A swicz jak sobie radzi z tymi grami?
#31 Napisany 23 stycznia 2023 - 15:46
#32 Napisany 23 stycznia 2023 - 16:23
https://www.eurogame...allenging-games
Pogromca swicza hahaha.
Another option is to engage the hardware support for a 40Hz display refresh rate, so the standard v-sync effectively becomes a 40fps cap, with significant latency advantages. The problem with more demanding games is that hitting a consistent 40fps is often really tough.
a poważnie, to akurat nic dziwnego że tak jest
#33 Napisany 23 stycznia 2023 - 16:37
Pomidor.A swicz jak sobie radzi z tymi grami?
#34 Napisany 31 stycznia 2023 - 13:48
ale odpalenie takiego wind wakera z wii u albo trylogii metroid prime na handelku w jakości lepszej niż natywna jest, nie powiem, nęcące. Albo FE GotHW z fanowską translacją
Ten post był edytowany przez tomasz dnia: 31 stycznia 2023 - 13:49
#36 Napisany 04 kwietnia 2023 - 09:00
#37 Napisany 04 kwietnia 2023 - 09:24
A jeśli przeliczą moc/złotówkę tak samo jak Nintendo to nawet z 15.
#38 Napisany 04 kwietnia 2023 - 10:31
#39 Napisany 18 maja 2023 - 11:54
5 koła to zakosztuje p r z y n a j m n i e j
A guzik z pętelką!
https://www.amazon.d...tag=lowgie0a-21
#40 Napisany 18 maja 2023 - 12:17
A gabe boya ktoś na forumku kupił ostatecznie, czy nie?
#41 Napisany 18 maja 2023 - 12:25
Nie.
#42 Napisany 09 sierpnia 2023 - 23:38
#43 Napisany 09 listopada 2023 - 20:43
#44 Napisany 09 listopada 2023 - 22:54
Fajne odświeżenie. Pracują też nad SD2, ale pojawi się za 2-3 lata.
#45 Napisany 26 listopada 2023 - 11:43
No dobrze miśki. A kto z Was posiada, używa i może jakąś opinię po dłuższym czasie przedstawić.
Nie ukrywam, że jakaś potrzeba nabycia kolejnego urządzenia do grania we mnie narasta i tak się nad tym steamdeckiem zastanawiam. Nie mam żadnego PC bo preferuję pracę na innym systemie operacyjnym ale gdzieś tam niekiedy brakuje możliwości zagrania w niektóre z tytułów z tamtego rezerwatu. No i nie wiem, całej puszki mi się nie chce składać bo za dużo miejsca będzie zajmowała i teraz się waham czy jakiegoś lapcioka czy tego steamdecka.
Jestem oczywiście świadom, różnic cenowych i ogólnych możliwości ale interesują mnie same wrażenia gracza.
Z góry dziękuję.
#46 Napisany 26 listopada 2023 - 16:38
Ja miałem Decka przez krótki okres, ale sprzedałem bo dla mnie świst wentylatora był nieznośny. Model z OLEDem już tego problemu ponoć nie ma.
Jak grałeś na Switchu, to mniej więcej wiesz jak to wygląda tylko:
- Steam Deck jest wygodniejszy, ale cięższy
- to jest spora kobyła, nie jest super przenośna, jeśli to wyciągniesz w przestrzeni publicznej to będzie się rzucać ludziom w oczy
- bateria trzyma krócej od Switcha, gry AAA z poprzedniej generacji to 90-120 minut grania (model OLED trochę ten aspekt poprawia), gry 2D to 5-6 godzin
- w nowe AAA na tym nie pograsz, więc to raczej do gier ze starszych generacji i indyków różnej maści
Więc to zależy, co chcesz i w jakiej formie zagrać. Laptop na pewno odpali większą gamę pozycji, do grania na kanapie/w łóżku lepszy jest Deck...
#47 Napisany 27 listopada 2023 - 09:21
- to jest spora kobyła, nie jest super przenośna, jeśli to wyciągniesz w przestrzeni publicznej to będzie się rzucać ludziom
I? Boisz się że ktoś cię pobije i okradnie?
#48 Napisany 27 listopada 2023 - 09:56
#49 Napisany 27 listopada 2023 - 11:27
I? Boisz się że ktoś cię pobije i okradnie?
Dokładnie tak.
Jakoś nie gra mi się komfortowo jak się ludzie gapią.
#50 Napisany 21 kwietnia 2024 - 17:14
Moje wrażenia:
- Najwygodniejszy handheld ever!
- Możliwość grania we wszystko: steam, inne launchery, emulatory, gry spoza launcherów etc.
- Problem się pojawia, kiedy gra nie działa lub działa słabo, ale wiesz z internetów, że da się zrobić, żeby działała. Wtedy się zaczyna... grzebanie w folderach w linuxie, ściąganie fixów, siedzenie w notatnikach itp. Na kompie taka "praca" jest dla mnie warta świeczki, ale tutaj z tym sterowaniem trackiem, wpisywaniem na ekranowej klawiaturze i generalnie obsługą linuxa mnie szlag trafia. Dlatego Deck jest zajebisty głównie do Steamowych gier i faktycznie do tych, które na tym Steamie działają od razu bez babrania się w tym szambie.
