Megaton 2 dzisiejszego directa. Lubię Zeldy 2D, ale art style mnie nie zmiótł, trailerek będzie na eShopie, może w 3D robi wrażenie.
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 02 grudnia 2013 - 12:00
Megaton 2 dzisiejszego directa. Lubię Zeldy 2D, ale art style mnie nie zmiótł, trailerek będzie na eShopie, może w 3D robi wrażenie.
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 02 grudnia 2013 - 12:00
Najpierw wyglądało to jak pseudorender 3d z Donkey Konga ze Snesa, ale Link robiący za grafitti mnie wygrał
wygląda bardzo tak sobie
to będzie A Link to the Past 2? Podali taką nazwę na direct'cie? Tak jak pisałem w newsach styl mi się nie podoba, bo robi Zeldę dziecinną - chociaż Wind Waker też na początku się wielu nie podobał z tego powodu, a jest genialny.
Edit: świetne określenie - Link robiący za grafiti i fakt, to najlepszy moment tego trailera
Ten post był edytowany przez funditto dnia: 17 kwietnia 2013 - 15:46
Z fabułą, nową, nowymi dungeonami, tylko świat ten sam co w LttP. Nie wiadomo, czy Link też ten sam Nie ma oficjalnego tytułu.
A stylem widać wyraźnie nawiązują do artów z ery 16-bit, pewnie tą grą chcą przyciągnąć tych korowych fanów Zeld, dla których seriach skończyła się wraz z przejściem w 3D
I nie oceniajce po samych gifie, bo to płasko wygląda, ale ta opcja grafitti pokazuje że świat będzie dużo bardziej 3D niż po widoku z góry można by sądzić. Moment z sekretem, jak Link przechodzi przez niewidoczne normalnie okno wygrywa internet.
Ten post był edytowany przez Kaxi dnia: 17 kwietnia 2013 - 15:49
Zauważyliście, że przy chodzeniu w ścianie spada ten zielony pasek? Szkoda, bo z tej perspektywy podoba mi się dużo bardziej..
Wygląda na to, że gramy młodym Linkiem.
Jeszcze jedną rzecz zauważyłem, chociaż dawno nie grałem, to mi ten Link ze ściany przypomina Linka z intra Wind Wakera
Racja! Wiedziałem, że skądś znam ten design!
Może po prostu użyli asseta, a może to będzie historia z WW, kiedy hero się nie pojawił rzekomo
Oo..pomysł z alternatywną historią dla Wind Wakera by mnie kupił, szkoda że pewnie się tak nie stanie
Nie chodzi mi o alternatywną, ale o intro z WW, gdzie najpierw wspomniana jest Ocarina of Time, a potem "wojna", w której zabrakło "bohatera".
Wind Waker i ALttP są w tej samej osi czasowej?
Tak szczerze mówiąc, to mam mieszane uczucia. Z tyłu głowy cały czas słyszę "Phantom Hourlgass"
A no tak, to by było znakomite posunięcie, ale też mi się wydawało,że to inna oś czasu niż ALttP
Edit: Właśnie też miałem skojarzenia z Mario i było to słabe. A co do pyt o śledzenie intra: to intro jest moim zdaniem najlepszym intrem w historii, ale jest fanboyem, więc bierzcie na to poprawkę
Ten post był edytowany przez funditto dnia: 17 kwietnia 2013 - 16:18
Reggie wspomniał, że gra osadzona jest w tej samej linii czasowej co Alttp.
Co do stylu to wolałbym coś na wzór tych wszesnych artów terady z alltp.
Ktoś na serio śledzi te "fabuły" z intr? I dlaczego widzę tam żółwie z Mario? Dlaczego na tej katapulcie jest uśmiechnięta gęba? Dlaczego nie mogą zrobić tej gry ciut bardziej na serio?
No właśnie. Mam nadzieję, że bajkowa Zelda na 3DSa oznacza Twilightową Zeldę na Wii U.
Handheldowe Zeldy są luźniejsze co najmniej od czasów Minish Cap.
Ten temat narobił mi smaka na jakąś Zeldę, jak dobrze że ostatnio wylicytowałem paczkę w której jest też Wind Waker - chociaż w Minishów też bym pograł
Edit: na innym forum jeden z użytkowników wrzucił ten wywiad z Miyamoto: http://uk.ign.com/ar...ink-to-the-past Wychodzi na to, że trzeba przejrzeć wywiady z nim i będziemy wiedzieć co jeszcze szykuje Nintendo
Ten post był edytowany przez funditto dnia: 17 kwietnia 2013 - 16:41
Obejrzałem trailer na 3DSie, wiadomo że w kijowej jakości, ale robi lepsze wrażenie niż prezentacja z directa. Stereoskopowe 3D pasuje jak ulał do gry z takim widokiem. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - skoro w Japonii gra została zapowiedziana na 2014, a u nas będzie jeszcze w tym roku to może developerem nie jest Grezzo tylko jakieś zachodnie studio? WayForward, Next Level Games, może nawet drugi team Retro?
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 17 kwietnia 2013 - 16:51
Możliwe, ale bardziej prawdopodobne, że to dlatego, że Skyward Sword sprzedała się w Japonii jak shit i przed świętami pies z kulawą nogę by się w nie zainteresował. A na Zachodzie to dalej system seller.
A ja się zastanawiam czy czasem Nintendo nie zatrudniło do tej Zeldy jakiegoś nowego studia..bo sypią tyloma grami przed E3, a tam na pewno też będą chcieli mocno dowalić konkurencji, więc współpraca z nowymi teamami byłąby nawet logiczna (i pokrywałaby się z tym co się pomówiło po ujawnieniu crossovera Fire Emblem z SMT - że to nie jedyna taka akcja..)
Wygląda świetnie. Must have. 3DS ma niesamowicie mocny rok. Chwilami żałowałem, że go wziąłem tak szybko, ale teraz widzę, że bezpodstawnie.
Jeszcze raz spojrzałem na trailer i ten dungeon ma co najmniej 12 pięter..
fajnie wyglada, ale tez pod wzgledem designu to mi to wyglada na jakis misz masz z Mario.