Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomoc techniczna - mobile

pomoc komórki mobile

  • Zaloguj się by odpowiedzieć
126 odpowiedzi na ten temat

#31 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 20:07

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

http://www.t-mobile....nfigurator/web/

 

 

 

INTERNET:
Nazwa: T-Mobile (lub jakaś dowolna)
APN: internet
Proxy: nieustawione/puste
Port: nieustawione/puste
Nazwa użytkownika: nieustawione/puste
Hasło: nieustawione/puste
Serwer: nieustawione/puste
MMSC: nieustawione/puste
Proxy MMS: nieustawione/puste
Port MMS: nieustawione/puste
MCC: 260
MNC: 02
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN:internet

 

 

 

Obstawiam, że na 99% :cf: nie działają mms. 

 

 

MMS:
Nazwa: T-Mobile MMS (lub jakaś dowolna)
APN: mms
Proxy: nieustawione/puste
Port: nieustawione/puste
Nazwa użytkownika: nieustawione/puste
Hasło: nieustawione/puste
Serwer: nieustawione/puste
MMSC: http://mms/servlets/mms
Proxy MMS: 213.158.194.226
Port MMS: 8080
MCC: 260
MNC: 02
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: mms


Ten post był edytowany przez iluck85 dnia: 17 maj 2014 - 20:09

  • 0

#32 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 20:14

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
MMsy działają. tylko internet nie działa.
  • 0

#33 Schrodinger Napisany 17 maj 2014 - 20:15

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

a jak wsadzisz do tego telefonu karte zone? 


  • 0

#34 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 20:16

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

Jak jeszcze masz chęci i czas, to przełóż kart sim i zobacz żony sim na swoim telefonie. 

 

Ostatecznie dałbym reset do ustawień fabrycznych. 

Jak nie działa ustawianie ze strony tmobile, to jutro wizyta w salonie. 


  • 0

#35 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 20:56

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Przełożyłem. Karta żony w moim telefonie normalnie łączy sie z internetem.

Moja w jej - nie.

Jutro idę do salonu, mam nadzieję że oni umieją to naprawić, w sensie - że to coś u nich.
  • 0

#36 Schrodinger Napisany 17 maj 2014 - 21:01

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

no i juz wszystko wiesz, cos ci zj***li w uaktywnianiu neta, moze przyblokowali bo tez sie da


  • 0

#37 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 21:04

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

Możesz coś zmienić na stronie tmobile jak się zalogujesz i tam masz kilka opcji. 


  • 0

#38 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 21:27

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
obejrzałem listę aktywnych usług na itaktak.pl, u mnie i u żony są dokładnie takie same.
  • 0

#39 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 22:02

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

Jak jeszcze nie zrobiłeś nić większego na fonie, to factory reset. 

 


  • 0

#40 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 22:38

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Zrobiłem różne rzeczy i nie chcę resetować, poza tym jak widać, to nie wina telefonu tylko karty.

Ten eksperyment z przełożeniem był wartościowy :tak:

Ten post był edytowany przez torq314 dnia: 17 maj 2014 - 22:39

  • 0

#41 torq314 Napisany 18 maj 2014 - 16:06

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
W salonie tylko przyjęli zgłoszenie, ale jestem dobrej myśli.
Jak nie naprawią, to zmienię sieć.
  • 0

#42 Lady Luck Napisany 18 maj 2014 - 16:27

Lady Luck

    Meow

  • Forumowicze
  • 8695 Postów:

Napisałem do BOA T-Mobile, ale może Wam coś wpadnie do głowy.

Mam T-Mobile na kartę i tę Lumię 925. Doładowałem sobie pakiet 1GB internet. Sprawdzam jego status i mam od operatora 1GB.

Włączam w telefonie transmisję danych. Koło ikonki zasięgu pojawia mi się H, google podpowiada że to HSDPA. Czyli technicznie sieć jest.

Ale włączenie dowolnej strony kończy się błędem DNS. W ustawieniach operatora mam tam możliwość wpisania proxy i portu proxy, domyślnie jest pusto, ale nawet jak wpisuję to co ludzie na sieci podpowiadają to to i tak nie działa.

 

Miałam podobny problem (Lumia 800). Byłam z tym w salonie, wydzwaniali po działach technicznych i obiecywali, że zacznie działać najpóźniej za 3 dni, dostanę smsa jak będzie ok. Minęły cztery dni i nic. Idę znowu. Hmhmhm, no faktycznie, nie działa, znowu dzwonią, znowu uruchamiają. Kilka dni, znowu nic. W końcu poszłam do innego salonu, jakiś ogarnięty koleś grzebał sam w telefonie, grzebał u siebie w komputerze, sprawdzał sieć i... udało mu się.

