Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nintendo Switch Online

Nintendo Switch

• Zaloguj się by odpowiedzieć
232 odpowiedzi na ten temat

#211 lukaszSA Napisany 19 kwietnia 2022 - 08:53

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 28 218 Postów:

Na Finale z GBA nie ma co liczyć

• 0

#212 Kaxi Napisany 19 kwietnia 2022 - 10:38

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 13 800 Postów:

Obudźcie mnie jak dadzą Chrono Trigger DS.

• 0

#213 nole Napisany 13 maja 2022 - 20:05

nole

Mr ZURKON is here to KILL

• Forumowicze
  • 6 467 Postów:

• 0

#214 Tawotnica Napisany 10 czerwca 2022 - 08:49

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 14 480 Postów:

Podejrzewam, że w PALlandzie to samo. Kirby na SNESa rządził. Super Star (Fun Pak) to imo jedna z najlepszych platformówek na tę konsolę.  

• 0

#215 Tawotnica Napisany 09 lutego 2023 - 00:16

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 14 480 Postów:

It's been 3000 years. Game Boy dla biedabonamentu, GB+GBA w expansion pass.

Gierki na launch:

Game Boy
- The Legend of Zelda: Link's Awakening DX
- Tetris
- Super Mario Land 2
- Gargoyle’s Quest
- Game and Watch Gallery 3
- Alone in the Dark: The New Nightmare
- Metroid II: Return of Samus
- Wario Land 3
- Kirby’s Dream Land

Game Boy Advance
- Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 (with e-Reader)
- WarioWare Inc
- Kuru Kuru Kururin
- Mario Kart Super Circuit
- Mario & Luigi Superstar Saga
= Zelda: Minish Cap

Golden Sun, Metroid Fusion i Fire Emblem będą później, więc jeszcze nie musicie apgrejdować.
  • 0

#216 lukaszSA Napisany 09 lutego 2023 - 00:19

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 28 218 Postów:
Oraclesy najlepsze przenośne Zeldy do czasu ALBW
  • 0

#217 Rudolf Napisany 09 lutego 2023 - 00:22

Rudolf

Rumfer

• Forumowicze
  • 5 448 Postów:
No i pierwszy raz się zacząłem zastanawiać nad Online i Expansion Packiem, piękne ogłoszenie :banderas:
  • 0

#218 funditto Napisany 09 lutego 2023 - 09:56

funditto

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2 300 Postów:
Jakbyście tworzyli rodzinkę na ten wyższy pakiet to chętnie dołączę
  • 0

#219 Kaxi Napisany 09 lutego 2023 - 10:00

Kaxi

N+ Crew

• Forumowicze
  • 13 800 Postów:

Zacząłem Alone in the Dark, zawsze mnie jarało jak swego czasu wciskano duże gry na Game Boye ;) Nawet sensownie to działa.

Z GBA ogram Minish Cap bo na Wii U nie skończyłem i nie pamiętam, co tam miałem zrobić.

• 0

#220 Wezyr Napisany 09 lutego 2023 - 11:08

Wezyr

malkontent

• Forumowicze
  • 10 025 Postów:
Skusiłem się na razie na ten niższy pakiet, dla ciepłych wspomnień o Wario Land 3. Chciałem sprawdzić na chwilę i właśnie skończyłem dwugodzinny maraton, najlepsze Nintendo to dwuwymiarowe Nintendo. <3
  • 1

#221 drAKul Napisany 10 lutego 2023 - 11:15

drAKul

Sephiroth

• Forumowicze
  • 1 815 Postów:

Mnie Nintendo miło zaskoczyło dodaniem GB oraz GBA - do tego GB ma kilka opcji wyświetlenie łącznie z brzydką zielenią - brakuje tylko smużenia ekranu przy scrollingu - aaaaa nostalgia - dobrze, że GB teraz działa w ciemności :D

Bardzo krótko o grach:

Alone in the Dark: The New Nightmare - kto w to będzie grał - to był średniak 20 lat temu

Game & Watch Gallery 3 - wbrew pozorom bardzo fajna sprawa, ze względu na bonusy - 8 gierek ala ruskie jaja. Polecam obczaić starszym forumowiczom.

