Gen 8, bardziej 2019 niż 2018. Może jeszcze wcisną w przyszłym roku jakiś remake na 3DSa

Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 30 maja 2018 - 13:21
Ten post był edytowany przez Tawotnica dnia: 30 maja 2018 - 13:21
A za rok:
Developing games for Nintendo Switch takes a lot of time, so please be patient. New Pokemon games are coming in 2019. In the meantime please enjoy Pokemon Ultra Stars on Nintendo 3DS
Ten post był edytowany przez Schrodinger dnia: 11 lutego 2018 - 18:09
Kolejna plotka, tym razem o Pokemonach
Czyli premiera w tym roku jest możliwa. Nie wiem, czy to nie byłoby trochę za szybko. 2 lata po Sun/Moon to chyba za wcześnie na nową dużą część na zupełnie nowy sprzęt. To daje kilka możliwości
- Gra będzie wyglądała jak Sun/Moon w HD, co będzie lekkim zawodem
- Zaczęli to robić dużo wcześniej niż wszyscy myślą (2015 rok, kiedy pojawiły się pierwsze prototypy Switcha)
- Switchowe Pokemony to efekt współpracy Retro z Game Freak!
Bundle będzie. I to limitowany z jakimiś wzorkami na Joy-Conach
Jeśli chodzi o grafikę, to minimum którego się spodziewam to Sun/Moon w HD, czyli coś takiego:
Tylko oczywiście więcej geometrii, lepsze tekstury i więcej jakiś efektów.
Na ekraniku wyglądałoby uroczo
Ten post był edytowany przez lukaszSA dnia: 11 lutego 2018 - 13:24
No Retro z Pokemonami to jeszcze chyba nikt nie łączył, ale czy to takie głupie? Chyba nie, ale nie wiem, czy możliwe, skoro Game Freak to częściowo niezależne jest.
Nie jest to możliwe, bo Retro siedzi w USA a Game Freak w Japonii. Jak już prosili o support to pewnie dostali go z EPD albo z Monolith.
No Retro z Pokemonami to jeszcze chyba nikt nie łączył, ale czy to takie głupie?
Mówisz, że pomagali Creatures Inc. z Detective Pikachu?
Jeśli Poki mają wyjść rzeczywiście w 2018 to będę mocno zaskoczony czymkolwiek lepszym niż Sun/Moon HD.
ALE
to nie znaczy, że funkcji sieciowych nie poprawią i nie pozmieniają czegoś w rozgrywce (co-op?). Coś mi świta, że launch płatnego online nie przypadkowo jest planowany dopiero na wrzesień. Musi wyjść jakaś gierka cisnąca na abo. Ludzie za PokeBank płacili, to i suba za możliwość wymiany stworków online łykną.
W sumie to nie wiem czy Pokemony są gotowe na crossover z Donkey Kongiem, więc to chyba wyklucza Retro
Mam nadzieję, że powrócą do always-online z X/Y gdzie nie trzeba było włazić do jakiejś pierdoły żeby skorzystać z GTS lub Wonder Trade. Nie wyobrażam sobie natomiast jak mieliby zrobić multi na 2 Joy-Cony
A jak już jesteśmy przy Pokemonach, to proszę oprócz RPG od GF też o nową karciankę i Pinballa (może być na eShopa)
Grafika to za mało, trzeci raz w Sun/Moon nie chce mi się już grać olo.
Jeśli chodzi o grafikę, to minimum którego się spodziewam to Sun/Moon w HD, czyli coś takiego:
To jakiaś zmodowana wersja na PC?
Nie, 3DSowa odpalona w emulatorze i renderowana w wyższej rozdzielczości.
To by się zgadzało, bo ni chu chu to tak nie wygląda na 3DSie xdd
a Switcha dla nowych poków (nowej generacji poków) kupiłbym nawet gdyby gra wyglądałaby tak jak na Twoim obrazku
no i wypadałoby przekonwertować F2P Pkmn TCG Online, bo to jak dobrą karcianką są poki wie ten kto w nie zagrał <3
Prawdopodobnie fake, ale przy okazji Sun/Moon taki wyciek okazał się być prawdziwy.
Startery nowej generacji
A tutaj wyciek z Sun/Moon dla porównania
dawac mi tego psajdaka
Kaczunia Dziobaczek super <3 Ognisty najsłabszy, jak w poprzedniej generacji z resztą.
Liczę, że trawiasty na ostatnim stopniu przeobrazi się w dorodbnego nosacza sundajskiego.
Ten post był edytowany przez Wezyr dnia: 20 lutego 2018 - 21:41
Zapominacie o najważniejszym. Dziobak jako starter oznaczałby, że region bazuje na Australii.
Ten post był edytowany przez lukaszSA dnia: 20 lutego 2018 - 21:45
Co z pozostałymi dwoma? Króliki występują na całej kuli ziemskiej. Ostatecznym potwierdzeniem byłoby podobieństwo tej małpki do jakiegoś gatunku naczelnych z Australii.
Dobrze, że nie ma 3 starterów pająków
Mam nadzieję że to legit, bo tego Pepe Dziobaka to chce
Ten post był edytowany przez lukaszSA dnia: 20 lutego 2018 - 22:12
Dziobak rzeczywiście super.
Ten post był edytowany przez funditto dnia: 21 lutego 2018 - 20:35
Ech
Wyobrażacie sobie tę sytuację w której dwa pozostałe okazują się być leakami, a dziobaczek zostanie wymieniony na jakąś czerstwą rybę czy coś. Brrr, aż mnie ciarki przeszły.
Teraz nie mają wyjścia. Muszą zrobić dziobaka.
JA CHCĘ DZIOBAKA!