Skocz do zawartości

Zdjęcie

PS Vita TV


  • Zaloguj się by odpowiedzieć
181 odpowiedzi na ten temat

#151 Shinigami Napisany 28 marzec 2015 - 12:37

Shinigami

    certyfikowany coach

  • Forumowicze
  • 34317 Postów:

Przemyśle. Może bym nareszcie skończył choćby Peace Walkera i takie tam.

Nie wolisz na PS3? Mam wersje HD na płycie
W sumie przypomniałem sobie, że mam cyfrową na PS3 :olo:
  • 0

#152 funditto Napisany 28 marzec 2015 - 17:48

funditto

    Dante

  • Forumowicze
  • 1784 Postów:

Tutaj macie w miarę niezłą listę gier, które działają na Vita TV (chociaż i tak nie ma wszystkiego) :

 

http://www.vitaplaye...e-games/#psvita


  • 0

#153 Tynio Napisany 28 marzec 2015 - 22:45

Tynio

    Master Chief

  • Forumowicze
  • 2546 Postów:

To cuś odpala PSP , PSO i ponad 50% gier z PS Vita 

Jak ktoś ma jakiegoś pada z PS3/4 warto mieć to w szufladzie.

Ja 3 lata temu na wakacje targałem XBOX-a Classica.

Dwa lata temu PS2, a rok temu Wii U.

W tym roku będzie to PS TV + karta 8GB wypełniona grami.

 


  • 0

#154 Schrodinger Napisany 28 marzec 2015 - 23:59

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
W sumie do roboty postawić pod monitorem i ciosach w persone no no
  • 0

#155 Woroq Napisany 03 sierpień 2015 - 20:56

Woroq

    Al Pączino

  • Reformatorzy
  • 2966 Postów:

Parę pytań dot. PS TV:

1. Czy pad od PS4 działa z grami na PS Vita?

2. Czy lag jest mniejszy od tego podczas gry na PS Vita poprzez remote play w gry z PS4?

3. Czy gry zakupione w cyfrowej dystrybucji Vitę, w tym te z Plusa, zadziałają na PS TV?

4. Czy PS4 łączy się z PS TV bezpośrednio czy poprzez router?

 


  • 0

#156 Pawlik Napisany 04 sierpień 2015 - 09:05

Pawlik

    srtutu

  • Forumowicze
  • 11850 Postów:
1. Tak
2. Nie mam Vity, ale lag jest i jak dla mnie to spory.
3. Wydaje mi się, że tak, ale nawet nie sprawdziłem bo pstv służy mi tylko jako remote.
4. Tak, i raczej z tego powodu jest lag.
  • 0

#157 Woroq Napisany 04 sierpień 2015 - 09:16

Woroq

    Al Pączino

  • Reformatorzy
  • 2966 Postów:

1. Tak
2. Nie mam Vity, ale lag jest i jak dla mnie to spory.
3. Wydaje mi się, że tak, ale nawet nie sprawdziłem bo pstv służy mi tylko jako remote.
4. Tak, i raczej z tego powodu jest lag.


Dzięki :)
Dziś znalazłem PS TV za 140 zł (nowka), za te cenę grzech nie kupić, nawet pomimo wad. Mam nadzieje ze PS Now szybko wprowadza w Polsce, a jako osoba która poprzednia generację spędziła przy X360, mam trochę do nadrobienia.
No i chciałbym skończyć Killzone, co na Vicie było nie do przejścia, te analogi wbrew pozorom są beznadziejne do FPSow :(
  • 0

#158 Tawotnica Napisany 18 październik 2015 - 14:17

Tawotnica

    Samus Aran

  • Moderatorzy
  • 10869 Postów:

Czy ktoś kto korzysta z jednej karty pamięci na PSTV i Vita może mi wytłumaczyć czemu za każdym razem, gdy przekładam memorkę musi się aktualizować baza danych i rozpieprzać mój mozolnie posegregowany układ baniek? Kasuje foldery i przestawia bańki, szlag mnie trafia D:

 

Samo urządzenie mi się podoba, zasilacz jest większy od konsoli (!), giereczki wyglądają ładnie - do ogrywania cyfrowych perełek z PSP (np.: Brandish) jak znalazł, a trochę mi się tego nazbierało. Skończyłem Cladun x2, a teraz oram Maria Mode w SOTN, czego PPSSPP na moim lapku już nie ogarnia. Z samego działania jestem więc w miarę zadowolony, ale lista kompatybilnych tytułów z PSV to nadal śmiech na sali, do tego dochodzi wyżej opisany problem. Pierwsze można załatwić używając exploitu ze skrzynką mailową w razie potrzeby, ale te foldery mnie dobijają.

