnia: 28 sierpień 2014 - 10:14

  • -4

#2 fingus Napisany 28 sierpień 2014 - 10:14

fingus

  • Moderatorzy
  • 31190 Postów:
Jak to teraz jest z tym "przenośnym identyfikatorem"? I przy okazji - synchronizacją trofików. Coś się podobno miało zmienić z erą nextgenów. Zmieniło? Czy nadal muszę wchodzić w listę trofików na konsolce, aby raczyła się załadować na serwery Sony? Jak wchodzę, to faktycznie - widzę, że coś się ładuje, synchronizuje (i przeważnie kończy komunikatem o błędzie). Bez tego nie da rady?

Ale kiedyś, pamiętam, trzeba było jeszcze wejść przez przeglądarkę w "przenośny identyfikator" i klepnąć parę guziczków, aby te trofiki było widać na plakietce. Teraz nie trzeba? Bo nie widzę żadnych guziczków, które mógłbym. A parę bym nawet może chciał. Bo były takie, którymi dało się zmienić tło, ulubioną gierkę, nastrój i podobne duperele. Teraz to wszystko znikło i widzę tylko "przepraszamy za brak możliwości dostosowania identyfikatora przenośnego". :pf: Wiadomo, kiedy zamierzają z tym ruszyć?
  • 0

#3 Psycho-Mantis Napisany 28 sierpień 2014 - 10:18

Psycho-Mantis

    Patterson

  • Forumowicze
  • 9221 Postów:

Trzeba się zalogować na stronie i karta się odświeży sama. Coś tam przebudowują ciągle, bo wyglądu kart nie można zmieniać już od dawna.


  • 0

#4 Aleks Napisany 01 wrzesień 2014 - 17:20

Aleks

    1

  • Forumowicze
  • 5088 Postów:

czy PS Plus na PS4 też dzieli się na inne konta w konsoli, tak jak Gold na Xbox One? chodzi mi tylko o grę po multi


  • 0

#5 fingus Napisany 01 wrzesień 2014 - 17:24

fingus

  • Moderatorzy
  • 31190 Postów:
Sony obiecywało coś takiego, ale to nie działa.
Spoiler

Ten post był edytowany przez fingus dnia: 01 wrzesień 2014 - 17:26

  • 0

#6 ACZ Napisany 01 wrzesień 2014 - 18:07

ACZ

    Samiec Alfa

  • Forumowicze
  • 30877 Postów:

czy PS Plus na PS4 też dzieli się na inne konta w konsoli

w sensie, ze masz kilka kont na jednej konsoli? tak, dzieli sie.


  • 0

#7 fingus Napisany 01 wrzesień 2014 - 18:12

fingus

  • Moderatorzy
  • 31190 Postów:
W sensie, że jak jedna osoba ma plusa, to wszyscy mogą z niego korzystać (no a przynajmniej grać online). Sprawdzę to jeszcze raz przy najbliższej okazji.
  • 0

#8 nole Napisany 01 wrzesień 2014 - 18:21

nole

    Dzik bagienny

  • Forumowicze
  • 4019 Postów:
Da się, tylko konto, na którym jest wykupiony Plus musi być ustawione jako główne.
  • 1

#9 fingus Napisany 01 wrzesień 2014 - 18:23

fingus

  • Moderatorzy
  • 31190 Postów:
Jeśli to zadziała, dostaniesz plusa.
Spoiler

  • 0

#10 Tawotnica Napisany 09 wrzesień 2014 - 15:19

Tawotnica

    Samus Aran

  • Reformatorzy
  • 9926 Postów:
Gdzie można sprawdzić ile dokładnie zostało czasu zostało do zakończenia ściągania pliku? Jak najeżdżam na kafelek z aktualnie pobieraną grą widzę tylko pasek progresu bez dokładnych danych.
  • 0

#11 Shinigami Napisany 09 wrzesień 2014 - 15:47

Shinigami

    bilf

  • Forumowicze
  • 32739 Postów:

W Powiadomienia/Pobrane jest.


  • 1

#12 Tawotnica Napisany 09 wrzesień 2014 - 18:03

Tawotnica

    Samus Aran

  • Reformatorzy
  • 9926 Postów:

Dobra, teraz trochę cięższe pytanie. Jak połączyć PS4 z Vitą przez domowy LAN?

 

Tak na mój laicki sposób próbowałem: wpiąłem router do PS4 za pomocą kabla ethernet, połączyłem się z odpowiednią siecią bezprzewodową Vitą, ale podczas próby sprzężenia sprzętów Vita chce połączenia z internetem albo bezpośredniego z PS4. (bezpośrednie połączenie z PS4 ma za mały zasięg, stąd kombinuję)

 

 

 

 

 


  • 0

#13 torq314 Napisany 09 wrzesień 2014 - 18:32

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
A router nie ma internetu?
  • 0

#14 Tawotnica Napisany 09 wrzesień 2014 - 20:48

Tawotnica

    Samus Aran

  • Reformatorzy
  • 9926 Postów:

Nie ma. 


  • 0

#15 Danteusz Napisany 09 wrzesień 2014 - 20:49

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 27931 Postów:

Próbowałeś opcję bezpośredniego połączenia PS4-Vita?


  • 0

#16 Tawotnica Napisany 09 wrzesień 2014 - 20:58

Tawotnica

    Samus Aran

  • Reformatorzy
  • 9926 Postów:

Tak, ale wtedy się łączy z siecią wi-fi, którą tworzy PS4. Działa bardzo dobrze tylko do paru metrów od konsoli, więc pomyślałem, że może przez LAN trochę zwiększę zasięg, skoro mam stary działający router w szafie. . 


