Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomoc techniczna - mobile

pomoc komórki mobile

  • Zaloguj się by odpowiedzieć
126 odpowiedzi na ten temat

#1 Scorpio Napisany 31 maj 2013 - 08:49

Scorpio

    Can'-Ka No Rey

  • Forumowicze
  • 13964 Postów:

Zakładam taki temat, bo nie znalazłem nic pokrewnego a chciałem zadać pytanie do naszej grupy forumowiczów :-) Mam problem i poszukiwania po internecie nie dały mi żadnej, choćby w przybliżeniu dobrej, odpowiedzi. A by temat nie był jednorazowy, to wszelakie problemy :D

 

Mam Sony Xperia ArcS. Do niej (i do PS3) dokupiłem zestaw bluetooth Sennheiser EZX 60. W chwili, w której rozmawiam przez ten zestaw moi rozmówcy twierdzą, że słyszą swój głos jako pogłos. Raz mocniej, raz słabiej. Czy ktoś wie o co może chodzić?

Próbowałem wyszukać w necie, potem wszelakie możliwe ustawienia w telefonie (za dużo to ich nie ma ...), jakieś widżety i nic.

Android 4.0.4.


  • 0

#2 Scorpio Napisany 07 czerwiec 2013 - 07:05

Scorpio

    Can'-Ka No Rey

  • Forumowicze
  • 13964 Postów:

--> PODBIJAM <--

 

Czy naprawdę nikt nie zetknął się z problemem pogłosu w swej komórce? Nawet już jakiegokolwiek??


  • 0

#3 DaddyMadCaddy Napisany 07 czerwiec 2013 - 07:41

DaddyMadCaddy

    Epikurejczyk (c) fingu

  • Moderatorzy
  • 26856 Postów:

Ja nie, ale nigdy nie korzystałem z zestawu głośnomówiącego, a podczas rozmowy "normalnej" nie. Mój kolega ma ten sam telefon co Ty i chyba też ma zestaw słuchawkowy jakiś, jak tak, to zapytam go, czy miał jakiś problem i dam Ci znać.


  • 1

#4 Otacon Napisany 11 czerwiec 2013 - 16:00

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 13710 Postów:
Ja miewalem poglosy. Gadam z kims i z sekundowym lagiem slyszalem swoj glos a jak powszechnie wiadomo nikt nie lubi sluchac swojego glosu ;-)
  • 0

#5 Sotaku Napisany 31 sierpień 2013 - 01:06

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37959 Postów:
Ile kosztuje naprawa peknietego ekranu w Xperia sp i gdzie można dokonać takiej naprawy oraz czy jest to związane z dopasowaniem wszystkiego co Mam na komórce?
  • 0

#6 Pious Napisany 31 sierpień 2013 - 16:31

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Napisz do regenersis.


  • 0

#7 Sotaku Napisany 31 sierpień 2013 - 17:55

Sotaku

    JJ

  • Forumowicze
  • 37959 Postów:

Zobaczylem stronkę, w poniedziałem się skontaktuję, dzięki


  • 0

#8 Pious Napisany 02 wrzesień 2013 - 15:37

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Zamówiłem dziś kuriera do regenersis. Naprawią mi HOXa i od razu wystawiam go na sprzedaż. Nie chce mi się potem znowu bawić w naprawy czujników. Szkoda, bo telefon jest genialny, a z nowym softem z One'a pracuje jeszcze lepiej. Tylko co tu teraz kupić i za co...


  • 0

#9 Otacon Napisany 02 wrzesień 2013 - 15:41

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 13710 Postów:

[lucek]

dajesz na raty

[/lucek]


  • 0

#10 Pious Napisany 03 wrzesień 2013 - 09:39

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Ja to mam przeboje. Czujniki w moim htc się zepsuły, tak jak pisałem. Zamówiłem na dziś kuriera do regenrsis i co? Zrobiłem reset 2 raz i nagle tel się ocknął i wszystko działa. Nic z tego nie pojmuję. Wcześniej resetowałem i nic nie pomagało. Może chwilowo się naprawił.


Ten post był edytowany przez Pious dnia: 03 wrzesień 2013 - 09:39

  • 0

#11 burnstein Napisany 03 wrzesień 2013 - 10:19

burnstein

    ostatni król forumka

  • Reformatorzy
  • 39232 Postów:

Ile kosztuje naprawa peknietego ekranu w Xperia sp i gdzie można dokonać takiej naprawy oraz czy jest to związane z dopasowaniem wszystkiego co Mam na komórce?

Dzieci?


  • 0

#12 Schrodinger Napisany 03 wrzesień 2013 - 10:25

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50351 Postów:


Ile kosztuje naprawa peknietego ekranu w Xperia sp i gdzie można dokonać takiej naprawy oraz czy jest to związane z dopasowaniem wszystkiego co Mam na komórce?

Dzieci?