Gargoyle's Quest - o dziwo gra z całkiem mocnej serii, gdzie gra się jednym z najbardziej wkurzających wrogów z gier video - Firebrand z Ghost's and Goblins . Sequel Demon's Crest na SNES jest dostępny w NSO - szczerze powiedziawszy bardzo Soulsowa gra oparta na trudnych walkach z bossami i przechodzeniu gry kilka razy - z naprawdę piękną SNESową grafiką. GQ jest inny - przypomina trochę Act Raiser - jest element rpg - łążenie po miastach i overworldzie, random encounters oraz normalne platformowe poziomy. Gierka to top GB. Trzymam kciucki za to, że wypuszczą GQ II na NSO na NES-a bo to najlepsza część serii.

Kirby's Dream Land - pierwszy Kirby - o klasę gorszy niż fenomalny Kirby's Adventure na NES (dostępne w NSO) - co ciekawe Kirby nie pozyskuje w tej części umiejętności połykając przeciwników! Spoko gierka ale bez tej szczypty magii, a w kwestii staroszkolnych Kirby to zdecydowanie polecam z NSO Kirby's Adventure na NES oraz Superstar Saga na SNES.

The Legend of Zelda: Link's Awakening DX - kraszer - choć chyba już wszyscy ograli wersję na switcha. IMHO najlepsza handheldowa Zelda i najlepsza gra na GB

Metroid II: Return of Samus - zdecydowanie polecam remake na 3DS - mi się bardzo ciężko grało - bez kolorów często wszystkie lokacje mieszały się w jedno. Obecnie tylko dla fanatyków Metroid.

Super Mario Land 2 - Mimo, że osobiście najbardziej cenię pierwszą część (nie wiem ile godzin w nią grałem) - to obiektywnie rzecz ujmując - SML 2 to najlepsza platformówka na GB - gorąco polecam a moon theme to banger  :kult: .

Tetris - IMHO tak jak z pierwszym Lumines - jedyna prawilna wersja tej gry - nie ma przesuwania na dole, ani trzymanie klocka na wymianę - do tego ta muza  :gwizdek: Mi się zdarzało jeszcze na studiach brać GB do pociągu i napieprzać w Tetrisa.

Wario Land 3 - Miła nieszpodzianka, bo akurat w tą grę nie grałem - ponoć najlepsza część (I i II na GB i GBC przeszedłem) - gdzie Wario już daleko odszedł od Marianowej konwencji i stał się swoją grą. Na pewno obczaję i dam znać. Po krótkim ograniu rzuca się w oczy animacja postaci.

Z innej beczki dziwi brak Super Mario Land, Wario Land I oraz II no i Pokemony. Liczę, że się jeszcze pojawią oraz że dodatkowo zarzucą Donkey Konga - jedna z najlepszych gier na GBC, Mario's Picross oraz drugą część Kid Icarus. Mole Mania od Miyamoto, też mogłaby się znaleźć bo to przemocarna gra. Notabene ciekawe jak Switch sobie poradzi z Tilt and Tumble. A i Ninny mogłaby się postarać i rzucić nam The Frog For Whom the Bell Tolls - bo widzę że japońce dostaną w przyszłości w ramach NSO. Do tego Mario Golf oraz Tennis na GBC od Camelot (tych od Golden Sun), też mogliby zarzucić. Mogę jeszcze pomarzyć o MGS oraz Wendy: Every Witch Way (gra Wayforward), acz wątpię w takie cuda.

A w GBA dostaliśmy:

Kuru Kuru Kururin - gorąco polecam - hidden gem GBA - w późniejszych planszach można sobie wlosy powyrywać

The Legend of Zelda: The Minish Cap - trzeba będzie dać drugą szansę Zeldzie od Capcomu - jedna z piękniejszych prawdziwych pixel art games - chyba tylko Mother 3 lepiej wygląda.

Mario & Luigi: Superstar Saga - Bardzo fajna przygoda action-rpg, aczkolwiek od klasę gorsza od odpowiedniczek na dużych konsolach - u nas z tego co pamiętam seria cieszyła się na forum dużym powodzeniem.

Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 - nonsens - podobnie jak w przypadku SMB All-Stars - fizyka jest nie do końca taka jaka powinna być - lepiej zagrać w SMB 3 na NES w ramach NSO.

Mario Kart: Super Circuit - IMHO druga najsłabsza odsłona serii po MK na Wii. Polecam ograć Super Mario Karta na SNES jak ktoś chce w tego typu Mario Karty zagrać.