- Ekran LCD po graniu na LG Oled i Switch OLED jest po prostu żałosny xD
No i przez ten trzeci punkt się zastanawiam, czy mi to potrzebne, bo jak mam mocnego kompa, Switcha i PS5, to przez sprzedaż tego gadżetu stracę naprawdę niewiele.
#51 Napisany 21 kwietnia 2024 - 17:43
#52 Napisany 22 kwietnia 2024 - 10:38
Moje wrażenia:
- Możliwość grania we wszystko: steam, inne launchery, emulatory, gry spoza launcherów etc.
- Problem się pojawia, kiedy gra nie działa lub działa słabo, ale wiesz z internetów, że da się zrobić, żeby działała. Wtedy się zaczyna... grzebanie w folderach w linuxie, ściąganie fixów, siedzenie w notatnikach itp. Na kompie taka "praca" jest dla mnie warta świeczki, ale tutaj z tym sterowaniem trackiem, wpisywaniem na ekranowej klawiaturze i generalnie obsługą linuxa mnie szlag trafia. Dlatego Deck jest zajebisty głównie do Steamowych gier i faktycznie do tych, które na tym Steamie działają od razu bez babrania się w tym szambie.
No i przez ten trzeci punkt się zastanawiam, czy mi to potrzebne, bo jak mam mocnego kompa, Switcha i PS5, to przez sprzedaż tego gadżetu stracę naprawdę niewiele.
Strzelam, że brałeś refurba oficjalnego z lcd?
#53 Napisany 23 kwietnia 2024 - 20:53
Moje wrażenia:
Strzelam, że brałeś refurba oficjalnego z lcd?
Chybił.
Super, cały czas rozważam zakup. W co grałeś? Jakie wrażenia w konkretnych giereczkach? Silently na SD?
W Silenty nie grałem.
Tomb Raidery 1-3, Lamentum, Endling, Alone in the Dark 1-5, Tormented Souls, Prince of Persia Warrior Within, Soma. Jest okejka we wszystkich, chociaż w niektórych trzeba było trochę roboty.
Fear & Hunger działa tragicznie, Curse w ogóle nie działa.
Żadnych nowości nie włączałem po tym jak źle działało demo Alone in the Dark (2024). Nie chce mi się grać na lowach w 25-35 klatkach, nie po to mam inne sprzęty. Kupiłem do grania w łóżeczku w jakieś starsze giereczki niedostępne na Steamie, w sensie emulatory, stare survival horrory itp. ale ilość roboty do wykonania jest dla mnie akceptowalna na kompie z winem, średnio na linuxie na tych przyciskach.
Do niewymagających gier i takich, które są na Steamie - konsola jak znalazł.
#54 Napisany 23 kwietnia 2024 - 21:01
A dualboota próbowałeś? Żeby mieć i steam Os i windows?
Ten post był edytowany przez ACZ dnia: 23 kwietnia 2024 - 21:02
#55 Napisany 23 kwietnia 2024 - 21:07
Nie i szczerze mówiąc, nie chce mi się. Steam Deck jest fajny do Steama, ale jak mam grzebać, podmieniać pliki, kopiować, wypakowywać, instalować, ustawiać, podmieniać linijki kodu, czy to na Windowsie, czy na Linuxie, ale na tych przyciskach, to mam to w dupie.
Może zostawię sobie tę konsolę do indyczków i jakichś AA produkcji na instalkę ze Steama.
#56 Napisany 23 kwietnia 2024 - 21:13
To sobie podłącz mysz, klawę i do monitora, czy TV, a nie robisz "na tych przyciskach"....ale ilość roboty do wykonania jest dla mnie akceptowalna na kompie z winem, średnio na linuxie na tych przyciskach.
#57 Napisany 23 kwietnia 2024 - 21:23
nie no tyle to nie
#58 Napisany 16 maja 2024 - 12:51
Do czego służą punkty na Steam? Po zakupie Steam Decka dostałem ich 60k. ale nie za bardzo wiem, co mogę z nimi zrobić oprócz kupna awatara
#59 Napisany 18 maja 2024 - 11:49
Mam odpalonego Wiedźmina 3 i Hadesa 2, przełączam się płynnie między nimi. I to nie jest Quick Resume, który przerzuca obraz RAMu na dysk, tutaj rzeczywiście obie gry siedzą w RAMie równocześnie
https://youtube.com/...7Acz7Lee1WUeg31
Szok
#60 Napisany 18 maja 2024 - 17:36
Inna rzecz że dla wymagających gier czym więcej ramu tym lepiej więc trzymanie w pamięci wielu dużych procesów powoduje bardziej agresywny swap pamięci na dysk w ramach procesu.