Powiedzmy że w najbliższym czasie Deb zgarnie spooooooooro trudnych platyn
  • 0

#13 Otacon Napisany 03 wrzesień 2013 - 10:50

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 13710 Postów:

Ja to mam przeboje. Czujniki w moim htc się zepsuły, tak jak pisałem. Zamówiłem na dziś kuriera do regenrsis i co? Zrobiłem reset 2 raz i nagle tel się ocknął i wszystko działa. Nic z tego nie pojmuję. Wcześniej resetowałem i nic nie pomagało. Może chwilowo się naprawił.

miałem tak z padami do pegasusa. To chwilowa naprawa :(


  • 0

#14 burnstein Napisany 03 wrzesień 2013 - 10:51

burnstein

    ostatni król forumka

  • Reformatorzy
  • 39232 Postów:

Resetowałeś pady do Pegasusa? :olo:


  • 0

#15 Otacon Napisany 03 wrzesień 2013 - 10:53

Otacon

    krakowski cymesik

  • Forumowicze
  • 13710 Postów:

nie. odstawiałem na kilka godzin, po których to przycisk zaczynał działać


  • 0

#16 Pious Napisany 03 wrzesień 2013 - 15:19

Pious

    Demigod

  • Forumowicze
  • 6410 Postów:

Ne wiem, czy żartujesz, ale uznałem, że to chwilowe. Zresztą, ludzie w sieci nie raz piszą, że po resecie działają czujniki, po czym po jakimś czasie przestają i tak w kółko. Kurier zabrał sprzęt, jak nic nie znajdą to odeślą i tyle. Sprzedaję tak czy inaczej, bo te problemy mnie już męczą.


  • 0

#17 Zois Napisany 02 grudzień 2013 - 19:58

Zois

    Silenzio Prima Della Lotta

  • Forumowicze
  • 4973 Postów:

Potrzebuję kogoś kto gdzieś w szufladzie ma działający telefon Sony Ericsson K300i - pewnie małe szanse.

 

Mam ten telefon ale ze zbitą szybką. Chciałbym dostać się do nagranych plików dźwiękowych.

 

Kupiłem kabel DCU-11, na XP zainstalowałem, ściągnąłem kilka różnych File Managerów (Float, SE PC Suite) ale żaden nie wykrywa telefonu. Być może coś w telefonie trzeba ustawić, ale tego nie zrobię na ślepo. 

 

Jeśli ktoś ma taki telefon, potrzebowałbym dokładnie krok po kroku co wcisnąć, żeby dojść do miejsca gdzie zapisują się pliki, wtedy chociażby mógłbym odtworzyć i przystawiając mikrofon nagrać na inne źródło, no chyba że dałoby się od razu przesłać ale to już chyba byłoby za dużo roboty.

 

Ostatecznie poszukać mogę jakiegoś ciecia, który mi wyświetlacz wymieni, ale jak znam życie to pewnie z 50zł by kosztowało, a nie wiem czy chce mi się inwestować aż tak bardzo.

 

No chyba, że ktoś ma pomysł jak podłączyć telefon, żeby był wykryty przez PC, wtedy bym po prostu zrobił to z poziomu komputera.


  • 0

#18 ACZ Napisany 03 grudzień 2013 - 16:44

ACZ

    Samiec Alfa

  • Forumowicze
  • 30870 Postów:

ja mam K310i, ale nie wiem czy ma identyczny system jak K300i.

obczaj na sieci i napisz.


  • 0

#19 Zois Napisany 05 grudzień 2013 - 10:43

Zois

    Silenzio Prima Della Lotta

  • Forumowicze
  • 4973 Postów:

dzieki czychu za zainteresowanie. Trochę poczytałem, ale nie znalazłem żadnych pewnych infosów. Na zdjęciach menu wygląda podobnie, ale to może być mylące - wystarczy, że by się różniło jedną pozycją (a zakładam, że muszą się różnić) i już kupa. 

Ale! Sam schemat działania może być taki sam, więc może spróbuję jeszcze pokombinować, bo przynajmniej mniej więcej się orientuje jak Menu może wyglądać.

 

Mimo wszystko trochę mi pomogłeś, spróbuję się wzorować na zdjęciach tego k310i jeśli nie znajdę nic z k300i ;) dzięki

edit : o, to co jeszcze bym prosił, to może jesteś w stanie mi powiedzieć, na której ikonce defaultowo jest się od razu po wejściu do menu ? chodzi mi o to, http://www.mytrendyp...300i-040609.jpg (z jakiegoś powodu po kliknięciu w link, na koncu linka robi sie "kropka" ktora trzeba usunac zeby link zadzialal)  Czy od razu ma się najazd na smsy czy zaczyna się z rogu ? I rozumiem wejśc do takiego podmenu mogę nie tylko joyem ale i prawym guzikiem pod ekranem ?


Ten post był edytowany przez Zoisaite dnia: 05 grudzień 2013 - 10:53

  • 0

#20 ACZ Napisany 05 grudzień 2013 - 17:52

ACZ

    Samiec Alfa

  • Forumowicze
  • 30870 Postów:

A więc tak.