 

Gdyby kogoś - w świecie konsol i gier "gołe" PSTV ze zdrapką na OlliOlli, Velocity i jakieś Wormsy jest za niecałe 95zł.       

 

 

 


  • 0

#159 Schrodinger Napisany 18 październik 2015 - 14:51

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
Cogdziejakzailedajlinka
  • 0

#160 Tawotnica Napisany 18 październik 2015 - 14:53

Tawotnica

    Samus Aran

  • Moderatorzy
  • 10869 Postów:

tutaj: http://swiat-gier.co...-tv-micro-.html


  • 0

#161 ACZ Napisany 18 październik 2015 - 18:46

ACZ

    Samiec Alfa

  • Reformatorzy
  • 32024 Postów:

gołe tzn co tam jest oprocz zasilacza?


  • 0

#162 Danteusz Napisany 18 październik 2015 - 19:06

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 29133 Postów:
Konsola
  • 0

#163 Schrodinger Napisany 18 październik 2015 - 19:12

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
Pewnie ze bez karty
  • 0

#164 Tawotnica Napisany 18 październik 2015 - 20:00

Tawotnica

    Samus Aran

  • Moderatorzy
  • 10869 Postów:
no sama konsola i zasilacz. Ma wbudowane 1GB pamięci tak jak slimki Vity, akurat na te trzy indyki ze zdrapki.
  • 0

#165 Otacon Napisany 27 grudzień 2015 - 17:33

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 14317 Postów:

1. Tak
2. Nie mam Vity, ale lag jest i jak dla mnie to spory.
3. Wydaje mi się, że tak, ale nawet nie sprawdziłem bo pstv służy mi tylko jako remote.
4. Tak, i raczej z tego powodu jest lag.

Dzięki :)
Dziś znalazłem PS TV za 140 zł (nowka), za te cenę grzech nie kupić, nawet pomimo wad. Mam nadzieje ze PS Now szybko wprowadza w Polsce, a jako osoba która poprzednia generację spędziła przy X360, mam trochę do nadrobienia.
No i chciałbym skończyć Killzone, co na Vicie było nie do przejścia, te analogi wbrew pozorom są beznadziejne do FPSow :(
Kupiłeś? Jakieś wrażenia?
  • 0

#166 Woroq Napisany 28 grudzień 2015 - 02:14

Woroq

    Al Pączino

  • Reformatorzy
  • 2966 Postów:
Tak kupiłem. I już nie mam, oddałem siostrzenicy na gwiazdkę.
Streamowanie z PS4 jest mocno średnie, obniżenie rozdzielczości i input lag spowodowały że dwa razy włączyłem Wiedzmina i koniec.
Dodatkowo okazało się, że lista kompatybilnosci z PS Vita jest bardzo krótka. I większość gier na dużym ekranie wygląda średnio. Rayman był OK, ale Child of Light to już dramat.

Nie polecam. Chociaż siostrzenicy się podoba. Nie wiem jednak co będzie jak skończy Raymana :(
  • 0

#167 Otacon Napisany 28 grudzień 2015 - 10:21

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 14317 Postów:

hmm to olewam temat. Za te kilka stówek (vitatv, memorka, pad) to już by można vite kupić


  • 0

#168 Sotaku Napisany 29 grudzień 2015 - 08:43

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 38380 Postów:
Ja mam do dziś w oryginalnym opakowaniu i nie mam chęci tego otwierać
  • 0

#169 Woroq Napisany 31 grudzień 2015 - 10:46

Woroq

    Al Pączino

  • Reformatorzy
  • 2966 Postów:
Jedyna zaletą tej konsoli jest jej szokujący rozmiar. Poza tym, PS TV naprawdę NIKOGO.

Jedna z największych porażek jest żenująco krótka lista kompatybilnosci. Nie wiem dlaczego gry nie wykorzystujące ekranu dotykowego nie działają.

Dla wytrwałych jest podobno sposób na straszne lag. Konsola na łącze sieciowe, jeśli i PS TV i PS4 są podłączone kablem do jednej sieci, opóźnienia staja się niezauwazalne.