 

Morał: Lumie są do... luftu :gwizdek:

;)

 

T-burdel też :P


  • 0

#43 Zois Napisany 18 maj 2014 - 20:36

Zois

    Silenzio Prima Della Lotta

  • Forumowicze
  • 4976 Postów:

no ale problem nie dotyczył Lumii tylko karty sim


  • 0

#44 torq314 Napisany 18 maj 2014 - 20:39

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Lumie są ok, u żony na lumii to działa, jej karta włożona do mojego telefonu też działa.
moja karta u niej w telefonie i u mnie w telefonie nie działa.

dlatego wątpię że to cokolwiek z telefonem jako takim. raczej - właśnie, jak to nazwałaś, jakiś T-burdel.
  • 0

#45 Lady Luck Napisany 18 maj 2014 - 20:41

Lady Luck

    Meow

  • Forumowicze
  • 8695 Postów:

Kombinacja jednego z drugim jest fatalnym pomysłem IMO :lol:

Czekam, aż skończy mi się umowa i uciekam od nich.


  • 0

#46 torq314 Napisany 18 maj 2014 - 21:07

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
ja też w razie czego, nie mam żadnej umowy więc nic mnie nie trzyma ;)
  • 0

#47 iluck85 Napisany 18 maj 2014 - 22:28

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

Tylko plus

 

 

 

 

 

 

 

Tylko xbox


  • 0

#48 Schrodinger Napisany 18 maj 2014 - 22:34

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:
tylko play
tylko google
tylko sony
tylko hp

Ten post był edytowany przez Schrodinger dnia: 18 maj 2014 - 22:35

  • 0

#49 torq314 Napisany 23 maj 2014 - 11:06

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:

wow, włączyli mi internet w komórce.

 

po prostu dostałem smsa "GPRS został włączony" i internet śmiga aż miło.


  • 0

#50 Sotaku Napisany 26 czerwiec 2014 - 20:02

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37963 Postów:
Wie ktoś jak zwiększyć ilość pozostającego ramu na komórce, mam 1 GB, ale po włączeniu komórki zostaje mi 200-300 MB, próbowałem już programików do "zwiększania" ilości ramu, ale to taki pic na wodę chyba
  • 0

#51 Schrodinger Napisany 26 czerwiec 2014 - 20:08

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

i w czym masz problem? myślisz że przez to Ci wolno działa? ja mam ROMa wgranego takiego że z 1GB dostępnego mam 833 MB z czego wolne zostaje mi 245 MB, reszte biorą odpalone w tle apki, chcesz zwolnic miejsce wywal programy, mi FB zajmuje 41, messenger 24 mb, dropbox 7 mb, automapa 10mb, reszta to uslugi systemowe :olo: 

 

ale nic sie nie zacina z tych 245 mb więc jak chcesz przyspieszyc to nie przez to, inny rom :P


  • 0

#52 Sotaku Napisany 26 czerwiec 2014 - 21:49

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37963 Postów:
wyłącza mi się RR3 podczas gry :(
  • 0

#53 Schrodinger Napisany 26 czerwiec 2014 - 21:50

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

a przed graniem wyłączasz aktywne programy? klikasz i dluzej przytrzymujesz glowny przycisk?


  • 0

#54 Sotaku Napisany 26 czerwiec 2014 - 22:01

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37963 Postów:
nie wiedziałem, że coś takiego jest...
  • 0

#55 Schrodinger Napisany 26 czerwiec 2014 - 22:04

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

picard-facepalm-o.gif


  • 2

#56 Sotaku Napisany 26 czerwiec 2014 - 22:05

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37963 Postów:
dobra, dobra, napisz mi co ma przycisnąć, bo główny przycisk nic mi nie mówi :P
  • 0

#57 Schrodinger Napisany 26 czerwiec 2014 - 22:07

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50416 Postów:

lolz, no ten na srodku, co sobie nie wracasz do pulpitu, przytrzymaj dluzej


  • 0

#58 Sotaku Napisany 26 czerwiec 2014 - 22:11

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37963 Postów:
nic się nie dzieje

edit: mam wyłączone inne aplikacje ale i tak się wyłącza :(

Ten post był edytowany przez Sotaku dnia: 26 czerwiec 2014 - 22:18

  • 0

#59 Otacon Napisany 27 czerwiec 2014 - 05:57

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 13717 Postów:
Na nexusie nie mam takiej opcji :hmmm:
  • 0

#60 Danteusz Napisany 27 czerwiec 2014 - 17:15

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 27938 Postów:

Konieczność ręcznego wyłączania programów

 

picard-facepalm-o.gif


  • 2