Najpierw nalezy nacisnąc jakis guzik, aby sie ekran podswietlił, aby mozna w ogóle cos zaczac robic (nie wiem czy tak tez u ciebie bylo). i tak, aby wejsc w menu to wystarczy prawy przycisk nacisnąc.

defaultowo jest na tej ikonce co na zdjęciu, czyli na środku i najechane na smsy. Niektore ikonki mam inne i w innych miejscach są, np. aparatu nie mam w lewym górnym rogu.

 

moje menu tak wygląda:

1.jpg


  • 0

#21 Zois Napisany 06 grudzień 2013 - 16:49

Zois

    Silenzio Prima Della Lotta

  • Forumowicze
  • 4973 Postów:

dobra zmiękłem i zamówiłem jakiś zepsuty model z allegro. Przeszczepie wyświetlacz i tak to zrobię. 

 

Dzięki za pomoc


  • 0

#22 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 19:17

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
Napisałem do BOA T-Mobile, ale może Wam coś wpadnie do głowy.

Mam T-Mobile na kartę i tę Lumię 925. Doładowałem sobie pakiet 1GB internet. Sprawdzam jego status i mam od operatora 1GB.

Włączam w telefonie transmisję danych. Koło ikonki zasięgu pojawia mi się H, google podpowiada że to HSDPA. Czyli technicznie sieć jest.

Ale włączenie dowolnej strony kończy się błędem DNS. W ustawieniach operatora mam tam możliwość wpisania proxy i portu proxy, domyślnie jest pusto, ale nawet jak wpisuję to co ludzie na sieci podpowiadają to to i tak nie działa.
  • 0

#23 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 19:19

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

A włącz 3G w telefonie.

 

Czasem proste i debilne rozwiązania są najlepsze :D 


  • 0

#24 Schrodinger Napisany 17 maj 2014 - 19:23

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50351 Postów:

a wpisywałeś DNSy google? 


  • 0

#25 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 19:23

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
3G mam włączone :(

DNSów się nie wpisuje tam nigdzie.

Ten post był edytowany przez torq314 dnia: 17 maj 2014 - 19:24

  • 0

#26 Schrodinger Napisany 17 maj 2014 - 19:26

Schrodinger

  • Reformatorzy
  • 50351 Postów:

u kumpla w 925 3g fruwa bez problemow, ale to play ... a próbowałeś czy w ogole działa Ci naprzyklad lokaliacja po 3g na mapie albo store ?


  • 0

#27 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 19:28

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

A co masz w APN? Jest internet? Jak wykonałeś zmiany, to wyłącz i włącz telefon. 

 

Generalnie wszystko powinno iść z automatu. 

 


  • 0

#28 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 19:40

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
nope, nic nie działa. na wifi działa normalnie, na połączeniu operatora - nie działa.
APN ustawiony mam domyślnie, ale zmieniałem też ustawienia na takie jakie podają na sieci:


http://forum.program...e-vp989788.html

http://www.wykop.pl/...fikuracje-apn-/

po zmianach i aktywowaniu nowych ustawień resetowałem telefon. nadal nic.
  • 0

#29 iluck85 Napisany 17 maj 2014 - 19:43

iluck85

    Deity

  • Forumowicze
  • 14973 Postów:

APN musisz mieć czysto, tam jest tylko wisany INTERNET

 

 

USER: 
PASSWORD: 
DIAL NUMBER: * 99#
APN: internet
AUTHENTICATION: PAP
PIN:

 

To jest APN, DNS zostaw.

 

 

Masz tak?  Jeżeli tak masz, to pozostają dwie opcje. 

 

Na stronie Tmobile jest konfigurator- podajesz numer, jakiego masz fona i wyślą sms z ustawieniami. 

 

Po każdej zmianie wł/wył telefon. 

 

Jeżeli nic, to idziesz do salonu tmobile i pani to zrobi zdalnie albo podłączy telefon do kompa i ręcznie wprowadzi. 


Ten post był edytowany przez iluck85 dnia: 17 maj 2014 - 19:44

  • 0

#30 torq314 Napisany 17 maj 2014 - 20:04

torq314

    Buddhabrot

  • Moderatorzy
  • 21909 Postów:
nic nie działa.

na telefonie żony, lumia 520, po włączeniu transmisji danych internet fruwa aż miło, bez kupowania zadnych pakietów internetowych ani niczego.

u mnie "błąd DNS".

nie ma tam "dial number" jest tylko

Nazwa punktu dostępu: internet
Nazwa użytkownika: [brak]
Hasło: [brak]
Adres serwera proxy: [brak]
Port serwera proxy: [brak]
Rodzaj sieci IPv4
Rodzaj uwierzytelniania PAP

konfigurator na stronie t-mobile nie ma żadnej lumii.

Ten post był edytowany przez torq314 dnia: 17 maj 2014 - 20:05

  • 0