Przepraszam , błędy ale mój blackberry zwariowal
  • 0

#170 Schrodinger Napisany 31 grudzień 2015 - 10:56

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
Ja się nad tym zastanawiałem ale ledwo ostatnio mam czas i chęci odpalac stacjonarke a stacjonarke w wersji bieda pewnie nie odpaliłem nigdy.
  • 0

#171 Schrodinger Napisany 14 lipiec 2016 - 08:32

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
Jako że czeka mnie przeprowadzka, a że jestem nołlajfem to się zastanwiam nad tą Vitą TV, żeby mieć konsole też w drugim pokoju i teraz pytanie czy na odległości jakichś 6-7 metrów bedzie to działać bez problemów? Ten streaming to na jakiej zasadzie śmiga? Po sieci lokalnej czy internecie jak streaming PS4 -> PC? W Destiny spokojnie w to pogram?
  • 0

#172 lukaszSA Napisany 14 lipiec 2016 - 08:44

lukaszSA

    Overall expert

  • Forumowicze
  • 20951 Postów:

http://nikogoforum.p...wany/?p=1749933


  • 0

#173 Sotaku Napisany 14 lipiec 2016 - 08:54

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 38380 Postów:
Ka swojej nawet nie rozpakowalem...moje wnuki sprzedadzą za górę kasy ;)
  • 0

#174 Nexus Napisany 14 lipiec 2016 - 09:17

Nexus

    Tears In Rain

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Moja wciąż leży za TV. 


  • 0

#175 Spuczan Napisany 14 lipiec 2016 - 10:02

Spuczan

    Demigod

  • Forumowicze
  • 9550 Postów:

Jako że czeka mnie przeprowadzka, a że jestem nołlajfem to się zastanwiam nad tą Vitą TV, żeby mieć konsole też w drugim pokoju i teraz pytanie czy na odległości jakichś 6-7 metrów bedzie to działać bez problemów? Ten streaming to na jakiej zasadzie śmiga? Po sieci lokalnej czy internecie jak streaming PS4 -> PC? W Destiny spokojnie w to pogram?

Powodzenia  :hejka:

 

 

Jeżeli jednak już kupiłeś PSTV to najlepszym wyjściem jest:

 

1) wykuć dziurę w ścianie;

2) włożenie tam PSTV;

3) zamurowanie.

 

To pozwoli zaoszczędzić Ci mnóstwo czasu jaki najprawdopodobniej stracisz na używaniu tego gówienka.


  • 0

#176 Danteusz Napisany 14 lipiec 2016 - 10:06

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 29133 Postów:

Używałem Remote Play na Vicie, działa całkiem sprawnie, szczególnie od kiedy wymieniłem router na nieśmieciowy i włączyłem opcję transmisji 60fps. W competitive fps bym na tym nie grał, ale ze spokojniejszymi gierkami nie ma problemu. Jedyne co bolało to braki w przyciskach, sterowanie w MGS5 to stanowczo za dużo jak na możliwości Vity. Tyle że teraz nie trzeba brać nowego sprzętu, bo Remote Play jest na PC i Mac, z obsługą Duala 4


  • 0

#177 Schrodinger Napisany 14 lipiec 2016 - 10:17

Schrodinger

  • Moderatorzy
  • 56000 Postów:
:uff: nie tak tylko pytałem, czyli od biedy sobie przeniosę PS4, jak Dedi może grać na korytarzu to ja mogę przenieść z pokoju do pokoju
  • 0

#178 burnstein Napisany 14 lipiec 2016 - 10:22

burnstein

    ostatni król forumka

  • Reformatorzy
  • 41649 Postów:

Kup sobie drugie :dunno:


  • 0

#179 Danteusz Napisany 14 lipiec 2016 - 10:42

Danteusz

    Alpha Male!

  • Administratorzy
  • 29133 Postów:

:uff: nie tak tylko pytałem, czyli od biedy sobie przeniosę PS4, jak Dedi może grać na korytarzu to ja mogę przenieść z pokoju do pokoju

Remote Play na lapku i problem z głowy.


  • 1

#180 torq314 Napisany 14 lipiec 2016 - 10:46

torq314

    Buddhabrot

  • Forumowicze
  • 21910 Postów:
otóż to, remote play przecież całkiem dobrze działa, w dodatku dual shocka obsługuje
  • 0