WarioWare, Inc.: Mega Microgames! - Petarda - najlepsza część serii i jedna z najlepszych gier na GBA. Włączyłem na chwilę i już połowę gry przeszedłem. Mam mega słabość do tej gry.

Z pozostalych gier to znów Ninny mogłoby się postarać i zrobić tlumaczenie Fire Emblem: The Binding Blade (szansę oceniam na 1%). Z niezapowiedzianych gier to Advance Wars to nikt nie wrzuci skoro remejk wjeżdża niedługo. Mimo wszystko Fire Emblem: The Sacred Stones oraz Golden Sun: The Lost Age to oczekuję, że będą skoro pierwsze części mają być. Wario Land 4 też mogliby dać tak jak i Mario Golf oraz Tennis i Mario vs Donkey Kong no i Zero Mission, skoro Fusion jest już zapowiedziane. Rhythm Tengoku mogłoby wpaść nawet bez tłumaczenia. Wpadło mi do głowy, że skoro kręconego Kirby dają to może Warioware: Twisted też będzie (przez wielu uważana za najlepszą część - ja i tak wyżej cenię WarioWare, Inc.: Mega Microgames!).

Znając zycie Ninny wyciągnie jakieś średniaki o których nikt nie słyszał i na tym się skończy, ale NSO sporo zyskało na tym updacie. Ciekawe, czy pozostałe stare konsole z NSO jeszcze coś dobrego dostaną (co nie było zapowiadane).

• 1

#222 lukaszSA Napisany 10 lutego 2023 - 11:33

lukaszSA

Overall expert

• Forumowicze
  • 28 218 Postów:
Nie no, N raczej wszystkie swoje gry będzie wrzucać

Pytanie co z Pokemonami i innymi 3rd party
  • 0

#223 funditto Napisany 10 lutego 2023 - 12:00

funditto

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2 300 Postów:
Pokemony pewnie zapowiedzą podczas Pokemon Direct. Pytanie tylko czy w abonamencie czy dodatkowo płatne
  • 0

#224 Wezyr Napisany 10 lutego 2023 - 12:05

Wezyr

malkontent

• Forumowicze
  • 10 025 Postów:
Wiadomo kiedy będzie następny rzut gier do emulatorów?
  • 1

#225 Schrodinger Napisany 11 lutego 2023 - 14:45

Schrodinger

• Moderatorzy
  • 65 696 Postów:

kiedy golden sun się chciałeś zapytać chyba

• 0

#226 Tawotnica Napisany 11 lutego 2023 - 15:32

Tawotnica

Samus Aran

• Moderatorzy
  • 14 480 Postów:
chciałem napisać "za miesiąc", ale rzuty gierek na NSO są tak nieregularne, że ciężko coś z pewnością powiedzieć.

Jeśli będzie tak jak z N64, to powinni przynajmnien przez pierwsze parę miechów regularnie po gierce rzucać, może po dwie :dunno:

Chcę przez to powiedzieć, żw Golden Suna możecie się nie doczekać przed wakacjami :olo:
  • 2

#227 ACZ Napisany 11 lutego 2023 - 17:28

ACZ

Samiec Alfa

• Reformatorzy
  • 35 162 Postów:

No wrzucą najwcześniej w wakacje, nazwa gry zobowiązuje.

• 0

#228 Wezyr Napisany 11 lutego 2023 - 18:15

Wezyr

malkontent

• Forumowicze
  • 10 025 Postów:

kiedy golden sun się chciałeś zapytać chyba

tylko Metroid mordeczko
  • 0

#229 funditto Napisany 12 lutego 2023 - 15:59

funditto

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2 300 Postów:
Ciekawe czy jest opcja, że dadzą Metroid Fusion na premierę pudełkowego Prime i będzie opcja połączenia jak na GCN. Jeżeli tak to jeszcze poproszę Pokemony 1 i 2 generacji podczas Pokemon Day i połączenie że Stadium 1 i 2
  • 0

#230 torq314 Napisany 10 marca 2023 - 16:36

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 23 800 Postów:

Dali właśnie Fusion.

Chyba własnie zaraz rozszerzę pakiet na ten z gba  :spoko:

• 0

#231 Pico Napisany 16 marca 2023 - 11:57

Pico

• Forumowicze