  • 0

#17 Schrodinger Napisany 09 wrzesień 2014 - 21:13

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50376 Postów:
Da fak ju tokin ebałt?

Połączenie bezpośrednie to połączenie w obrębie sieci WiFi, PS4 nie robi żadnej swojej sieci, to nie ad hock chyba nie?

Rozumiem że masz PS4 w jednym miejscu, Vite chcesz grać dalej gdzie nie sięga sygnał ale w obrębie mieszkania? No to albo połączyć routery kablem i odpowiednio ustawisz adresacje, albo ustawisz jeden router (ten od PS4 gdzie nie ma domyslne neta) jako klient i bedziesz po wifi targal sygnal z routera gdzie masz neta i puszczal kablem do PS4, a vite laczyl do routera gdzie masz neta.

Weź to jakoś rozrysuj albo rozpisz lepiej to Ci pomożemy bo imo się da ... chyba ze chcesz zrobić repeater routerem a ten nie ma takiej opcji :hmmm:
  • 0

#18 Danteusz Napisany 09 wrzesień 2014 - 21:22

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 27931 Postów:

Połączenie bezpośrednie to Adhoc


  • 0

#19 Tawotnica Napisany 09 wrzesień 2014 - 21:41

Tawotnica

    Samus Aran

  • Reformatorzy
  • 9926 Postów:

wRGC5vR.png

 

- zielone koło to zasięg sieci wi-fi
- drugi router nie ma dostepu do internetu
 
Co chcę zrobić: 
Chcę, żeby PS4 miało łączność z internetem przez router z pokoju nr 1 (musi być w sieci bezprzewodowej, bo kabla tak daleko/na zewnątrz nie pociągnę). Równocześnie chciałbym mieć remote play po LANie z drugiego routera wpiętego do konsoli, żebym na Vicie w pomieszczeniu nr 3 mógł grać w Destiny. 

  • 0

#20 torq314 Napisany 09 wrzesień 2014 - 22:31

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Ustaw vicie adres ręcznie, nie przez dhcp, z puli pierwszego routera, ale jako bramę domyślną wpisz drugi.

Czyli jak pierwszy router rozprowadza sieć 192.168.1.* a drugi się w nim łapie jako dajmy na to 192.168.1.101 ale sam rozprowadza sieć 193.168.2.* to normalnie vita dostanie adres z puli drugiego routera a ps4 pierwszego i są w rożnych podsieciach.

A Ty próbujesz ustawić vicie ręcznie adres wolny jakiś z pierwszej podsieci, czyli np. 192.168.1.199.

Wtedy oba urządzenia są w tej samej podsieci i ruch Ci idzie przez oba routery.
  • 0

#21 Woroq Napisany 20 wrzesień 2014 - 17:09

Woroq

    Sephiroth

  • Forumowicze
  • 2144 Postów:
Czy mogę na PS4 założyć sobie konto na amerykańskim PStore?
  • 0

#22 fingus Napisany 20 wrzesień 2014 - 17:15

fingus

  • Moderatorzy
  • 31190 Postów:
Mozna. Tu masz poradnik:
http://lowcygier.pl/...ystation-store/
  • 0

#23 Spuczan Napisany 22 wrzesień 2014 - 20:25

Spuczan

    Demigod

  • Forumowicze
  • 8931 Postów:

Mam takie pytania:

1) czy mogę udostępniać kilka obrazów z gry za jednym razem? Jeżeli tak to jak?

2) czy da się je tylko udostępniać na twitterze i facebooku czy również na innych serwisach?


  • 0

#24 torq314 Napisany 22 wrzesień 2014 - 20:29

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:

Mam takie pytania:
1) czy mogę udostępniać kilka obrazów z gry za jednym razem? Jeżeli tak to jak?
2) czy da się je tylko udostępniać na twitterze i facebooku czy również na innych serwisach?


Tak, kopiujesz na pendrive wszystkie naraz, otwierasz imgur, wybierasz post z komputera, zaznaczasz wszystkie pliki i masz wszystkie za jednym razem opublikowane i sobie je wrzucasz gdzie chcesz.
  • 2

#25 Spuczan Napisany 22 wrzesień 2014 - 20:35

Spuczan

    Demigod

  • Forumowicze
  • 8931 Postów:

Dziękuję bardzo  :kwiatek:


  • 0

#26 Pious Napisany 28 październik 2014 - 11:15

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Miał ktoś problem z wejściem do sklepu? Klikam ikonkę i widzę tło z opcją back. Nic się ni dzieje. Resetowałem konsolę, próbowałem z 5 razy i dalej nic.


  • 0

#27 Shinigami Napisany 28 październik 2014 - 11:29

Shinigami

    bilf

  • Forumowicze
  • 32739 Postów:

Pious jak zawsze z problemami :^^:

 

Na ostatnich stronach były jakieś płacze, że niektórym store nie działa.


  • 0

#28 Pious Napisany 28 październik 2014 - 11:45

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Nie ja mam problemy tylko Sony. Da się ten problem jakoś rozwiązać?

 


  • 0

#29 Shinigami Napisany 28 październik 2014 - 11:55

Shinigami

    bilf

  • Forumowicze
  • 32739 Postów:

Tak, korzystać ze Store'a przez laptopa. Ja nie mam problemów z konsolowymi sklepami, bo nie wchodzę.


  • 0

#30 Schrodinger Napisany 28 październik 2014 - 11:58

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50376 Postów:
Ale to pious on musi mieć problem
  • 0